Weekoverzicht: De 7 beste artikelen van week 25

© PXimport

Weekoverzicht: De 7 beste artikelen van week 25

Geplaatst: 21 juni 2015 - 06:30

Aangepast: 14 december 2022 - 15:28

Redactie Computer!Totaal

Omdat er ook gewerkt moet worden, en je ongetwijfeld de nodige sociale verplichtingen hebt, is de kans groot dat je deze week niet alle artikelen op Computertotaal.nl hebt kunnen lezen. Maar geen nood, in dit artikel hebben we de zeven interessantste verhalen van week 25 voor je verzameld!

Dossier Windows 10: Alles wat je moet weten over Windows 10

Gepubliceerd op: dinsdag 16 juni 2015

Windows 10 staat gepland voor een release op 29 juli, en dus is het nu zaak je goed op het besturingssysteem voor te bereiden. In ons Windows 10 Dossier vind je alle Windows 10 nieuwsberichten, how to's, tips en previews op een rij, waardoor je eind juli samen met ons in het nieuwe OS kunt duiken!

Windows 10 belooft Microsofts antwoord te zijn op de felle kritiek die Windows 8 en Windows 8.1 losmaakte. Onze eerste indruk van het nieuwe OS is positief, zoals je in onze Windows 10 Preview kunt lezen, maar voor een definitief oordeel moeten we nog een paar weken geduld hebben.

 

© PXimport

Lees het complete artikel over ons Windows 10 Dossier.

Nieuwe DOOM in lente 2016 naar PlayStation 4, Xbox One en pc

Gepubliceerd op: maandag 15 juni 2015

Tijdens de Bethesda-persconferentie op de E3 in Los Angeles werden meerdere heerlijk gewelddadige trailers getoond van de nieuwe DOOM-game. Daarmee werd ook direct een releasedatum bekendgemaakt.

De Bethesda-persconferentie begon met een video waar vele titels van het bedrijf voorbij kwamen. De conferentie startte pas echt met de Skyrim-soundtrack en de eerste game die getoond werd is DOOM.

 

© PXimport

Lees het volledige bericht over de nieuwe DOOM-game.

LG G4 review - De beste cameratelefoon

Gepubliceerd op: 19 juni 2015

Toen LG zijn nieuwste topmodel presenteerde was ik niet meteen enthousiast. Maar dat veranderde snel toen ik de LG G4 mocht uittesten. LG heeft werkelijk een kunststukje afgeleverd, maar aan de buitenkant zie je dat niet zo.

Als je de G4 en zijn voorganger, de LG G3 naast elkaar legt lijken de verschillen niet groot. Het formaat is nagenoeg hetzelfde, evenals het 5,5 inch (14 cm) scherm. Ondanks dat er een flink schermpaneel in zit, valt het toestel niet te groot uit vanwege de dunne randen rondom het scherm. De volumeknoppen en de aan- en uitknop zijn aan de achterkant geplaatst om deze randen zo dun mogelijk te kunnen houden. Dat is wel even onhandig, maar het went.

 

© PXimport

Lees de volledige review van de LG G4.

Bestuur je huis met de Raspberry Pi

Gepubliceerd op: woensdag 17 juni 2015

De Raspberry Pi is een klein en veelzijdig computertje dat je kunt inzetten voor tal van taken. Wij laten je stap voor stap zien hoe je via je pc, smartphone of tablet je verlichting aanstuurt, je huis op contact- en bewegingssensoren laat reageren en slimme scenario's voor je huis ontwikkelt.

De meeste domotica-controllers die in de handel verkrijgbaar zijn, kosten honderden euro's. En uiteindelijk is zo'n controller niet meer dan een minicomputer. Dat kan toch goedkoper? Zeker, een Raspberry Pi is voldoende uitgerust om dezelfde taken uit te voeren. In veel gevallen volstaat Model B of B+ met 512 MB RAM. Alleen als je heel veel apparaten in huis wilt aansturen, komt de krachtiger Raspberry Pi 2 Model B met 1 GB RAM, een quadcore-processor en vier usb2.0-poorten van pas.

 

© PXimport

Lees de volledige how to over het bedienen van je huis met een Raspberry Pi.

Ook als beginner kun je zelf je pc bouwen

Gepubliceerd op: 18 juni 2015

Wil je een nieuwe computer? Maar vind je alles zo duur? Bouw 'm zelf! Ik heb het ook gedaan en ga je de moeilijkheden en voor- en nadelen vertellen. Snel aan de slag dus!

Op een dag wilde ik mijn eigen computer hebben, maar ik was er nog niet over uit of ik een laptop of een desktop pc ging kopen. Ik ging de voor- en nadelen tussen de twee bekijken: een laptop kan je overal mee naartoe nemen, maar kost in vergelijking met een desktop meer geld (als je dezelfde onderdelen wilt hebben). Ik kwam erachter dat ik ongeveer vijfhonderd euro aan mijn laptop wilde uitgeven. Voor die prijs kon ik er alles mee doen wat ik zou willen.

 

© PXimport

Lees het blog over het bouwen van je eigen goedkope pc.

De 8 beste laptops die je in 2015 kunt kopen

Gepubliceerd op: dinsdag 16 juni 2015

Als je op zoek gaat naar een nieuwe laptop beland je al snel in een oerwoud van specs, marketingleuzen en onduidelijke eigenschappen. Daarom hebben we hier de acht beste laptops verzameld die je in 2015 kunt kopen. Wat je budget of doel ook is, er zit vast iets voor je tussen.

 

© PXimport

Bekijk hier alle 8 laptops die we je kunnen aanraden.

Reizen met Uber in het buitenland

Gepubliceerd op: maandag 15 juni 2015

In Nederland wil het met Uber nog niet helemaal lukken in verband met wetgeving. Maar hoe zit het als je straks in het buitenland bent?

In landen als Amerika is Uber een grote hit. Logisch, want er is geen makkelijkere manier om jezelf van de ene naar de andere plek te krijgen, zéker in een gebied dat je niet kent. We kunnen ons echter voorstellen dat het nogal intimiderend is, bij een vreemde in de auto stappen. In dat geval is het goed om te weten dat Uber een flink aantal veiligheidsmaatregelen heeft.

 

© PXimport

Lees hier hoe je in het buitenland goedkoop met Uber kunt reizen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000