Weekoverzicht: Het beste van week 26

© PXimport

Weekoverzicht: Het beste van week 26

Geplaatst: 28 juni 2015 - 04:30

Aangepast: 24 november 2022 - 11:26

Redactie Computer!Totaal

Omdat er ook gewerkt moet worden, en je ongetwijfeld de nodige sociale verplichtingen hebt, is de kans groot dat je deze week niet alle artikelen op Computertotaal.nl hebt kunnen lezen. Maar geen nood, in dit artikel hebben we een aantal interessantste verhalen van week 26 voor je verzameld!

Wat is de beste streamingdienst voor video?

Gepubliceerd op: woensdag 24 juni 2015

 

© PXimport

Het downloaden van illegaal aangeboden films en series is in Nederland al meer dan een jaar niet langer toegestaan. Gelukkig zijn er steeds meer legale diensten waarmee je films en series naar je huiskamer kunt streamen. Wij hebben het aanbod vergeleken.

Streamen staat voor gemak, je kiest een titel, drukt op afspelen en je kunt direct kijken zonder dat je een film eerst moet downloaden. Dat er behoefte is aan streaming, is duidelijk. Netflix schijnt in Nederland door 865.000 huishoudens gebruikt te worden en de illegale streamingdienst Popcorn Time gaat daar waarschijnlijk zelfs overheen. In dit artikel laten we Popcorn Time buiten beschouwing en richten we ons enkel op legale streamingdiensten. Toch is een selectie nog niet zo makkelijk als het klinkt. We wilden in beginsel eigenlijk alleen diensten vergelijken die voor iedereen af zijn te sluiten, eigen diensten van bijvoorbeeld televisieaanbieders komen hierdoor niet in aanmerking.

Lees de vergelijkende test van streaming videodiensten.

Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland

Gepubliceerd op: 26 juni 2015

 

© PXimport

Vanaf 17 juli is de Apple Watch dan eindelijk ook in ons land in de Apple Stores te koop. Dat heeft Apple laten weten op zijn website. We betalen in Nederland wel iets meer voor de smartwatch.

We moesten er een tijd op wachten, en er waren al veel geruchten, maar het is nu officieel bevestigd dat de Apple Watch naar Nederland komt. Met de kop "Het is bijna tijd voor de Apple Watch", en daaronder de datum van 17 juli 2015, maakt Apple dat zelf bekend op de website. Het heeft even geduurd voor we de smartwatch ook in Nederland mochten verwelkomen. Eerder leek het erop dat de Apple Watch rond deze tijd al naar Nederland zou komen maar dat is dus iets later geworden.

Lees meer over de Nederlandse lancering van de Apple Watch.

20 tips: Nu al aan de slag met Windows 10

Gepubliceerd op: 23 juni 2015

 

© PXimport

De opvolger van Windows 8.1, namelijk Windows 10, staat gepland voor een release op 29 juli. Die versie van Windows is nu nog in ontwikkeling en zo'n bètaversie is meestal niet geschikt voor gebruik. Maar Windows 10 is nu al een uitzondering. Het OS is snel, stabiel en uitermate bruikbaar.

Een van de zaken die vermoedelijk gaat veranderen in Windows 10 is de manier waarop de nieuwe Windows verspreid wordt. Voor een belangrijk deel zal dat via Windows Update gaan, een manier die ook al bij de bèta kan worden gebruikt en zelfs de voorkeur heeft. Het is namelijk de enige manier waarop je direct de laatste versie krijgt. Installeren vanaf een dvd is ook mogelijk, maar dan moet je wel meerdere keren updaten om de versie van de bèta op je pc te krijgen.

Wil je nu al aan de slag met Windows 10? Lees dan verder!

MediaMonkey - Is dit de beste mediaspeler?

Gepubliceerd op: 23 juni 2015

 

© PXimport

Ben je niet gelukkig met de Windows Media Player, probeer het dan eens met een veelzijdige mediabeheerder als MediaMonkey. Ons heeft de tool weten te overtuigen. Ook als beginner kun je er vlot mee aan de slag gaan en gaandeweg ontdek je dan de meer geavanceerde mogelijkheden.

MediaMonkey kun je gewoon of 'draagbaar' installeren. Met de handige configuratiewizard zet je het programma snel naar eigen hand, door onder meer te kiezen welke bestandsformaten je wilt koppelen: wij telden zo'n 13 audioformaten, 10 videoformaten en een 4-tal afspeellijsten. MediaMonkey vraagt ook in welk mappen het naar mediabestanden mag zoeken en daar horen ook gedeelde netwerkmappen bij. Bepaal ook of het programma bij elke opstart of continu op de achtergrond moet scannen naar nieuw toegevoegde mediabestanden. Dat scannen gebeurt trouwens razendsnel: op ons testtoestel zo'n 30 seconden voor 1300 mediabestanden. Ook handig is de mogelijkheid om ontbrekende bestanden, afspeellijsten, playback-lijsten en waarderingen automatisch te importeren van andere mediaspelers, zoals Windows Media Player en iTunes.

Lees de volledige review van MediaMonkey.

Geen paniek! 5 pc-problemen die je zelf oplost

Gepubliceerd op: 26 juni 2015

 

© PXimport

Je pc is misschien niet zo essentieel als je smartphone, maar de kans is groot dat hij nog altijd erg belangrijk is. Dus het is begrijpelijk dat je in eerste instantie panikeert als er iets ergs mee gebeurt - zoals een kapot scherm, een belangrijk bestand dat per ongeluk verwijderd is of een virus.

Maar paniek werkt averechts, omdat tijd meestal juist van groot belang is. Geen zorgen. Je kunt natuurlijk niet het alarmnummer bellen, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om computerproblemen op te lossen. Hier bespreken we er vijf.

Benieuwd welke pc-problemen je zelf kunt oplossen? Lees dan verder...

Project Morpheus: Dit is gamen met de VR-bril voor PlayStation

Gepubliceerd op: 22 juni 2015

 

© PXimport

Het is de nieuwste hype binnen de game-industrie: virtual reality. Met een gigantische bril op je snufferd beland je letterlijk in de game en dankzij beweginssensoren kun je bovendien om je heen kijken, waardoor je het gevoel hebt alsof je zelf in de spelwereld staat. Ook PlayStation krijgt zijn eigen VR-bril: Project Morpheus. Op de E3 mochten wij dit apparaat uittesten.

CCP Games, bekend van Eve Online en Dust 514, blijft doen waar het het beste in is: games maken die zich afspelen in de ruimte. Ook EVE: Valkyrie neemt ons dus mee naar het sterrenstelsel en plaatst je in de schoenen van een piloot. Je krijgt de controle over een high-tech ruimteschip en moet daarmee proberen om zoveel mogelijk vijanden uit te schakelen. De besturing is simpel: met de rechtertrigger vuur je jouw machinegeweer af, de linkertrigger gebruik je om automatische raketten te lanceren. Laat je hier echter niet door bedriegen, want EVE: Valkyrie is duidelijk een game die makkelijk op te pikken, maar lastig te masteren is.

Lees hier onze hands-on ervaring met Project Morpheus.

Microsoft blijft vaag over gratis Windows 10

Gepubliceerd op: 23 juni 2015

 

© PXimport

Dat Windows 10 deels een gratis upgrade wordt, is al bekend sinds de presentatie van Microsoft in januari. Maar mogelijke addertjes onder het gras en vage berichtgeving van Microsoft over de upgrade leidden al snel tot twijfel bij de consument.

In plaats van die twijfel weg te nemen, deed Microsoft precies het tegenovergestelde. Laten we duidelijk zijn: in het eerste jaar na de release is de upgrade naar Windows 10 voor gebruikers van legale versies van Windows 8.1 en Windows 7 volledig gratis. Maar er zijn grijze gebieden.

Lees meer over het gratis gebruiken van Windows 10.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000