Weekoverzicht: Het beste van week 27

© PXimport

Weekoverzicht: Het beste van week 27

Geplaatst: 5 juli 2015 - 04:00

Aangepast: 14 december 2022 - 15:25

Redactie Computer!Totaal

Omdat er ook gewerkt moet worden, en je ongetwijfeld de nodige sociale verplichtingen hebt, is de kans groot dat je deze week niet alle artikelen op Computertotaal.nl hebt kunnen lezen. Maar geen nood, in dit artikel hebben we de interessantste verhalen van week 27 voor je verzameld!

Interview: Brenno de Winter over digitaal Nederland

Gepubliceerd op: woensdag 1 juli 2015

 

© PXimport

Na avonturen met open versus gesloten standaarden, het aan de kaak stellen van de onveilige OV-chipkaart en een actie tegen informatielekkende websites (Lektober), richt onderzoeksjournalist en tech-nerd Brenno zijn blik nu op digitaal Nederland en de politiek.

Journalist van het Jaar 2011. Vriend van knuffelhackers. Vijand van lekken. Gesel van overheidsorganen. Afdwinger van openbare debatten over complexe, vaak technische kwesties. Brenno de Winter is zélf een fenomeen in de woelige webwereld van security, privacy, digitale grondrechten en politiek. De 43-jarige ex-developer pleit mede als 'serial-Wobber' voor een open overheid. Vóór de burger en de digitale toekomst. "We leven in een informatiemaatschappij en daar moeten we wat mee."[/box]

Lees het volledige interview met Brenno...

How To: 36 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Gepubliceerd op: maandag 29 juni

 

© PXimport

In deze tutorial laten we je wat trucs zien om de batterij van je iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4s, iPhone 4 of oudere iPhone langer mee te laten gaan in iOS 8 (of iOS 7). Bovendien kijken we naar Apple's nieuwe energiebesparende functies in iOS 9.

Er zijn een hoop functies op je iPhone die veel vragen van de batterij. Bluetooth, 3G en AirPlay zijn daar voorbeelden van. Door deze functies uit te schakelen als je ze niet nodig hebt bespaar je energie van je batterij. Ook kun je het volume en de helderheid van je scherm wat lager zetten en is het ook aan te raden om eens te kijken welke apps er nu veel van je batterij vragen en die wat minder te gebruiken.

Lees het artikel 36 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen

How To: In 3 stappen je Facebook-profiel downloaden

Gepubliceerd op: 2 juli 2015

 

© PXimport

Overweeg je om weg te gaan bij Facebook of ben je nieuwsgierig wat de dienst allemaal van je weet? We laten zien hoe je (bijna) alles van jezelf downloadt als zip-bestanden en hoe je je banden verbreekt met Facebook. Om 'jezelf te downloaden' hoef je niet per se op te stappen.

Bijna alle Facebook-gebruikers kennen het gevoel: je wordt moedeloos van het begluren van het bruisende leven van je vrienden en kennissen. Is het tijd om afscheid te nemen van Facebook? Wie deze beslissing neemt, doet dat weloverwogen en met persoonlijke motieven. Zorgen over privacy kunnen het laatste zetje zijn om Facebook de rug toe te keren. Voordat je weggaat, is het goed om een archief binnen te halen met hierin alles over jezelf, gedeelde foto's en veel meer.

Lees hoe je je Facebook-profiel kunt downloaden.

Review: LG Watch Urbane - Groot, dik en saai

Gepubliceerd op: 29 juni 2015

 

© PXimport

Deze metalen versie van de G Watch R probeert om een topklasse ontwerp naar Android Wear te brengen. Maar slaagt het daar ook in? Het beste en slechtste aan Android Wear-horloges is dat ze allemaal op het elementaire platform van Google draaien. Horlogemakers kunnen hun eigen wijzerplaten toevoegen en misschien een app of twee, maar ze kunnen geen skin over Google's standaard interface heen zetten zoals telefoonfabrikanten dat kunnen.

Benieuwd naar ons definitieve oordeel over de LG Watch Urbane?

How To: Probeer OS X El Capitan uit op je Mac

Gepubliceerd op: dinsdag 30 juni

© PXimport

Net als vorig jaar met Yosemite laat Apple mensen die geen ontwikkelaar zijn OS X El Capitan op hun Mac uitproberen voorafgaand aan de publieke release van komende herfst. Apple kondigde op WWDC 2015 aan dat het publiek de aankomende nieuwe versie van het Mac besturingssysteem - OS X El Capitan - zal mogen uitproberen als onderdeel van haar nieuwe, gratis bètaprogramma.

We laten je zien hoe je je kan inschrijven voor het programma, maar daar zitten ook wat risico's aan vast. Als je maar één Mac hebt is het niet aan te raden om mee te doen. Daarnaast moet je ook letten op je privacy want je geeft Apple in wezen toestemming om diagnostische, technische en gebruiksdata van je te verzamelen, tenzij je je daarvoor afmeldt.

Lees het artikel Probeer OS X El Capitan uit op je Mac

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000