Weekoverzicht: Met de nieuwe iMac, Reddit en de beste smartphones van 2015

© PXimport

Weekoverzicht: Met de nieuwe iMac, Reddit en de beste smartphones van 2015

Geplaatst: 12 juli 2015 - 04:03

Aangepast: 14 december 2022 - 15:24

Redactie Computer!Totaal

We verzamelen hier de opvallendste artikelen die er de afgelopen week zijn verschenen op Computertotaal.nl. Zo ben je dus weer helemaal up-to-date! Zo lees je onder meer de review van de nieuwste 5K iMac van Apple, uitleg rondom Reddit, WhatsApp en de beste smartphones die je dit jaar kunt kopen.

Review: Apple iMac met Retina 5K-display

Gepubliceerd op: dinsdag 7 juli 2015

 

© PXimport

In oktober werd de 27 inch iMac met Retina 5K-beeldscherm uitgebracht. Het was voor het eerst dat een iMac een Retina-scherm kreeg. Nadeel was echter het forse prijskaartje. De iMac heeft inmiddels een nieuw instapmodel dat een stuk goedkoper is, maar gaat dat niet ten koste van de prestaties?

Apple bracht de vernieuwde iMac uit in mei. Onlangs introduceerde Apple een instapmodel dat driehonderd euro goedkoper is dan zijn voorganger. Voor 2329 euro heb je de prachtigste en krachtigste iMac tot nu toe in huis, althans dat zegt Apple zelf over de 27 inch iMac. Waar is die prijsverlaging in gaan zitten?

Lees de volledige review van de Apple iMac met Retina 5K-display.

How To: In 3 stappen handiger navigeren door de Verkenner

Gepubliceerd op: 10 juli 2015

 

© PXimport

De interface van Windows Verkenner zit prima in elkaar en je kunt er vrij eenvoudig doorheen navigeren. Maar hoe je met het programma werkt, is natuurlijk heel persoonlijk. Er zijn dan ook heel wat trucjes die het werken met de Verkenner nét even wat makkelijker of sneller maken.

Veel mensen die Windows Verkenner gebruiken doen dat met de muis (behalve als het beroemde 'copy/paste' om de hoek komt kijken). Maar wist je dat je met de toetscombinatie Alt+PijltjeOmhoog een map omhoog kunt navigeren? Vooral handig wanneer je diep in een bepaalde mappenstructuur zit en je een aantal mappen omhoog wilt: houdt de Alt-toets ingedrukt en druk net zo vaak op de toets PijltjeOmhoog als het aantal mappen dat je omhoog wilt.

Lees meer tips om beter te navigeren in de Windows Verkenner.

Review: De 17 beste smartphones die je in 2015 kunt kopen

Gepubliceerd op: 9 juli 2015

 

© PXimport

Fabrikanten zijn continu in beweging om nieuwe smartphones te ontwikkelen. Tussen al dat high-end geweld is het lastig om te bepalen welke smartphone het prettigst voor jou is. In deze lijst verzamelen we de beste toestellen die we op de redactie voorbij hebben zien komen.

De iPhone 6, Huawei P8, LG G4, Samsung Galaxy S6, alle toppers komen voorbij. Bekijk dus snel wat jouw nieuwe smartphone wordt in onze lijst met de beste smartphones van 2015!

Bekijk hier de hele lijst met de 17 beste smartphones van 2015.

Nieuws: Publieke bèta iOS 9 en OS X El Capitan beschikbaar

Gepubliceerd op: 10 juli 2015

 

© PXimport

Deze week zijn de publieke bèta's van iOS 9 en OS X El Capitan beschikbaar geworden. De bèta's waren al beschikbaar voor ontwikkelaars maar zijn nu voor iedereen toegankelijk.

Op 8 juni kondigde Apple de beide besturingssystemen aan op de WWDC in San Francisco en sindsdien verschenen er al diverse bèta's voor ontwikkelaars van apps. Vanaf vandaag kunnen ook 'gewone' mensen de bèta's installeren op hun Apple device. Wil je de bèta's installeren dan moet je je wel aanmelden als bèta-tester en Apple laten weten wat je bevindingen zijn. Hiermee help je Apple om de besturingssystemen zo goed mogelijk af te leveren als de definitieve versies uitkomen later dit jaar. We laten je later zien hoe je de bèta-versie van OS X kunt downloaden en installeren.

Lees meer over de publieke bèta van Apple's nieuwe OS X El Capitan.

Blog: Wat is Reddit, en waarom alle heisa?

Gepubliceerd op: 8 juli 2015

 

© PXimport

Reddit staat in brand. De sociale nieuws- en entertainmentwebsite beleeft zware tijden, nu enkele moderatoren delen van het platform 'gegijzeld' hebben en eisen dat CEO Ellen Pao opstapt. Wat is er aan de hand? En wat is Reddit eigenlijk?

Het kan zijn dat je nog nooit van Reddit hebt gehoord. Dat is geen schande, want in Nederland is het platform niet bijzonder groot. Eigenlijk is Reddit ook met niets in Nederland te vergelijken, al komen forums als FOK! enigszins in de buurt.

Lees het volledige blog over Reddit.

Nieuws: 'Binnenkort berichten markeren als ongelezen in WhatsApp'

Gepubliceerd op: 6 juli 2015

 

© PXimport

Het moet binnenkort mogelijk zijn om berichten als ongelezen te markeren in WhatsApp. Dat valt te lezen in het open vertaalplatform van de app.

Op het vertaalplatform van WhatsApp wordt de gebruikers gevraagd om te helpen met teksten te vertalen uit het Engels. De gebruikers kunnen vertalingen geven voor termen als 'Create new group' of 'Exit group' maar er wordt nu ook gevraagd de zinnen 'Mark as read' en 'Mark as unread' te vertalen. Dat zou er op kunnen wijzen dat we deze optie in de toekomst gaan zien in WhatsApp. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de functie gaat worden toegevoegd.

Lees het volledige nieuwsbericht over de nieuwe WhatsApp functie.

How To: 12 tips om je tablet als mobiel kantoor te gebruiken

Gepubliceerd op: 8 juli 2015

 

© PXimport

Er bestaan allerlei klusjes waarvoor je geen vaste werkplek nodig hebt en waarvoor je zelfs niet op kantoor hoeft te zijn. Vroeger moest je een laptop meeslepen, maar voor steeds meer werkzaamheden volstaat een tablet ook wel en die neem je makkelijk overal mee naartoe. Op naar het mobiele kantoor.

Klik hier voor de 12 superhandige (en zakelijke) tablet-tips.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000