Helft van Nederlanders overweegt wearable te kopen

© PXimport

Helft van Nederlanders overweegt wearable te kopen

Geplaatst: 30 juli 2014 - 10:09

Aangepast: 24 november 2022 - 11:02

Redactie ID.nl

Uit onderzoek van Computertotaal.nl blijkt dat 53 procent van de bezoekers van de website overweegt een wearable te kopen. Een smartwatch is hierbij verreweg de populairste variant. Het onderzoek is gehouden onder een kleine duizend deelnemers.

Slechts 15 procent van de respondenten heeft een wearable in bezit. Maar meer dan de helft geeft aan te overwegen er een te kopen in de komende zes maanden. Opvallend is dat de meeste mensen het liefst een smartwatch (76,2 procent) willen hebben, ruim drie keer zoveel als de interesse in slimme brillen (25,2 procent) en ruim twee keer zoveel als de smartbracelets (32,8 procent).

De belangrijkste redenen voor de aanschaf van een slimme draagbare gadget, zijn de communicatie-mogelijkheden (73 procent) en een kleine 68 procent geeft aan dat ook 'health tracking' onmisbaar is.

Smart met Apple

De meest gewilde merken onder de deelnemers zijn Sony (54,3 procent) en Samsung (50,8 procent). Opvallend is dat een ruime twintig procent van de ondervraagden een smart-product van Apple wil hebben, deze fabrikant heeft er tot dusver nog geen een op de markt gebracht. Alleen Nike (31,1 procent) en Google (46,1 procent) zijn samen met eerdere genoemde fabrikanten populairder dan Apple.

Vrijwel alle deelnemers zijn eensgezind over welke kenmerken zij belangrijk vinden bij wearables. Een kleine negentig procent vindt functionaliteit belangrijk. Ook vinden zij de prijs (63,6 procent) belangrijker dan het design (57,3 procent). Een kleine tachtig procent vindt dat de prijs van een wearable niet hoger mag uitvallen dan 200 euro. Slechts 0,2 procent vindt een bedrag boven de 1000 euro wel redelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000