De 15 beste iPhone-apps voor een onvergetelijke wintersport

© PXimport

De 15 beste iPhone-apps voor een onvergetelijke wintersport

Geplaatst: 16 januari 2015 - 12:19

Aangepast: 24 november 2022 - 11:11

Richard Borgman

Kou en sneeuw weerhouden de echte iPhone-fans er niet van om hun smartphone tevoorschijn te halen op de piste. Met de beste wintersport-apps worden de voorbereiding, het skiën en snowboarden zelf en de rustige uurtjes erna nog leuker.

Sneeuwhoogte+

Hoewel de app Sneeuwhoogte+ al een jaar geen update heeft gekregen, is de functionaliteit nog steeds erg fijn. Maak favoriete locaties aan en bekijk de hoeveelheid sneeuw, informatie over de skiliften en check het weerbericht voor de komende dagen. Per locatie kunnen ook webcams live worden bekeken. Het hoofdmenu is een soort socialmedia-blog waarin gebruikers foto's plaatsen die je vervolgens kunt liken. Sneeuwhoogte+ scoort hoog met gebruikersgemak, informatie en voorpret.

Plus Veel informatie en foto's van gebruikers.

Min Kan wel een update gebruiken.

Prijs Gratis

Score 4,5 / 5

 

© PXimport

Bergfex/Ski

Bergfex heeft een prima vormgeving die het gebruik alleen maar aangenamer maakt. Locaties kunnen als favoriet worden opgeslagen, waarna je door te vegen in één keer de webcams of de weersberichten voor deze locaties te zien krijgt. De informatie concentreert zich op het Alpengebied. In de instellingen bepaal je welke landen worden weergegeven op de uitgebreide en overzichtelijke weerkaart. Wil je gedetailleerde weersinformatie zien, dan is er de betaalde app van 1,79 euro. In die app kun je ook webcambeelden tot 14 dagen geleden terugzien.

Plus Ziet er mooi uit.

Min Gratis versie geeft beperkte weersinformatie.

Prijs Gratis

Score 3,5 / 5

 

© PXimport

Ski Tracks Lite

Als je eenmaal op de piste bent, komt een app als Ski Tracks goed van pas. Als je hebt ingevuld welke activiteit je onderneemt, bijvoorbeeld skiën of snowboarden, kun je met deze app nauwkeurig bijhouden wat je doet. Informatie als de afstand, snelheid, hoogte en duur worden opgeslagen in een gps-track. In de betaalde versie van 0,89 euro kun je deze informatie exporteren naar Google Earth en nog eens thuis in 3D terugkijken. Ook delen op Facebook is mogelijk met de betaalde app.

Plus Duidelijke interface voor onderweg.

Min Nog niet geoptimaliseerd voor iPhone 6.

Prijs Gratis

Score 4 / 5

 

© PXimport

Trace Snow

De app Trace Snow - Ski + Snowboard Tracker (een mond vol) heette voorheen AlpineReplay, maar afgezien van een andere naam en een nieuw logo biedt de app nog steeds dezelfde functionaliteit. Met gps houdt de app een track bij van je ski- of snowboardactiviteiten. Het meet bijvoorbeeld afstand, hoogte, sprongen en de verbrande calorieën. De fraaie app werkt zelfs op een iPhone 3GS, maar moet wel verbinding met internet hebben. Ook moet worden ingelogd met een eigen account of via Facebook.

Plus Fraaie app met nieuwe update.

Min Internetverbinding en inloggen verplicht.

Prijs Gratis (+in-app-aankoop)

Score 3,5 / 5

 

© PXimport

Sneeuwhoogte.nl

De Nederlandstalige app Sneeuwhoogte.nl biedt uitgebreide informatie over sneeuwhoogtes, het weer, pistes en liften. Vooral de weersinformatie is erg duidelijk gepresenteerd en geeft per locatie een handige overzichtspagina waarin per dag wordt vermeld wat de verwachte temperatuur en sneeuwval is. Er zijn allerlei sneeuwkaarten met verschillende verwachtingen en een weergave van de hoeveelheid gevallen sneeuw. In de top 50 kun je zien in welke gebieden de meeste sneeuw ligt. Via een socialmedia-functie deel je foto's en verhalen met reisgenoten.

Plus Overzichtelijk ingedeeld.

Min Nog niet geoptimaliseerd voor iPhone 6.

Prijs Gratis

Score 4 / 5

 

© PXimport

Sneeuwhoogte Bizztravel

Sneeuwhoogte Bizztravel is iets minder populair dan Sneeuwhoogte+ en Sneeuwhoogte.nl, maar biedt genoeg informatie over wintersportgebieden in Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland. De app van reisbureau Bizztravel kan berichten sturen als er sneeuw valt in een van de als favoriet aangemerkte gebieden. Ondanks een wat ouderwets ogende interface staat de app vol goede content, zoals duidelijke weers- en sneeuwinformatie, foto's en informatie over pistes en liften. De weervideo's voegen weinig toe.

Plus Biedt genoeg informatie.

Min Oogt wat ouderwets.

Prijs Gratis

Score 3 / 5

 

© PXimport

Mountago

Mountago is vooral bedoeld voor leuke activiteiten naast het skiën en snowboarden zelf. Het heeft elementen van Yelp, Foursquare en Iens is vooral bedoeld om leuke restaurantjes, cafés en andere points of interest aan de gebruiker voor te schotelen. Eerst selecteer je een plaats om daarna via de tabbladen voor hotels, restaurants, cafés, spullen en leraren de juist informatie in beeld te brengen. Natuurlijk word je zelf ook aangemoedigd een bijdrage te leveren. Ook handig om telefoonnummers en locaties op de kaart te zoeken.

Plus Handig voor après-ski.

Min Weer- en trackonderdeel stellen niet veel voor.

Prijs Gratis

Score 3,5 / 5

 

© PXimport

Edge Ski

Misschien lijkt een smaakvolle vormgeving van weinig betekenis als je op de piste staat, maar Edge Ski is in ieder geval een van de beter ogende apps op wintersportgebied. De app kan kaarten opslaan voor offline gebruik, maar leuker is dat de trackinginformatie (dus zaken als afstand en snelheid van je ski-acties) kan worden opgeslagen en vergeleken met vrienden. Het is zelfs mogelijk om je skivrienden uitdagingen te sturen. Bij de wintersportoorden staan het weer en leuke lokale hotspots vermeld.

Plus Mooi vormgegeven app.

Min Inloggen is verplicht.

Prijs Gratis

Score 4 / 5

 

© PXimport

Afdaling

De Nederlandse app Afdaling richt zich precies op het onderwerp van de titel: de afdaling op ski's of een snowboard. Deze app is niet gevuld met talloze functies als weerberichten en socialmedia-blogs, maar concentreert zich op uitgebreide informatie over de afdaling die je hebt gemaakt, inclusief grafieken en de mogelijkheid om de route op te slaan en te delen. Een leuke speelse toevoeging vormen de trofeeën, virtuele prijzen die je krijgt voor bijvoorbeeld de eerste afdaling of een snelheid boven de 50 kilometer per uur.

Plus Grafieken na afdaling.

Min Nog niet geoptimaliseerd voor iPhone 6.

Prijs € 0,89

Score 4 / 5

 

© PXimport

The Snow Report

Qua informatie stelt The Snow Report van outdoorkledingmerk The North Face weinig voor. Veel belangrijke Europese wintersportplaatsen worden niet gevonden en zelfs de top 10 met meeste sneeuwval (die wel in de interface aanwezig is) kan niet worden geladen. De locaties die wel zijn toegevoegd kunnen met sleepbewegingen worden geordend. Het nieuwsonderdeel is daarentegen wel erg boeiend en toont allerlei artikelen over de wereld van wintersport, met tips, verhalen en nieuwsberichten inclusief mooie foto's. Voor wie serieus met zijn sport omgaat, valt daar heel wat moois te halen.

Plus Boeiend nieuwsonderdeel voor sportfanaten.

Min Informatie lijkt zinloos voor Europeanen.

Prijs Gratis

Score 2,5 / 5

 

© PXimport

Packing Pro

Als je graag goed voorbereid op reis gaat, is Packing Pro je beste vriend. In plaats van een simpele taken-app helpt Packing Pro je met een uitgebreide collectie voorwerpen en acties die handig in allerlei categorieën en subcategorieën zijn onderverdeeld. Je kunt zelf lijsten maken, zodat je bijvoorbeeld in één keer een inpaklijst voor de wintersport op het scherm tovert. Ook kun je de koffers scheiden per persoon. Zelfs de instellingen zijn zeer uitgebreid en bieden bijvoorbeeld ondersteuning voor iCloud en een exportfunctie via e-mail of iTunes.

Plus Ongelooflijk uitgebreide inpakassistent.

Min Helaas niet Nederlandstalig.

Prijs € 2,69 (+ in-app-aankopen)

Score 4,5 / 5

 

© PXimport

Snowciety

Maak je graag een sociale belevenis van het skiën, dan is de Nederlandse app Snowciety zeer geslaagd. Het zoekt vrienden in je Facebook- of Twitter-account of in je contactenlijst en biedt dan de mogelijkheid om je locatie op de piste en afgelegde routes te delen met vrienden. Zaken als snelheid, afstand en duur worden opgeslagen in een route. Ook foto's en berichten kunnen worden gedeeld met vrienden die dezelfde app gebruiken. Vooral leuk als je met een vriendengroep op wintersport gaat.

Plus Leuk om samen met vrienden te gebruiken.

Min Zonder internet niet zo interessant.

Prijs Gratis

Score 3 / 5

 

© PXimport

The Snowman and the Snowdog Game

Na een drukke actieve dag mogen de kinderen 's avonds lekker onderuitzakken met een leuke game op iPhone of iPad. The Snowman and the Snowdog is de vervolgfilm op de klassieke Engelse tekenfilm The Snowman uit de jaren tachtig. In het origineel ontmoet een jongen een sneeuwpop die hem meeneemt op avonturen en hem laat vliegen. In het iPhone-spel van deze film vliegen de sneeuwpop en de jongen samen door dorpjes en langs akkers, pikken ze sneeuwvlokken op en ontwijken ze auto's en andere gevaren.

Plus Onschuldig en simpel vertier.

Min In de gratis versie raken levens snel op.

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Score 3 / 5

 

© PXimport

Frozen Free Fall

Het leidt geen twijfel wat de favoriete film van de kinderen is die het beste bij winterse sferen past: de Disney-film Frozen. Het grote succes van dit avontuur heeft geleid tot allerlei broodtrommels, rugzakken en pennendozen, maar natuurlijk ook tot de nodige videogames. Frozen Free Fall is een vermakelijk puzzelspel waarin de bekende gezichten uit de film te zien zijn. Het doel is drie of meer gekleurde blokjes weg naast elkaar te zetten.

Plus Herkenbare personages en speelstijl.

Min Niet zo origineel.

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Score 3,5 / 5

 

© PXimport

Talking Snowball

Wij hebben de virtuele dieren en monstertjes die terugpraten al vaker gezien in de App Store, maar kleine kinderen lijken er geen genoeg van te krijgen. Talking Snowball is een nogal boosaardig ogende sneeuwbal met mensenogen. Hij praat je na als je iets in de microfoon roept, laat zich kietelen en als je hem zat bent, schop je de sneeuwbal gewoon over het hek. Met de opnamefunctie maak je een filmpje dat je kunt bewaren of kunt delen via e-mail, Facebook of YouTube.

Plus Kinderen blijven ermee bezig.

Min Zwarte balken en advertenties.

Prijs Gratis

Score 3 / 5

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000