Apple verdient meer aan Macs dan iPads

© PXimport

Apple verdient meer aan Macs dan iPads

Geplaatst: 21 oktober 2014 - 07:24

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Redactie ID.nl

Apple krijgt meer geld binnen uit de verkopen van Macs dan aan tabletomzet. De verkoop van iPads gaat al een tijdje niet zo best, maar dat de good-old Mac meer omzet maakt dan de zo gehypte tablets is tekenend.

Qua omzet daalde de verkoop van iPads met 14 procent naar 5,3 miljard dollar; de Macs waren goed voor 6,6 miljard dollar. Die omzet steeg in een jaar met 18 procent. In aantallen gaan er nog wel meer iPads dan Macs over de toonbank. De stijgende verkoop van Macs heeft Apple afgelopen kwartaal voor het eerst een top-5 plek in de wereldwijde computermarkt opgeleverd.

Maar vanzelfsprekend is CEO Tim Cook "very bullish" over de iPad, waarmee hij wil aangeven dat hij een flinke opleving verwacht. Die moet dan in het Kerstkwartaal komen, traditioneel de meest lucratieve periode voor (consumenten)technologiebedrijven. Apple heeft net nieuwe modellen van de iPad uitgebracht die het moeten doen in de komende maanden.

'Veel negatieve reacties'

Cook zei tegen analisten dat hij "weet dat er veel negatieve reacties zijn in de markt, maar ik zie het toch anders". Hij wijst erop dat er in vier jaar 237 miljoen iPads zijn verkocht, "twee keer zoveel als de iPhone in diens eerste vier jaar".

Maar, zo zeggen analisten bij CNBC, de negatieve trend in de verkopen van iPads blijft maar doorgaan en daardoor lijkt een verbetering niet voor de hand te liggen in de komende maanden. "Mensen zijn nog wel onder de indruk van Apple's presentatie vorige week, maar gaan die producten werkelijk de trend ombuigen waarin de iPad zit? Wij denken van niet", zegt een analist van S&P Capital IQ. Een andere analist denkt dat de nieuwe iPhones de iPad zullen opeten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000