© PXimport

Beste iPad-apps: spelletjes

Geplaatst: 23 januari 2013 - 13:34

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Wouter Hoeffnagel

Net een iPad aangeschaft en op zoek naar apps die het downloaden waard zijn? MacWorld helpt je hierbij en heeft een aantal apps voor je uitgezocht! Dit artikel is een levend artikel en wordt dus regelmatig bijgewerkt. Check dit artikel dus regelmatig voor de laatste iPad-apps!

Wij verzamelen in een living story alle informatie en het laatste nieuws over de derde generatie iPad. Daarnaast verzamelen wij ook het laatste nieuws over de iPhone 5.


Ben je op zoek naar meer handige app-reviews voor de iPad? Kijk dan hier verder op AppFish.

Ben je niet op zoek naar spelletjes? Kijk dan op de volgende pagina's voor andere apps:

Beste iPad-apps: hulpprogramma's

Beste iPad-apps: muziek

Beste iPad-apps: nieuws

Beste iPad-apps: creativiteit & ontwerp

iPad apps voor kinderen

Op zoek naar nummer 1 t/m 65 uit dit artikel? Kijk dan in het Beste iPad-apps: games-artikel!

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 3 september 2010 en is voor het laatste geüpdatet op 23 januari 2013. Het artikel bevat een nieuwe app die je bovenaan de pagina kunt vinden.

Spelletjes

105. Wie ben ik? HD

Bijna iedereen heeft vroeger wel eens het spel 'Wie ben ik?' gespeeld. De game is nu ook beschikbaar op de iPad. In de game kiezen zowel jij als je tegenstander aan het begin van iedere ronde een personage. Aan jou de taak uit te vinden welk personage de tegenstander heeft gekozen. Om hier achter te komen stel je elkaar vragen. Zo kan je vragen of je tegenstander een man is of dat hij of zij een bril draagt. Ook kan je je tegenstander vragen welke kleur ogen of haarkleur hij of zij heeft. Door vragen te stellen kan je steeds meer personen omklappen en wordt de groep waar je een keuze moet maken kleiner. Jij en je tegenstander mogen om de beurt een vraag stellen. Stel dus de juiste vragen om zo snel mogelijk uit te vinden wie je tegenstander is. Wie ben ik? HD is beschikbaar in een gratis en betaalde variant. In de betaalde variant heb je meer drie moeilijkheidsgraden tot je beschikking en kan je tegen een vriend of vriendin spelen. De gratis versie beschikt over slechts één moeilijkheidsgraad en kan alleen tegen de computer worden gespeeld.

© PXimport

Weet jij wie je tegenstander deze ronde is?

104. Candy Crush Saga

Vier-op-een-rij is een wereldberoemd spelletje. Candy Crush is hier een moderne variant op waarin je snoepjes op een rij moet leggen. Je moet minimaal drie snoepjes op een rij leggen om deze te vermorzelen en punten te krijgen. Hoe meer snoepjes je op een rij weet te krijgen hoe meer punten je ontvangt. In ieder level moet je een bepaalde score weten te behalen met een beperkt aantal zetten om door te mogen naar het volgende level. Heb je geen zetten meer? Dan kan je geen snoepjes meer verplaatsen en dus geen punten meer halen. Het is daarom belangrijk dat je vooruit denkt en met iedere zet zoveel mogelijk punten weet binnen te halen. Candy Crush is een verslavende game die gratis in de App Store te downloaden is.

© PXimport

Leg minimaal drie snoepjes op een rij om deze te vermorzelen

103. River Tests

Hoe goed ben jij in het oplossen van problemen? Test het uit in River Tests. River Tests ie een app waarin je groepen met mensen helpt een rivier over te steken. Hieraan zijn uiteraard allerlei regels verbonden waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan het maximale laadgewicht van de boot, het feit dat een jaloerse man zijn vrouw niet wil achterlaten of een geit die je niet alleen kan laten bij een hongerige wolf. River Tests dwingt je dan ook om 'out of the box' te denken om alle puzzels op te lossen. De ontwikkelaar van de app claimt dat nog geen 10 procent van de wereldbevolking in staat is alle puzzels op te lossen. Hoe ver kom jij? River Tests is beschikbaar in een gratis en betaalde variant. In de gratis versie heb je toegang tot vier levels, terwijl je in de betaalde variant acht levels tot je beschikking hebt.

© PXimport

Alleen door 'out of the box' te denken kan je alle passagiers de rivier laten oversteken

102. Hungry Shark Evolution

Hoe ziet het leven eruit als haai? In Hungry Shark Evolution kan je het ontdekken. In de app kruip je in de huid van een haai en moet je zien te overleven in de oceaan. De haai is nog jong en is daarom continu op zoek naar voedsel om verder te kunnen groeien. Dit voedsel bestaat uit vissen, kreeften, schildpadden en in sommige gevallen zelfs zwemmende mensen. Iedere beweging kost echter energie, waardoor de haai meer honger krijgt. Kan jij in een hoog genoeg tempo voedsel verzamelen? Dan zul je de haai langzaam zien groeien van een jonge haai tot een enorme witte haai van maar liefst 10 ton. De game kan worden bestuurt met behulp van de accelerometer in de iPad of met behulp van een virtuele joystick. Onze voorkeur gaat uit naar het besturen van de haai door de iPad te bewegen. Hungry Shark Evolution is een origineel en leuk spel. De game is normaal beschikbaar voor 89 eurocent, maar is momenteel tijdelijk gratis beschikbaar.

© PXimport

Ga als haai op zoek naar voedsel in de vorm van vissen, schildpadden, kreeften of zwemmende mensen

101. Interlocked

Interlocked is een verslavend puzzelspel waarin je een object dat bestaat uit meerdere houten onderdelen uit elkaar moeten halen. De onderdelen haken echter in elkaar, waardoor je deze alleen uit elkaar kunt halen door je alle onderdelen in de juiste positie te zetten. De oplossing bestaat vaak uit meerdere stappen en is hierdoor doorgaans niet direct zichtbaar. Je zult dan ook ver vooruit moeten denken om tot de puzzel op te kunnen lossen. De game stelt je denkvermogen dan ook flink op de proef! Het spel bevat vier verschillende werelden met elk 27 levels, die uiteraard steeds moeilijker worden. Interlocked is een leuk puzzelspel waar je al snel veel te veel tijd aan hebt besteed. De game is gratis te downloaden in de App Store en dan ook zeker het proberen waard.

© PXimport

Kan jij de houten blokken uit elkaar krijgen?

100. Rail Maze Pro

Rail Maze Pro is een game waarin je hersenen flink op de proef worden gesteld. Je bent in de game verantwoordelijk voor het beheer van het spoorweg en moet dus zorgen dat een trein veilig op zijn eindbestemming aankomt. Onderweg komt de trein die jij beheert echter allerlei wissels tegen, die je in de juiste stand moet zetten. Het is dan ook belangrijk dat je ten alle tijde het overzicht houdt over de route die de trein gaat afleggen. Dit kan echter een uitdaging zijn door de aanwezigheid van tunnels, waardoor je goed in de gaten moet houden waar de trein weer opduikt. Onderweg kan jouw trein daarnaast andere treinen tegenkomen, die je door bijvoorbeeld langzamer te rijden zult moeten ontwijken. Rail Maze Pro is een verslavend spel waarin je je hersenen flink zult moeten aanspreken. De game is gratis te downloaden in de App Store.

Beste iPad-apps: spelletjes-15082296

© CIDimport

Zoek uit welke route de trein moet afleggen en zet alle wissels in de juiste stand

99. Chimpact

Chimpact is een game waarin je als Chuck de chimpansee je al springend een weg door de boomtoppen probeert te banen. Onderweg kom je bananen tegen die je kunt verzamelen. Je kan Chuck besturen door je vinger op hem te plaatsen en je vinger naar beneden te slepen. Hierdoor verschijnt een peil op het scherm waarmee je zowel de hoek van de sprong als de kracht waarmee Chuck springt kan bepalen, zodat hij op de juiste plek land. Chimpact bevat twee spelmodi: Gem Quest en Totem Trail. In Gem Quest ga je op zoek naar Chuck's grote liefde naast bananen: diamanten. Totem Trail stelt je beheersing over Chuck flink op de proef en geeft je de uitdaging in een opgegeven tijd de finish van het level kan behalen. Zowel de hoek waaronder als de kracht waarmee je springt zijn hierbij van groot belang, waardoor Totem Trail een flinke uitdaging kan zijn. Chimpact is een leuke en verslavende game. Het spel is gratis in de App Store te downloaden.

© PXimport

Spring met Chuck door de boomtoppen terwijl je bananen verzamelt

98. Offroad legends sahara

Offroad rijden is een kunst apart. In Offroad Legends Sahara kruip je achter het stuur van een offroadwagen en probeer je binnen de tijd de finish te bereiken. De baan is voorzien van een groot aantal schansen en heuvels, die je zult moet zien te overwinnen. Dit klinkt natuurlijk eenvoudig, maar is het zeker niet. Zo moet je zorgen dat je na een sprong zo vlak mogelijk land, om de belasting goed te verdelen over de voor- en achteras. Doe je dit niet? Dan kan een as breken. Dit betekent overigens niet dat de race gelijk over is. Je kunt proberen op alleen je vooras alsnog de finish te bereiken, wat uiteraard een uitdaging is. Onderweg kom je nitro tegen, waardoor je flinke boost krijgt en dus sneller de finish kan bereiken. Neem alle sprongen op de juiste manier om alle nitro te verzamelen en een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Kijk echter uit voor de bommen, want zodra je die raakt ontploft je auto. Offroad Legends Sahara is een leuk spel, dat ook nog eens gratis te downloaden is in de App Store.

© PXimport

Kruip achter het stuur van een offroadwagen en probeer de finish te bereiken!

97. Rummikub

De klassieker Rummikub is ook voor de iPad beschikbaar. Rummikub is een familiespel waarbij je tactisch denken combineert met geluk. Iedere speler krijgt aan de begin van een spel 14 stenen, met als doel deze zo snel mogelijk op tafel te leggen en je voorraad stenen volledig weg te werken. Je mag stenen echter alleen op leggen als je met stenen op de tafel of stenen op je plankje een rijtje kan vormen. Geldige rijtjes bestaan uit ten minste drie stenen met dezelfde nummers, maar verschillende kleuren of minstens drie stenen van dezelfde kleur met aaneensluitende nummers. Om het spel extra moeilijk te maken moeten spelers met hun openingszet tenminste 30 punten opleggen vanaf hun plankje. Kan je geen 30 punten op tafel leggen? Dan kan je dus ook niet meespelen en moet je wachten tot je voldoende punten hebt verzameld. Rummikub is beschikbaar in een lite en betaalde versie. In de lite-versie moet je regelmatig enkele seconden wachten, waarin je wordt gevraagd de betaalde versie aan te schaffen. De betaalde versie kost 5,99 euro en maakt het spel volledig vrij van advertenties.

© PXimport

Leg zo snel mogelijk alle stenen op het speelveld en maak je plankje als eerste leeg

96. Dead Trigger

Dead Trigger is een first person shooter waarin je aanvallen van zombies af moet slaan en missies moet volbrengen. Het spel begint eenvoudig, maar wordt al snel aardig pittig. Om zombies te kunnen verslaan heb je wapens nodig. In het begin krijg je van de makers een automatisch geweer uitgereikt, waarmee je prima uit de voeten kunt. Dit wapen verdwijnt echter al snel, waarna je alleen nog een pistool mee krijgt. Dit maakt de missies een stuk moeilijker. Door missies te volbrengen verdien je geld, waarmee je zowel wapens en munitie als medkits kan kopen. Heb je geen zin om te sparen? Dan kan je via in-app aankopen direct toegang krijgen tot sterkere wapens. Dead Trigger ziet er adembenemend uit en is alleen daardoor al een lust om te spelen. De game speelt daarnaast erg lekker weg en is dan ook zeker het downloaden waard. De game is gratis beschikbaar in de App Store.

© PXimport

Ga het gevecht met zombies aan in het adembenemende Dead Trigger

95. Tiny Troopers

Heb jij altijd al leiding willen geven aan een klein leger? Tiny Troopers geeft je deze kans. In de game heb je de leiding over een groep kleine soldaten en moet je allerlei missies uitvoeren. Hierbij wordt je uiteraard aangevallen door vijanden, die je onder vuur kunt nemen door op hen te klikken. Aan jou de taak te zorgen dat het team heelhuids de missies volbrengt. Iedere soldaat stijgt een level zodra hij een missie volbrengt, waardoor hij beter presteert. Ondanks dat gesneuvelde teamleden automatisch worden vervangen door nieuwe soldaten is het dus van belang zuinig te zijn op je team. Een duidelijke verhaallijn ontbreekt in Tiny Troopers. Desondanks is de game erg vermakelijk en dan ook een echte aanrader. Tiny Troopers is voor 89 eurocent beschikbaar in de App Store.

© PXimport

Leid je team van kleine soldaten heelhuids door allerlei missies

94.The Simpsons: Tapped Out

D'oh! Homer Simpsons heeft per ongeluk zijn woonplaats Springfield van de kaart geveegd door een meltdown te veroorzaken. Aan jou de taak de stad weer op te bouwen en van Springfield een geheel eigen versie te maken. Dit doe je door klusjes uit te voeren of anderen aan het werk te zetten. Hoe verder je de stad weer opbouwt, hoe groter de luiheid en gulzigheid van Homer wordt. Dit wordt weergegeven op de 'Conform-o-meter'. Door de meltdown is homer daarnaast zijn familie en vrienden kwijt geraakt. Jij helpt hem daarom bij het terugvinden van onder andere Marge en Bart. The Simpsons: Tapped Out is een leuk en verslavend spel waar je al snel een flinke tijd mee bezig bent. De game is gratis in de App Store te downloaden.

© PXimport

Herbouw Springfield nadat Homer een meltdown heeft veroorzaakt

93. Death Dome

Death Dome is een game die duidelijk beïnvloed is door zowel Infinity Blade als Borderlands. In de app neem je het net als in Infinity Blade op tegen enorme monsters. Door over het scherm te swipen kan je vijanden aanvallen en door op pijlen aan de zijkanten van het scherm te klikken ontwijk je de aanvallen van je tegenstanders. Vijanden laten wapens vallen, die jij kunt oprapen en gebruiken. Onderweg verzamel je daarnaast schedels, die je kunt gebruiken om wapens, pantser of upgrades kan aanschaffen. Death Dome ziet er grafisch erg mooi uit en speelt lekker weg. De game is gratis beschikbaar in de App Store. Via in-app aankopen is het mogelijk extra schedels en voorwerpen aan te schaffen.

© PXimport

92. Carmageddon

Ken jij Carmageddon nog? De game raakte direct na zijn lancering in 1997 in opspraak aangezien de game je beloond voor het doodrijden van mensen. Desondanks werd de game een enorme hit. Carmageddon is nu ook beschikbaar op de iPad. Je speelt in de game tegen 28 verschillende tegenstanders, die allemaal hun eigen voertuig en daarmee eigen sterke en zwakke punten hebben. Het is de bedoeling dat je deze tegenstanders in een race verslaat. Voor iedere race krijg een specifieke hoeveelheid tijd. Dit is echter niet genoeg om de race uit te rijden! Door zowel je tegenstanders, voetgangers of koeien te rammen kan je extra tijd verdienen, waardoor je de race kan uitrijden. Carmageddon is een verslavende game die je daarnaast mee terug neemt in de tijd. De game is tijdelijk voor 1,59 euro te downloaden in de App Store.

© PXimport

Verdien extra tijd door zoveel mogelijk slachtoffers te maken!

91. Lep's World 2 HD

Lep's World HD is een game die veel weg heeft van de klassieke Mario-games van Nintendo. In deze game hielp je de kabouter Lep bij het terugvinden van zijn pot met goud, die hij was kwijtgeraakt. Het populaire spel heeft een opvolger gekregen. In Lep's World 2 HD is het kabouterdorp door een boosaardige tovenaar aangevallen. De tovenaar heeft niet alleen het goud van de kabouters gestolen, maar hen ook allemaal ontvoert. De enige die weet te ontsnappen is Lep. Aan jou de taak Lep te helpen zijn vrienden en familie te redden door allerlei levels uit te spelen. Lep's World 2 HD is gratis te downloaden in de App Store en bevat één wereld, waarin acht levels beschikbaar zijn. Wil je meer levels spelen? Schaf dan Lep's World 2 HD Plus aan voor 79 eurocent. De betaalde versie geeft je toegang tot 8 unieke werelden met in totaal 64 levels.

© PXimport

Help kabouter Lep zijn vrienden en familie te bevrijden uit de handen van de boosaardige tovenaar

90. Rayman Jungle Run

Rayman Jungle Run neemt fans van Rayman terug in de tijd. In het 2D-spel doorloop je de platformheld allerlei levels, waarbij je onderweg zogeheten 'Looms' kunt verzamelen. In ieder level kan je 100 Looms verzamelen, wat dan ook de maximum score is. Dit blijkt doorgaans echter een flinke uitdaging te zijn, aangezien je bij een misstap al snel opnieuw mag beginnen. Rayman rent in het spel automatisch, waardoor jij alleen op het juiste moment hoeft te springen. Dit klinkt uiteraard aanzienlijk makkelijker dan het in de praktijk is, aangezien je al snel ingewikkeld combo's zult moeten uitvoeren om alle Looms te pakken te krijgen. Rayman Jungle Run is een verslavend spel dat er grafisch ook nog eens erg aantrekkelijk uit ziet. De game is dan ook een echte aanrader. Rayman Jungle Run is voor 2,39 euro in de App Store te koop.

© PXimport

89.Lets's create! Pottery HD

Zoek jij een nieuwe manier om je creativiteit te kunnen uiten? Dan is pottenbakken misschien iets voor jou. In Pottery HD kan je aan de slag met allerlei materialen om potten te creëren. Je begint standaard met klei. Het stuk klei draait rond op een plateau, waardoor je door je vinger over de pot te bewegen de vorm kunt bewerken. Zo kan je de pot langer of korter maken door je vinger omhoog of omlaag over het materiaal te bewegen. Door je vinger naar links of rechts te bewegen kan je het object breder of juist dunner maken. Ben je tevreden met de vorm van je pot? Dan kan je de pot gaan decoreren met allerlei patronen en kleuren. Het eindresultaat kan je verkopen in een veiling in het spel, waarna je de opbrengst kan uitgeven aan nieuwe kleuren of materialen. Pottery HD is een leuke game waarmee je heerlijk kunt ontspannen. De app is beschikbaar voor 2,39 euro in de App Store. Pottery HD Lite is een uitgeklede versie van de app die gratis beschikbaar is!

© PXimport

Bak je eigen potten in Pottery HD!

88. Airport Scanner

Als je met vliegtuig op reis gaat wordt je bagage op het vliegveld gescand, wat tot wachttijden kan leiden. Wil jij eens aan de andere kant van de tafel zitten en de tassen van passagiers onderzoeken? Dat kan in de app Airport Scanner. In de app ben je een bewaker op het vliegveld en moet je zorgen dat er geen gevaarlijke voorwerpen mee het vliegtuig in worden genomen. Dit klinkt makkelijker dan het is, aangezien je ook rekening moet houden met de vertrektijden van vliegtuigen. Je zult dus snel te werk moeten gaan om geen vertraging te veroorzaken. Daarnaast kan het voorkomen dat je een VIP op bezoek krijgt en je deze snel door alle drukte heen zal moeten loodsen. Airport Scanner biedt je dan ook allerlei uitdagingen, wat het scannen van tassen een verslavende bezigheid maakt. De game is gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

Kan jij alle tassen nauwkeurig scannen zonder vluchten te vertragen?

87. Spy Mouse HD

Kaas is voor iedere muis natuurlijk van levensbelang. In Spy Mouse HD help jij daarom Agent Squeak zijn onstilbare honger naar kaas te vervullen. Je verzamelt kaas in huiskamers, waar helaas ook een aantal katten rondlopen. De katten lopen volgens een vastpatroon door de kamers, waardoor je deze soms door goed te timen kan ontwijken. In andere gevallen zul je bijvoorbeeld de kat achter je aan moeten lokken om veilig het level door te komen. Aan jou de taak een pad voor Agent Squeak te tekenen waarmee hij zoveel mogelijk kaas verzamelt, terwijl hij uit handen blijft van de katten. Zodra je een level hebt uitgespeeld krijg je de mogelijkheid in het level extra opdrachten uit te voeren. Denk hierbij aan de finish bereiken zonder door de katten gezien te worden of een level uitspelen zonder je vinger ook maar één keer van het scherm te halen. De game bevat 83 verschillende levels die verspreid zijn over 7 werelden. De game is gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

Verzamel zoveel mogelijk kaas terwijl je uit handen blijft van de katten

86. Parking Mania HD Free

Hoe goed kan jij parkeren? In Parking Mania HD Free worden je parkeerkunsten in de auto op de proef gesteld. In de game krijg je de opdracht je auto in een parkeervak te parkeren. Dit klinkt eenvoudiger dan het in de praktijk is, aangezien je allerlei obstakels moet passeren om het parkeervak te bereiken. Zo moet je in sommige gevallen keren op krappe wegen en je tussen het drukke verkeer heen worstelen om bij de parkeerplaats aan te komen. Ook op de parkeerplaats wordt het je soms flink moeilijk gemaakt, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een flinke hoeveelheid (dubbel) geparkeerde auto's. In ieder level krijg je vijf levens tot je beschikking, die je kunt kwijt raken door ergens tegen aan te rijden. Hoe minder levens je tijdens een level verspilt, hoe hoger je score uiteraard zal zijn. Onderweg kom je daarnaast muntjes tegen, waardoor je je score extra kunt verhogen. Om deze muntjes te behalen moet je doorgaans een stuk omrijden, een bocht erg krap nemen of je auto in een extra parkeervak parkeren. Parking Mania HD Free is een leuke game waar je al snel een flinke tijd achter zit. De game is gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

Hoe goed kan jij parkeren? Test het in Parking Mania HD Free

85. Draw and Escape

Draw and Escape is een game waarin je met een voertuig door een level racet en aan de politie moet ontsnappen. Onderweg kom je allerlei objecten tegen, waarvan je sommige moet ontwijken en andere juist moet raken. Draw and Escape onderscheidt zich van andere racegames door de aparte besturing die in de game wordt gebruikt. Zo bestuur je in de game niet de auto die over de weg raast, maar de weg voor de auto. Door je vinger op het scherm omhoog of omlaag te bewegen bepaal je waar de weg komt te liggen. Kort voor je een object tegenkomt kan je aan gekleurde pijlen afleiden of je het aanstormende object moet ontwijken of raken. Draw and Escape is een erg simpele, maar leuke game. De game is momenteel gratis in de App Store te downloaden.

Beste iPad-apps: spelletjes-15082296

© CIDimport

Teken de weg voor de auto en probeer de juiste objecten te raken

84. Where's My Perry?

Where's My Perry is een puzzelspel waarmee je met behulp van water puzzels moet oplossen. Het water kan je in de verschillende vormen die we van de natuurkunde kennen gebruiken: vast, gas en vloeistof. In Where's My Perry help je Perry, die bekend staat als Agent P, een missie van Majoor Monogram uitvoeren. Onderweg naar het hoofdkwartier is Agent P vast komen te zitten in een ondergrond pijpenstelsel. Aan jouw de taak Agent P te helpen zo snel mogelijk bij het hoofdkantoor te krijgen zodat hij de instructies voor de missie kan bemachtigen. De game is beschikbaar in gratis en betaalde variant. In de gratis app kan je twaalf levels spelen. Om toegang te krijgen tot de overige levels moet je de game voor 79 eurocent in de App Store aanschaffen. Where's My Perry is een leuke, maar ook erg verslavende game.

Beste iPad-apps: spelletjes-15082296

© CIDimport

Gebruik water in zowel vaste, vloeibare of gasvorm om Agent P door het level te helpen

83. Mega Run

Mega Run is een verslavend spel waarin je door een level rent en zowel monsters als objecten moet ontwijken. Onderweg kom je munten, powerups en sterren tegen om te verzamelen. Zo zijn er powerups beschikbaar waardoor je sneller gaat, groter groeit of tijdelijk onkwetsbaar wordt. Met behulp de ster krijg je daarnaast de mogelijkheid obstakels te breken door er simpelweg doorheen te rennen. De game bevat vier verschillende werelden met in totaal 64 levels. Mega Run is een verslavend en leuk spel, dat daarnaast gratis is te downloaden in de App Store. De game is dan ook zeker het proberen waard.

© PXimport

Verzamel powerups, munten en sterren terwijl je door de levels rent

82. Flow Free

Flow Free is een simpel, maar erg verslavend spelletje. Het spel wordt gespeeld op een vierkant speelveld dat is opgedeeld in vakjes. Op het veld staan verschillende gekleurde punten. Het is de bedoeling dat je punten met dezelfde kleur met elkaar verbindt. De verschillende lijnen mogen elkaar echter niet raken, waardoor je soms een flinke omweg moet maken om alle punten met elkaar kunt verbinden. De game bevat twee pakketen met levels, de Regular Pack en de Jumbo Pack. De Regular Pack bevat speelvelden van 5 bij 5 vakjes en 9 bij 9 vakjes. De Jumbo Pack, die speciaal is ontwikkeld voor de iPad, bevat speelvelden van 10 bij 10 vakjes en 14 bij 14 vakjes. Op grotere speelvelden krijg je meer punten die je gelijktijdig met elkaar moet verbinden, wat de game aanzienlijk moeilijker maakt. Flow Free is een leuke en verslavende game die gratis is te downloaden in de App Store.

© PXimport

Verbind de verschillende punten met elkaar zonder lijnen te laten kruisen

81. Voodoo Friends

Voodoo Friends is een puzzelspel waarin je met allerlei verschillende voodoopoppetjes puzzels moet oplossen. Het is de bedoeling dat je de poppen naar het eindpunt van het level leidt, dat wordt aangegeven als een deur. Onderweg kom je echter allerlei obstakels tegen. Je speelt in het spel met drie verschillende voodoopoppen, die in afwisselende samenstelling beschikbaar zijn. Ieder poppetje heeft andere eigenschappen, die je kunt combineren om de obstakels te overwinnen. Daarnaast zijn er powerups beschikbaar die noodzakelijk zijn om de uitgang te bereiken. Denk hierbij aan een paraplu om met beleid van grote hoogte af te dalen of een boor om je een weg door de bodem te werken. Voodoo Friends is een leuke game die ook nog eens gratis beschikbaar is.

© PXimport

Combineer de eigenschappen van de voodoopoppen en bereik de uitgang van het level

80.Swipe Bomb

In Swipe Bomb wordt je reactievermogen flink op de test gesteld. In de game komen lopende verschillende kleuren bommen van meerdere kanten het scherm op lopen. Op het speelveld zijn vakken aangebracht waarin je de bommen kunt 'opsluiten'. Ieder vak is echter alleen geschikt voor specifieke kleur. Zo mag je bijvoorbeeld een blauwe bom niet in een rood vak plaatsen. Aan jou de taak de bommen in het juiste vak te slepen voordat zij ontploffen. Dit klinkt wellicht simpel, maar is al snel een flinke uitdaging door de snelheid waarmee de bommen op het scherm verschijnen. Let op, de game is flink verslavend! De game is gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

Sleep de bommen in het juiste vak en voorkom een ontploffing

79. Propel Man

Propel Man is een game waarin het de bedoeling is dat je met een katapult Propel Man over de eindstreep van het level weet te schieten. De afstand die Propel Man door de lucht vliegt is afhankelijk van de nauwkeurigheid waarop je de katapult instelt. Dit wordt bepaald door het moment waarop je je vinger van het scherm haalt. Aangezien de afstand die je moet zien te overbruggen steeds groter wordt, zul je het instellen steeds nauwkeuriger moeten timen. Propel Man is een simpel, maar verslavende game. Het spel is voor 79 eurocent in de App Store.

© PXimport

Stel de katapult nauwkeurig in en schiet Propel Man over de finish

78. Bridge Constructor

Een gemeenschap is getroffen door een aardbeving, waardoor alle bruggen zijn ingestort. In Bridge Constructor krijg jij de taak de gemeenschap weer bereikbaar te maken door nieuwe bruggen te maken. Per level krijg je een budget toegewezen, dat het limiet bepaald van de mogelijkheden die je hebt. Een brug moet natuurlijk het nodige gewicht kunnen dragen. Het is dan ook belangrijk hier in je ontwerp rekening mee te houden. Nadat je brug is voltooid kan je deze uittesten door er auto's of vrachtauto's over te laten rijden. Bridge Constructor is een erg leuke en verslavende game. Het spel is zowel in gratis als betaalde variant beschikbaar. In de gratis versie heb je slechts een beperkt aantal levels tot je beschikking. Voor 2,39 euro is de betaalde variant in de App Store te koop, die over meer levels beschikt.

© PXimport

77. MotoHerozHD

In MotoHerozHD is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk met een voertuig over een parcours rijdt. Om te zorgen dat je de vaart er goed in houdt zie je ook een blauwe schaduw over de baan rijden. Deze geeft aan hoe snel jij zou moeten rijden en stimuleert je dus het gaspedaal extra in te trappen. Het is ook mogelijk met maximaal twee vrienden gelijktijdig de strijd aan te gaan. Voertuigen van de tegenstanders worden in het rood en blauw weergegeven. In de verschillende levens zitten zowel powerups als munten verstopt. Met behulp van de munten kan je upgrades kopen voor je voertuigen. De game bevat in totaal 6 voertuigen en 30 verschillende banen. MotoHerozHD is een leuke en verslavende game, die gratis is te downloaden in de App Store.

© PXimport

Race zo snel mogelijk over het circuit en versla je tegenstander

76. Men in Black 3

Heb jij genoten van de Men in Black-films? Dan is de game Men in Black 3 echt iets voor jou. Men in Black 3 is de officiële game van de gelijknamig film die dit jaar op het witte doek is verschenen. In de game heb je de leiding over het Men in Black-bureau en moet je de wereld van de ondergang redden. Je kunt agenten trainen, die je helpen bij het uitvoeren van missies. Hiervoor heb je uiteraard wapens nodig. Deze kan je eveneens in het MIB-kantoor maken. De wapens zijn uiteraard afkomstig zijn uit de Men in Black-films. In de game kan je daarnaast in de tijd reizen en schakelen tussen 1969 en 2012, waardoor New York City ineens een heel ander sfeertje heeft. Men in Black 3 is een erg vermakelijk game en ook nog eens gratis te downloaden in de App Store. Een aanrader dus!

© PXimport

Neem de leiding over het Men in Black-kantoor in Men in Black 3

75. Dammen

Dammen is een bordspel dat bijna iedereen wel eens gespeeld heeft. Het bordspel is onder dezelfde naam ook op de iPad beschikbaar. De game maakt gebruik van de internationale spelregels en biedt je de mogelijkheid de strijd aan te gaan met zowel de computer als andere spelers. Zo is het mogelijk via Game Center online te dammen tegen andere gebruikers. Je kunt echter ook een vriend uitnodigen en samen op één iPad gamen. Als je tegen de computer speelt heb je de mogelijkheid de optie 'lose to win' te activeren, waarin het juiste de bedoeling is zo snel mogelijk al je stenen kwijt te raken. Een leuke afwisseling op het 'normale' spel. De game is beschikbaar in een gratis en betaalde variant. In de betaalde variant is het mogelijk de computer sterker te maken dan in de gratis versie. Daarnaast bevat de betaalde versie geen advertenties en worden alle potjes die je speelt automatisch opgenomen, zodat je deze later kunt terugkijken. Dammen is een echte aanrader voor iedereen die zich kan vermaken met het gelijknamige bordspel.

© PXimport

Versla vrienden, online tegenstanders of de computer met dammen

74. Durven of de Waarheid

Iedereen heeft eens het klassieke spel 'doen, durf of de waarheid' wel eens gespeeld. De game is nu ook voor de iPad beschikbaar. Durven of de Waarheid is een leuk spel om met een groep vrienden te spelen. Door een fles te draaien op het scherm van de iPad wordt een persoon uitgekozen die 'durven' of 'waarheid' moet kiezen. Zodra de keuze is gemaakt krijgt de persoon een opdracht of vraag, die hij of zij moet uitvoeren of beantwoorden. Het spel bevat drie verschillende 'moeilijkheidsgraden'. Op het laagste niveau zijn de vragen vrij onschuldig en opdrachten eenvoudig, terwijl je in de hogere niveau's vrij persoonlijke vragen en moeilijkere opdrachten op je afgevuurd krijgt. Het hoogste niveau is via een in-app aankoop 1,59 euro beschikbaar. Durven of de Waarheid is een game die al snel voor een vermakelijk avond zorgt. De game is gratis te downloaden en daarom zeker het downloaden waard.

© PXimport

Draai de fles en kies tussen durven of de waarheid

73. Cool Race

Cool Race is een verslavende game die op het eerste gezicht een stuk eenvoudiger lijkt dan hij is. In de game race je met een bevroren mammoet tegen andere mammoeten van een besneeuwde heuvel. Aan jou de taak als eerste over de finish te komen. Uiteraard hebben je tegenstanders ook dit plan. Je zult hen dus te slim af moeten zijn. Je kunt tegenstanders in halen door over hen heen te springen. Probeert iemand jou in te halen? Time je sprong dan juist en spring tegen je tegenstander aan. Hij geeft jou hierdoor een zetje, waardoor je net voor blijft. Na iedere gewonnen race krijg je een gokmachine te zien, waarmee je powerups kunt verdienen. Gebruik deze op het juiste moment om de overwinning zeker te stellen. Cool Race is een simpel, maar erg verslavend spel. De game is gratis te downloaden in de App Store en kan met behulp van in-app aankopen worden uitgebreid.

© PXimport

Bereik als eerste de finish en versla de andere mammoeten

72. Cannon Cat

Cannon Cat is een game waarin je timing flink op de proef wordt gesteld. De game draait om Cannon Cat, een kat met superkrachten. Een groep vliegvissen is gevangen in bubbels. Alleen Cannon Cat kan hen bevrijden met behulp van zijn superkrachten. Cannon Cat kruipt in een kanon, waarna jij hem kan afvuren. Zorg dat Cannon Cat de vissen raakt om hen te bevrijden. Naast vliegvissen kom je ook allerlei tegenstanders tegen, die je met behulp van power-ups te lijf kunt gaan. Cannon Cat is een erg vermakelijk game. Het spel is daarnaast gratis te downloaden, waardoor het een echte aanrader is.

© PXimport

Schiet Cannon Cat af met de kanonnen en bevrijd de vliegvissen

71. Little Crane

Little Crane is een spel dat onverwacht leuk is. In de game ga je aan de slag met een kraan, waarmee je allerlei opdrachten moet uitvoeren. Met behulp van een virtueel gaspedaal en stuur kan je de kraan verplaatsen, terwijl je met vier verschillende hendels de kraan kan bedienen. Je komt voor allerlei uitdagingen te staan. Zo moet je met behulp van de kraan een bal door een basket zien te krijgen, een trein laden of een reparatie uitvoeren aan een brug. Het spel klinkt in eerste instantie misschien niet spannend, maar is verrassend leuk. Little Crane is gratis te downloaden in de App Store. Standaard bevat de app helaas slechts zes levels. De overige levels zijn als één pakket voor 2,99 euro in de App Store beschikbaar.

© PXimport

Probeer de bal met behulp van de kraan in de basket te krijgen

70. Monster Shooter

In Monster Shooter wordt je door groepen monsters aangevallen, die je op afstand moet zien te houden met allerlei wapens. Zo kan je de monsters beschieten met shotguns en plasmageweren of kan je hen bestoken met handgranaten of een raketwerper. De game bevat een spelmodes waarin je aan de hand van een verhaallijn verschillende missies doorloopt. Dit verhaal draait om de kat van DumDum, de hoofdrolspeler uit de game. Deze is gestolen door aliens, waarna DumDum de strijd met hen aan gaat om zijn kitten terug te vinden. Daarnaast kan je in de survival-mode je vaardigheden op de test stellen door zo lang mogelijk in leven te blijven. Sommige monsters laten geld vallen zodra je hen hebt verslagen, waarmee je wapens en upgrades kan kopen. Monster Shooter is een vermakelijke game en gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

Versla de monsters en vind de kat van DumDum

69. Rat On A Snowboard

Leuke spelletjes hoeven niet ingewikkeld te zien. Rat On A Snowboard is hier een goed voorbeeld van. In de game bestuur je een rat die op een snowboard van allerlei besneeuwde hellen raast. Aan jouw de taak onderweg munten en andere objecten te verzamelen om punten te verzamelen. Je kunt springen door op het scherm te klikken. Als je meerdere keren klikt spint de rat om zijn as, wat ook punten oplevert. Je hebt de keuze uit drie verschillende game modes. In Speedy Slopes komen er regelmatig sleeën van de heuvels af razen, die jij zult moeten ontwijken. In de game mode 'Exploding Meatballs' zijn de sleeën vervangen door ontploffende gehaktballen, wat het ontwijken aanzienlijk moeilijker maakt. De levels in de eerste twee game modes zijn oneindig lang en dus niet uit te spelen. In de derde en laatste game mode kan je specifieke levels selecteren die je daadwerkelijk kunt uitspelen. Het is de bedoeling een zo hoog mogelijk score te behalen en jezelf te blijven verbeteren. De game is hierdoor erg verslavend en moeilijk weg te leggen. Aangezien Rat On A Snowboard ook nog eens gratis te downloaden is in de App Store is de game een echte aanrader.

© PXimport

Ontwijk alle obstakels en verzamel zowel munten als andere objecten

68. Trail Extreme 2 Winter Edition

Hou je van behendigheidsspelletjes? Dan is Trail Extreme 2 Winter Edition echt iets voor jou. De game draait om de trialsport, een sport waarbij je op een zeer wendbare motor een parkour met allerlei obstakels aflegt. Het is hierbij onder andere de kunst op de juiste momenten de motor op het voor- of achterwiel te balanceren, waardoor je de motor op obstakels kan rijden. Let overigens op dat je objecten niet te hard raakt. Sommige objecten kunnen na een harde klap ontploffen. Naast het uitrijden van levels kun je ook punten verdienen door onderweg sterren te verzamelen. Deze liggen uiteraard op de meest moeilijk bereikbare plekken. Trail Extreme 2 Winter Edition is een erg verslavende game en daarom een aanrader. De game is voor 1,59 euro beschikbaar in de App Store. Je kunt een aantal levels uitproberen in de gratis versie.

© PXimport

Manoeuvreer de motor over allerlei obstakels en bereik de finish

67. Infinity Blade II

Infinity Blade II is de opvolger van de game Infinity Blade. Het verhaal bouwt voort op zijn voorganger. De God King is verslagen. Aan jou de taak de waarheid te achterhalen achter de geheimen van de Infinity Blade. De game bevat drie nieuwe vechtstijlen. Zo kan je met Dual Wielding met twee wapens tegelijkertijd vechten, grote wapens met twee handen vast houden in de Two-Handed-stijl en de standaard wapens en schilden hanteren in de Weapon & Shield-klasse. De game wordt automatisch vertaald in het Nederlands, iets wat helaas niet uitgeschakeld kan worden. Voor mensen die de game liever in de oorspronkelijke taal spelen kan dit een tegenvaller zijn. De prachtige grafische beelden en goede gameplay maken de game desondanks een aanrader!

© PXimport

66. Mr. Oops

Mr. Oops is een spel waarin je reactievermogen wordt getrained. In de game moet je ballen ontwijken die over een veld rollen of worden geschoten. Het speelveld is opgedeeld in vakjes, waardoor je kunt voorspellen over welke vakjes de bal zal rollen. Aan jou de taak op tijd in te schatten waar Mr. Oops veilig staat en hem hier tijdig heen bewegen. Al snel wordt je van alle kanten tegelijk beschoten, waardoor de kans groter wordt dat je een verkeerde inschatting maakt. Gelukkig is het mogelijk nadat de ballen zijn afgeschoten nog snel een wijziging te maken, al moet je hier wel erg snel voor zijn! Door de snelheid waarmee de ballen worden afgeschoten zit je regelmatig op het puntje van je stoel. Een echte aanrader dus! De game is te koop voor 79 eurocent.

© PXimport

Zoek een veilige plek voor Mr. Oops en ontwijk de ballen

Op zoek naar nummer 1 t/m 65? Kijk dan in het Beste iPad-apps: games-artikel!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten