Laat je iPad niet op tilt slaan: de 4 beste pinball-apps

© PXimport

Laat je iPad niet op tilt slaan: de 4 beste pinball-apps

Geplaatst: 2 juli 2015 - 04:50

Aangepast: 14 december 2022 - 15:25

Richard Borgman

Flipperen lijkt ouderwets vermaak, maar op de iPhone en iPad is het een leuk tijdverdrijf. Er zijn genoeg fraaie pinballgames in de App Store voor de apparaten van Apple, van simpel en snel tot zeer intens en uitgebreid. Wij zetten de vier beste (naar onze mening dan) flipperkasten op een rij.

Met deze pinball-apps voor de iPhone en iPad kun je heerlijk lang flipperen zonder extra muntjes. Het zijn onderhoudende games die je snel even tussendoor kunt spelen of waarmee je languit op de bank kunt hangen. Lees ook: 6 klassieke arcadegames voor je iPad.

Zen Pinball

De app van Zen Pinball werkt eigenlijk als een soort portaal van waaruit je allerlei flipperkasten kunt aanschaffen en spelen. Het draait vooral om licenties zoals Star Wars en Marvel. Telkens als er nieuwe films uitkomen, zijn ze er als de kippen bij om een nieuwe tafel voor te schotelen. Deze zijn niet alleen visueel interessant, maar hebben ook spelmechanismen die aansluiten bij de personages of de verhaallijn. Denk bijvoorbeeld aan de Avengers-kast waarin je het met de superhelden tegen de schurk uit de nieuwe film opneemt.

© PXimport

Naast Marvel en Star Wars vind je ook in Zen Pinball ook tafels van The Walking Dead en South Park.

Naast een mooie layout, leuke spelmechanismen en fraaie geluidseffecten is het ook handig dat je de tafel kunt draaien en je veel verschillende camerastandpunten tot je beschikking krijgt. Door de vele details op de flippertafels is het aan te raden deze game op een niet te kleine iPhone te spelen. De app bevat één gratis flippertafel die je helaas niet zelf mag kiezen.

Star Wars Pinball

Als je de uitgebreide tafels van Zen Pinball wel kan waarderen en alleen de Star Wars-tafels speelt, kun je ook voor de app Star Wars Pinball 3 kiezen. Bij de aanschaf van de app is de tafel van Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back meteen speelbaar, de rest mag je aanschaffen. Het aanbod is zeer uitgebreid, met natuurlijk flipperkasten van de 'normale' films, maar ook tafels van Boba Fett, Clone Wars en Star Wars Rebels.

© PXimport

Momonga Pinball Adventures is door Nederlanders gemaakt.

Momonga Pinball Adventures

Momonga Pinball Adventures is een mooie, originele game van de getalenteerde ontwikkelaars van het Nederlandse Paladin Studios. De game is een kruising tussen een flipperkast en een avonturenspel. Het snoezige knaagdiertje in de hoofdrol rolt op om zich als harige flipperbal door allerlei omgevingen te laten ketsen. Het is een leuke app voor kinderen, maar biedt zeker ook genoeg uitdaging voor de volwassen speler. De tekeningen en de muziek zijn van hoge kwaliteit.

© PXimport

Retro Pinball is een simpel flipperspel dat beter geschikt is voor kleinere schermen.

Retro Pinball

Retro Pinball is gemaakt met hulp van James Schmalz, die in de jaren negentig succesvolle flipperkastgames maakte en aan de wieg stond van ontwikkelstudio Epic Games en de Unreal-serie. De klassieke tafels roepen wellicht herinneringen op, maar zijn bovenal fijn te spelen door hun overzichtelijke, simpele indeling. De apps is helaas al een tijd niet meer bijgewerkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000