Blitz Brigade: Spannende multiplayer van hoog niveau

| 15 mei 2013, 14:05

Review
App, Icon, Blitz Brigade

Een echt goede shooter speel je natuurlijk op een console of op je computer. Soms zijn er echter wel eens van die games waarbij we ons afvragen of dit nog wel echt op gaat. Een voorbeeld hiervan is Blitz Brigade.

Blitz Brigade is een multiplayer first person shooter voor smartphones en tablets. De game speelt zich af in de tweede wereldoorlog. Hierbij geeft de game je logischerwijs de keuze om te spelen als de bezetters of de geallieerden. Deze strijd vecht je uit met maximaal 12 spelers in een van de prachtig uitgewerkte levels. Het leuke hierbij is dat elk team vijf verschillende klassen heeft. Zo kan je bijvoorbeeld vol de strijd in gaan met een ‘gunner’, maar ook een iets subtielere aanpak met de ‘sniper’ behoort tot de mogelijkheden van Blitz Brigade.

Een ander aspect van de game dat direct in het oog springt is de grafische stijl. Deze is erg cartooney en heeft hiermee veel weg van de grafische stijl van bekende pc-game Team Fortress 2. Overigens is dit niet het enige dat de game heeft geleend van Team Fortress 2, want ook het klassensysteem is iets dat we daar terug zien.

Ondanks dat Blitz Brigade hiermee voor bepaalde spelers bekend aan kan voelen biedt de game een totaal nieuwe ervaring op mobiele apparaten. Niet eerder zagen we een zo goed uitgewerkte multiplayer shooter dies we konden besturen met een aanraakscherm. Overigens is dit het enige grote minpunt dat we kunnen ontdekken aan de game, want een fysieke controller zou toch wel erg fijn zijn.

Kortom
Blitz Brigade is een uitgebreide multiplayer shooter voor de iPhone en iPad. De game heeft veel weg van de pc-game Team Fortress 2, maar brengt een totaal nieuwe ervaring naar mobiele apparaten. Helaas moeten we nu wel een controller missen.

Beoordeling 9/10
Prijs: Gratis
Beschikbaar voor: iPhone, iPad, Android
Getest op: iPhone

Download Blitz Brigade in de AppStore of op Google Play

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...