Een laserstraal uit je iPhone? Apple ziet het wel zitten

© PXimport

Een laserstraal uit je iPhone? Apple ziet het wel zitten

Geplaatst: 9 december 2014 - 11:24

Aangepast: 24 november 2022 - 11:09

Redactie ID.nl

Wil je je vrienden imponeren? Dan ben je binnenkort bij Apple aan het juiste adres. Het bedrijf heeft namelijk een heuse laserstraal voor de iPhone gepatenteerd.

Apple heeft een patent toegewezen gekregen op een laserstraal die uit je iPhone komt. Of uit je Watch, of iPad: de technologie is op zich uitgebreid beschreven in de patentaanvraag, maar voor welk apparaat het handig zou zijn, is niet duidelijk gemaakt, meldt Patently Apple.

3D-printer

Wel duidelijk is waarvoor de laser moet dienen. Voor het in kaart brengen van ruimten. Met de laser kan tot op de nanometer nauwkeurig afstanden worden gemeten en zelfs vormen en volume van ruimten. Zonder dat Apple zelf het woord 3D noemt, zou daarmee dus een driedimensionaal beeld kunnen worden gemaakt.

Daardoor zou de laserscanner ook worden gebruikt in 3D-printers, maar Apple zegt daar zelf niets over. Wel is een plaatje gebruikt waarbij een iPhone wordt weergegeven tijdens het gebruik van de laser.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000