Facebook sloopt Messenger uit mobiele app

© PXimport

Facebook sloopt Messenger uit mobiele app

Geplaatst: 29 juli 2014 - 06:09

Aangepast: 16 november 2022 - 10:34

Redactie ID.nl

Facebook-gebruikers die onderling privéberichten willen blijven sturen naar elkaar, worden verplicht de losse Messenger-app te downloaden.

Momenteel is het nog mogelijk om de berichten te versturen via de standaard mobiele app op Android en iOS. Maar tegenover TechCrunch laat het sociale netwerkbedrijf weten dat deze functionaliteit er op korte termijn voor iedereen uit gesloopt wordt.

De reden? Volgens het PR-team is de berichtenfunctie momenteel een "tweederangs ding dat voor meer frictie zorgt bij het beantwoorden van berichten". Dat meldt TechCrunch.

Meer functionaliteit?

Facebook wil daarom een standalone app. De hotlink binnen de standaard app, zoals gebruikers die nu al beide apps gebruiken, blijft wel bestaan. Gebruikers worden daarmee snel doorgeleid tussen beide apps. Hoewel een standalone Messenger voordeel op kan leveren, denk aan meer snelheid (voor beide apps) en vooral meer functionaliteit, zal het dwingen tot een tweede download niet veel gebruikers blij maken.

De mobiele Facebook Messenger-app bestaat sinds augustus 2011. Er zijn intussen apps uitgebracht voor Android, iOS, Windows Phone 8 en BlackBerry. Daarin zit sinds januari vorig jaar ook de gratis VoIP-functie. Facebook stopte in februari abrupt met de Windowsapplicatie van Messenger. Een specifieke reden werd niet gecommuniceerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000