Heeft Apple het ontwerp van de iPhone 6 gekopieerd?

© PXimport

Heeft Apple het ontwerp van de iPhone 6 gekopieerd?

Geplaatst: 3 december 2014 - 12:06

Aangepast: 24 november 2022 - 11:09

Redactie ID.nl

Het ontwerp van de iPhone 6 is niet bepaald uniek en mogelijk zelfs gekopieerd, beweert een Chinese smartphonemaker. In ieder geval zou Apple een patent van de Chinezen schenden.

Ooit gehoord van Digione? Wij ook niet. Maar dat verandert snel nu de Chinese smartphonemaker de confrontatie zoekt met Apple. Want, blijkt uit een brief die Digione heeft gestuurd aan zijn Amerikaanse concurrent. De iPhone 6 lijkt te veel op de smartphone van Digione-merk 100+, en daar hebben de Chinezen het modelrecht op.

Geen antwoord van Apple

Het ontwerp zou aangevraagd zijn in januari en toegekend in juli, schrijft Macworld, dat zich baseert op het officiële document van het Chinese staatsbureau voor intellectueel eigendom. Maar omdat Digione blijkbaar nog geen antwoord van Apple heeft gekregen, heeft het nu de brief geplaatst op de Chinese sociale netwerksite Sina Weibo.

Toch zijn er wat verschillen. Het Chinese merk zet zijn Android-telefoons neer in het lage gedeelte van de markt, is dus goedkoper en heeft een groter scherm, namelijk 5,5 inches. De Androidversie komt van Baidu, de 8-kernenprocessor van MediaTek.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000