iOS 9 brengt thuisdeling voor muziek terug

© PXimport

iOS 9 brengt thuisdeling voor muziek terug

Geplaatst: 7 juli 2015 - 08:12

Aangepast: 24 november 2022 - 11:27

Jeroen Kuiper

Thuisdeling voor muziek komt terug in iOS 9. In iOS 8.4 was deze optie verdwenen, maar Apple-topman Eddy Cue heeft bevestigd dat de functie weer terugkeert in de nieuwe iOS.

Sinds iOS 8.4 was thuisdeling voor muziek en video en ook het maken van Genius-mixen niet meer mogelijk. Gebruikers kregen de tekst 'not currently available' te zien, en dat gaf al aan dat de diensten wellicht zouden terugkeren. Apple-topman Eddy Cue, die verantwoordelijk is voor iTunes, heeft via Twitter laten weten dat thuisdeling weer terug zal keren in iOS 9. Tot die tijd kun je nog wel muziek en video's streamen via AirPlay.

Thuisdeling pas in herfst terug

Thuisdelen werd voor het eerst toegevoegd in iOS 4.3 en zorgt ervoor dat je muziek vanuit iTunes vanaf je Mac of PC via WiFi kunt streamen naar mobiele apparaten. Veel Apple-gebruikers waren ontevreden toen thuisdeling bleek te zijn verdwenen uit Apple's besturingssysteem. De functie keert dus weer terug, maar het duurt nog tot de herfst voordat thuisdeling weer gebruikt kan worden aangezien iOS 9 dan uit zal komen. De functie wordt tot die tijd alleen ondersteund op de Mac en op Apple TV.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000