Maak je eigen Apple iWatch met een iPod nano en een 3D-printer

© PXimport

Maak je eigen Apple iWatch met een iPod nano en een 3D-printer

Geplaatst: 12 augustus 2014 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie ID.nl

Als je geen zin hebt om nog langer te wachten tot Apple eindelijk met de veelbesproken iWatch op de proppen komt, kun je overwegen om er zelf een te maken. Hiervoor gebruiken we een 3D-printbare polsband waar precies een iPod nano in past. Zo maak je van je oude nano een uitstekende smartwatch.

De printbare polsband (hier te downloaden), ontworpen door Stewart Davies die is afgestudeerd aan de University of Edinburgh, is bedoeld voor Apple's zesde generatie iPod nano. De polsband is gemaakt van een flexibel thermoplastisch filament met de naam Ninjaflex.

"Ik ben in Edinburgh afgestudeerd in productontwerp. Ik houd ervan om goede producten te slopen en ze te gebruiken om andere, redelijk goede, producten te maken", schrijft Davies op zijn webpagina van de 3D-designsite MyMiniFactory.com.

 

© PXimport

Een iPod past precies in de polsband, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot de knoppen en audio-ingang. De band bevat ook een dubbel sluitsysteem om ervoor te zorgen dat de iPod nano er niet uitvalt.

Het duurt tussen de 65 en 70 minuten om de iPod nano polsband uit te printen. De iPod nano polsband kan in verschillende kleuren geprint worden.

 

© PXimport

Net als andere CAD-ontwerpen in het online universum van 3D-printen, is de polsband gratis te downloaden. Of Davies print er één voor je uit voor 9,99 Amerikaanse dollars.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000