'Na de iPad komt ook Oculus Rift naar klaslokaal'

© PXimport

'Na de iPad komt ook Oculus Rift naar klaslokaal'

Geplaatst: 15 september 2014 - 10:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Als een Amerikaanse Maurice de Hond heeft Oculus VR CEO Brendan Iribe gesuggereerd dat hij verwacht dat het klaslokaal van de toekomst in virtual reality zal bestaan.

In een interview met het Amerikaanse blog The Chronicle, zegt Iribe dat virtual reality een baanbrekend platform voor onderwijs kan vormen. "Je zal hierin gaan geloven als je geweldige VR hebt gezien. De meeste mensen hebben dat helaas nog niet gezien."

Iribe stelt dat bijvoorbeeld de collectie van het beroemde Smithsonian museum gevirtualiseerd kan worden en dat kinderen de pronkstukken daarvan in hun eigen klas zouden kunnen bestuderen. Daarvoor hoeven leerlingen overigens niet fysiek aanwezig te zijn. "We kunnen allemaal virtueel aanwezig zijn in een klaslokaal. Relaties en communicatie zullen daar net zo goed verlopen als in een echte klas."

Het idee van toepassing van virtual reality is eerder ter sprake gekomen. Iribe denkt dat er nu reële mogelijkheden zijn omdat de technologie er eindelijk klaar voor is. Zo maken de laatste Oculus Rift-brillen niemand meer misselijk, aldus de topman.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten