Niemand houdt van losse Facebook Messenger app

© PXimport

Niemand houdt van losse Facebook Messenger app

Geplaatst: 20 augustus 2014 - 04:47

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Ben of ken jij iemand die Facebook Messenger gebruikt? Vast wel. Het aantal downloads van de losgekoppelde én fel bekritiseerde chatdienst explodeert. Toch kan de app op weinig waardering rekenen.

Daarbij is op Android de magische grens van 500 miljoen downloads gepasseerd, zo ontdekte The Guardian. Een gebruikersaantal dat maar weinig andere appmakers Facebook kunnen nazeggen.

Toch is een groot gedeelte van de gebruikers ontevreden na de loskoppeling van Messenger uit de standaard mobiele Facebook-app. Facebook-gebruikers die onderling privéberichten willen blijven sturen naar elkaar, moeten sinds vorige maand de losse Messenger-app downloaden.

Wat de huidige iOS-app een waardering van één schamele ster oplevert. Maar ook op Android liegt de kritiek er niet om. De losse app zou veel geheugen innemen, batterij opslurpen en cruciale functionaliteit, zoals jezelf offline kunnen weergeven, ontbreekt. Maar ook simpelweg de verplichting van een losse download stuit veel gebruikers tegen de borst, blijkt uit de recensies op zowel Android als iOS.

Facebook tevreden

Afijn, als Facebook niet hier maar naar de gebruiksaantal kijkt, zal het tevreden zijn. Al vrij snel na de loskoppeling was Messenger de meest gedownloade app op de twee grote mobiele platformen. Alleen Google's eigen apps zoals YouTube en Gmail en verder WhatsApp, Angry Birds en natuurlijk Facebook zelf zijn ook meer dan een half miljard keer geïnstalleerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000