Nieuws

Reiswebsite toont Mac-gebruikers duurdere hotels dan Windows-gebruikers

Deel:

| 26 juni 2012, 15:59

Orbitz, logo, Orbitz.com, 160x160

Orbitz.com blijkt handig in te spelen op de gegevens die het bedrijf heeft verzameld over Mac-gebruikers. De reiswebsite blijkt Mac-gebruikers in sommige gevallen duurdere hotels voor te schotelen dan Windows-gebruikers.

The Wall Street Journal schrijft dat Orbitz.com heeft ontdekt dat Mac-gebruikers gemiddeld maar liefst 30 procent meer aan een hotelovernachting blijken te besteden dan PC-gebruikers. Mac-gebruikers besteden per nacht ongeveer 16 tot 24 dollar meer. Ook blijken Mac-gebruikers vaker in vier- of vijfsterrenhotels te overnachten.

Duurdere resultaten
De reiswebsite toont Mac-gebruikers daarom in sommige gevallen duurdere resultaten dan PC-gebruikers. Orbitz.com benadrukt dat Mac-gebruikers nooit meer betalen voor dezelfde kamer dan een PC-gebruiker. Duurdere hotels eindigen dus simpelweg hoger in de zoekresultaten voor Mac-gebruikers.

Mac-gebruikers zijn overigens niet verplicht te kiezen voor een duurder hotel. De zoekresultaten op de reiswebsite kunnen worden gerangschikt op prijs, waardoor goedkope hotels dus ook voor Mac-gebruikers inzichtelijk zijn.

Deel:
De reacties worden ingeladen, een moment geduld...