Ubuntu Edge verbreekt crowdfundingrecord

© PXimport

Ubuntu Edge verbreekt crowdfundingrecord

Geplaatst: 19 augustus 2013 - 05:15

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Jasper Bakker

De Ubuntu Edge-smartphone met ingebouwde omgeving voor desktops heeft het crowdfundingrecord van smartwatch Pebble verbroken. Maar het doel is nog ver weg en de klok tikt....

Linux-maker Canonical wil via crowdfunding 32 miljoen dollar binnenhalen om zijn Ubuntu Edge-smartphone te kunnen maken. Dat apparaat met daarop Android en de mobiele versie van Ubuntu heeft daarnaast nog de Ubuntu desktop ingebouwd. Die laatste kan worden gebruikt als het toestel is aangesloten op een pc-monitor, toetsenbord en muis. Dit project heeft zondagavond al ruim 11,1 miljoen dollar aangetrokken, van individuele investeerders.

Ambitieus doel voor ambitieus toestel

Daarmee is de Ubuntu Edge voorbij het record van 10,2 miljoen dollar dat smartwatch Pebble heeft gevestigd, meldt techblog Engadget. De Pebble deed dat vorig jaar op crowdfundingsite Kickstarter, terwijl de inzameling voor de Edge nu loopt op IndieGoGo. Maar in tegenstelling tot de smartwatch lijkt de Ubuntu-smartphone met ingebouwde desktop niet zeker.

Voor de Pebble was een investeringsdoel van 100.000 dollar gesteld en dat is uitgekomen op 10,2 miljoen. Voor de combi van geavanceerde smartphone met Linux-pc 'erin' heeft maker Canonical een ambitieus doel gesteld van 32 miljoen dollar. Daarmee wil het bedrijf een toptoestel maken met 4 GB geheugen (vergeleken met 1 GB in Apple's iPhone 5 en 2 GB in Samsungs Galaxy S4), 128 GB interne opslagruimte (versus respectievelijk 64 en 16). De doelprijs ligt op 695 dollar voor een Edge-toestel.

De klok tikt

De inzamelingstermijn is 22 juli begonnen en loopt nog tot en met 21 augustus. Als aanstaande woensdag dat doel niet is gehaald, gaat het hele Edge-project niet door. De gedane schenkingen worden dan weer teruggestort naar de supporters van de Ubuntu-smartphone.

[youtube]eQLe3iIMN7k[/youtube]

Bron: WebWereld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten