Wat je moet doen als je iOS 7 update blijft steken

© PXimport

Wat je moet doen als je iOS 7 update blijft steken

Geplaatst: 4 november 2013 - 18:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

Updaten naar iOS 7: de meesten van jullie hebben dit inmiddels wel gedaan. Maar als er iets mis gaat, dan raak je misschien in lichte paniek. Dit is wat je moet doen.

Zojuist een vraag op onze Vraag&Antwoord omgeving: de update naar iOS 7.0.3 blijft steken en het installatieproces staat al 2 dagen op "nog 1 minuut resterend". Wat moet je dan doen?

Twee dagen wachten is sowieso een beetje lang. Als een update een uur "hangt", dan weet je wel dat er wat mis is. Er zijn meerdere acties om te ondernemen, van lichte maatregelen naar zware maatregelen.

Stap 1 Ga voor een soft reset

Voordat je overgaat tot een harde reset van je iPhone kun je proberen je telefoon af te sluiten en weer uit en aan te zetten. Houd de aan/uitknop op de bovenkant van je telefoon ingedrukt totdat de rode "schuif om uit te zetten"schuifbalk verschijnt. Veeg met je vinger van links naar rechts en je telefoon zal worden afgesloten.

Als je geluk hebt, start de telefoon bij het opnieuw weer aanzetten via diezelfde aan/uitknop dan op in je oude vertrouwde eerdere versie van iOS 7. Je kunt dan nog een keer proberen de update te installeren. Als je minder geluk hebt, kom je terug in het vastgelopen updateproces nadat je je iPhone opnieuw hebt opgestart. Opnieuw aan- en uitzetten heeft dan weinig zin; je moet overgaan tot zwaardere maatregelen. Zie stap 2, hieronder.

Stap 2 Ga voor een geforceerde reset

Een geforceerde reset gaat net een stapje verder dan het gewoon aan- en uitzetten van je iPhone. Druk de Home knop tegelijkertijd in met de aan/uit knop bovenaan en houd beide knoppen een tijdje ingedrukt totdat je het witte Apple logootje ziet dat je vast kent uit het opstartscherm.

Stap 3 Ga naar een Apple-winkel

Ok, aan dit advies heb je niet zoveel, maar het is welgemeend. De mogelijkheden zijn even uitgeput als bovenstaande stappen niet werken en het is tijd om er een expert bij te halen. Afhankelijk van je garantie is het de vraag welke kosten er komen kijken bij een bezoek aan de Apple-store, een iCentre of een andere gecertificeerde verkoper van Apple-spullen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten