10 must-have iPad apps voor scholieren

© PXimport

10 must-have iPad apps voor scholieren

Geplaatst: 20 november 2014 - 07:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Evi Maquoi

Het nieuwe schooljaar is alweer even begonnen. De App Store loopt over van de educatieve apps voor ijverige scholieren. Wij schotelen je onze tien favoriete iPad-apps voor. Van een handige leerplanner en slimme vertaal-app tot een intelligente atlas of een alleswetende wiskunde-app.

Schedule Planner HD

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Studeren is plannen. Niet tevreden over de standaardagenda op je iPad? Dan moet je Schedule Planner HD eens proberen. Deze app bundelt agenda- en takenfuncties en levert allerlei statistieken. Zo kun je achteraf bekijken hoeveel tijd je aan een bepaald schoolvak hebt besteed. Scholieren kunnen er allerlei huiswerktaken in kwijt. Je kunt deze ook onderverdelen per vak. Wil je bestaande afspraken uit je agenda automatisch overzetten en op de hoogte blijven via het berichtencentrum? Dan moet je wel upgraden naar de Pro-versie voor 7,99, dat is nog steeds minder dan de meeste schoolagenda's kosten.

 

© PXimport

Math 42

Prijs: Gratis

Zeg niet zomaar 'rekenapp' tegen Math 42. Deze wiskundige app voor scholieren helpt je om complexe oefeningen op te lossen en toetsen voor te bereiden. Vergelijkingen, wortels, breuken ... Math 42 kan het allemaal aan. Erg handig is dat de app je stap voor stap uitleg geeft. Bovendien is er een intelligente testmodus waar je zelf oefeningen kunt oplossen. De interface is dan wel in het Engels, hij is gelukkig erg intuïtief en eenvoudig in gebruik.

 

© PXimport

Notability

Prijs: € 4,49

De standaardapp Notities is veel te beperkt om goed te kunnen gebruiken voor schoolwerk. In Notability kun je typen, met een stylus schrijven of zelfs gesproken berichten opslaan. Foto's en tekeningen toevoegen? Ja, ook dat is een fluitje van een cent. Het is zelfs mogelijk om kanttekeningen te maken in pdf-bestanden. Iets onderstrepen, vetgedrukt maken of een lettertype aanpassen kan eveneens. De app werkt bovendien samen met clouddiensten zoals Dropbox, Google Drive en Box. Mag je een iPad in de klas gebruiken? Dan is dit zonder twijfel een must have.

 

© PXimport

Flashcards+

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Flitskaarten zijn ontzettend effectief om te studeren. Wil je een moderne versie? Dan heb je Flashcards+ nodig. Met deze app kun je heel snel zelf een reeks kaarten maken om vervolgens Engelse woorden, geschiedenisvragen of wiskundeformules uit het hoofd te leren. Met één swime omhoog kun je een kaart omdraaien, een kaart verwijderen kost je ook maar één tikje en er is een handige shuffle-functie. Nog interessanter: je kunt kaarten delen met vrienden (om te verdelen wie de leerstof invoert) of gebruikmaken van standaarddecks.

 

© PXimport

Haiku Deck

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Als je binnenkort een presentatie in de klas moet geven, moet je zeker Haiku Deck eens proberen. Deze Keynote-achtige app laat je heel snel fraaie presentaties aanmaken. Er zijn een heleboel moderne standaardthema's en lay-outs beschikbaar zodat je weinig of geen tijd aan de vormgeving hoeft te besteden. De eerste thema's zijn kosteloos. Wie meer wil, kan ze aanschaffen via in-app-aankopen. Wij zijn voornamelijk fan van de creative commons-fotozoekrobot, zodat je je dia's pijlsnel van leuke plaatjes kunt voorzien.

 

© PXimport

Learn Languages with Babbel

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Frans, Italiaans, Spaans, Zweeds, Duits, Portugees, Pools, Turks, Deens of Noors? Als je een taal wilt leren, kom je met Babbel een heel eind. De app richt zich niet alleen op beginners maar ook op gevorderden. De grootste troef is dat je zowel op woordenschat, spelling, grammatica en uitspraak kunt oefenen. Enig minpuntje is dat je telkens Engels als brontaal moet gebruiken. De eerste lessen zijn gratis, daarna kun je via in-app-aankopen volledige cursussen aanschaffen.

 

© PXimport

GeoMaster Plus HD

Prijs: € 3,59

Waar ligt Genève? Wat is de hoofdstad van Marokko? In welk land ligt de Brandenburg Gate? En het Kaukasus-gebergte? Wie een ster in aardrijkskunde wil worden, moet GeoMaster Plus HD installeren. De app leert je op een speelse manier de verschillende landen per continent, laat je de zeeën, oceanen en gebergtes ontdekken, geeft uitleg over belangrijke monumenten en helpt je de wereldhoofdsteden onthouden. Er is zelfs een modus om de nationale vlaggen te oefenen. Educatief en leuk!

 

© PXimport

Google Translate

Prijs: Gratis

Als je een werkstuk in een andere taal moet schrijven, is Google Translate het ultieme hulpje. Je kiest een bron- en doeltaal en vervolgens kun je een woord of zin invoeren om te vertalen. Wie graag met een stylus schrijft, wordt nu ook op zijn wenken bediend. Google Translate gaat nog een stapje verder en biedt ondersteuning voor spraaktechnologie. De spraakherkenning van het Nederlands is zelfs erg goed. De vertaalkwaliteit is over het algemeen ook behoorlijk.

 

© PXimport

Werkwoordspelling

Prijs: Gratis

Scholieren die moeite hebben met werkwoordvervoegingen, kunnen met deze app volop oefenen. Werkwoordspelling heeft massa's oefeningen voor je klaarstaan in verschillende thema's: de persoonsvorm, het onderwerp, de tegenwoordige tijd, verleden tijd klankvast of variabel, voltooid deelwoord, tegenwoordig deelwoord en het bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord. Je kunt per thema oefenen of alles door elkaar mixen. Gelukkig krijg je ook flink wat tips en uitleg zodat je niet alleen maar jezelf aan het toetsen bent. Prima app met veel variatie!

 

© PXimport

TeacherKit

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Speciaal voor leerkrachten is er TeacherKit. Met deze app kun je erg eenvoudig klaslijsten aanmaken, klasplattegronden maken, aanwezigheden bijhouden, rapporten opstellen en het gedrag van studenten noteren. Er is zelfs compatibiliteit met Dropbox. Wil je achteraf statistieken opvragen over een bepaalde klas of student? Dan moet je upgraden naar de pro-versie. Die kost je eenmalig 5,49 euro en levert je naast statistieken ook interessante deelmogelijkheden.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000