15 iPad-apps voor het ultieme kerstdiner

© PXimport

15 iPad-apps voor het ultieme kerstdiner

Geplaatst: 7 december 2014 - 07:39

Aangepast: 24 november 2022 - 11:09

Evi Maquoi

Staat er een feestje op het programma? Kerstdiner met je naaste familie? Dan heb je ongetwijfeld uitnodigingen, lekkere hapjes en drankjes of zelfs een volwaardig feestmenu nodig. Met je iPad in de aanslag klaar je de klus in een handomdraai. We serveren je onze 15 favoriete feest-apps.

Gulab - Invite Maker

Prijs: € 1,79 (+ in-app-aankoop)

Score: 3,5 / 5

Wil je snel enkele vrienden op een leuke manier uitnodigen voor een feestje? Dan heb je Gulab nodig. Maak een foto, gebruik een bestaande afbeelding uit je filmrol of kies voor een blanco canvas. Voeg tekst toe en wijzig eventueel het lettertype, de tekstgrootte en kleur. Vervolgens kun je nog stickers of kaders toevoegen. Klaar? Gebruik de Preview-knop om een voorvertoning te bekijken en verstuur daarna de uitnodiging via Facebook, Twitter of e-mail.

 

© PXimport

Makr

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Score: 4,5 / 5

Geen feest zonder uitnodigingen. Dankzij Makr ontwerp je in een handomdraai de coolste kaartjes. De app zit boordenvol sjablonen die je in enkele tikjes en swipes kunt omtoveren tot uitnodigingen, bedankt-kaartjes, menu's, naamkaartjes voor de tafelschikking enzovoort. Kies een thema of ga helemaal zelf aan de slag met een blanco ontwerp. Klaar? Via de in-app-aankoop DIY Home Printing PDF (1,79 euro) kun je je creaties in pdf-formaat opslaan om ze thuis zelf af te drukken.

 

© PXimport

EventAssist

Prijs: Gratis

Score: 3 / 5

Plan je een iets groots? Een huwelijk of een heus verjaardagsfeest? Daar komt wel wat organisatie aan te pas. Dankzij EventAssist vergeet je niets. Er zijn allerlei tools om je gasten te beheren, takenlijstjes aan te maken en tijdsschema's in elkaar te steken. De app is alleen in het Engels beschikbaar maar werkt wel gebruiksvriendelijk. Ook handig is dat gasten tijdens het feest hun e-mailadres in deze app kunnen achterlaten, zodat jij later de feestfoto's snel kunt doorsturen.

 

© PXimport

Toca Tea Party

Prijs: € 2,69

Score: 4,5 / 5

Wil je tijdens je eigen feest de kinderen even zoet houden? Dan is een leuke gerelateerde app Toca Tea Party. Plaats je iPad tussen maximaal drie kinderen en laat hen een eigen theefeestje houden. Ze kunnen de virtuele tafel dekken, borden kiezen, drankjes serveren en taart smullen. Kopje thee omgestoten? Met de doekjes kun je alles opvegen. Leuk is dat je elke keer andere tafellakendessins voorgeschoteld krijgt. Om extra sfeer te creëren, kunnen ze ook virtuele kaarsjes aansteken of de radio aanzetten.

 

© PXimport

Food Network In the Kitchen

Prijs: Gratis

Score: 4 / 5

Tijd om achter de potten en pannen te gaan staan! Food Network is een populaire Amerikaanse culinaire tv-zender. In de iPad-app zitten duizenden (video)recepten van bekende tv-koks. Je kunt op chef filteren, maar ook op type eten: aperitiefhapjes, brunch, gezond, dessert enzovoort. Alle recepten zijn duidelijk omschreven en voorzien van foto's of een video. Ook handig zijn de timer, boodschappenlijst en Unit Converter die ook in de app aanwezig zijn. Je favoriete gerechten? Die kun je opslaan, delen of afdrukken.

 

© PXimport

Veggie Weekend

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Score: 4,5 / 5

Moet je binnenkort voor een stel veganisten of vegetariërs koken en heb je niet voldoende inspiratie? Dan moet je deze app eens proberen. De eerste 18 recepten zijn volledig gratis, vervolgens kun je extra themapakketten aanschaffen via in-app-aankopen. De recepten zijn duidelijk uitgelegd en voorzien van informatie over allergieën. Met één tik op de knop kun je een timerfunctie starten. De aanduiding over de mogelijkheid tot invriezen is nuttig als je grote porties maakt. Wij zijn helemaal fan van de gegrilde aubergine met granaatappelpitjes.

 

© PXimport

Sauzen

Prijs: € 3,99 (+ in-app-aankopen)

Score: 4 / 5

Scoren? Dat doe je met een lekkere saus. Helaas is dat vaak net het moeilijkst in een gerecht. Dankzij deze app leer je de kneepjes van het vak en word je een pro op vlak van koude en warme sauzen, vinaigrettes en fonds. Aan de hand van duidelijke stappen met keurige foto's leer je onder andere bearnaisesaus, romige pepersaus of verse kruidenboter maken. De recepten zijn allemaal Nederlandstalig en dankzij de zoekfunctie vind je onmiddellijk wat je nodig hebt. Durf jij die kreeftensaus nu wel aan?

 

© PXimport

Kitchen Stories kookboek

Prijs: Gratis

Score: 4,5 / 5

Dit is zo'n app waar je direct honger van krijgt. Lekkere, originele gerechten, wondermooie foto's, stap-voor-stap-video's en telkens vergezeld van wijntips. De app geeft zelfs bij elk recept de voedingswaarde, moeilijkheidsgraad en benodigd keukengerei aan. Helemaal handig is dat je met één tik het aantal porties kunt wijzigen. De benodigde hoeveelheden per ingrediënt worden dan automatisch aangepast. Wedden dat je hier één of meerdere gerechten vindt voor een onvergetelijke avond met vrienden? Wij gaan voor lamsrack gevuld met gedroogde vijgen en luchtige karnemelkpannenkoeken als toetje!

 

© PXimport

Donna Hay what's for dinner

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Score: 4 / 5

Een gevestigde waarde op vlak van kookboeken is ongetwijfeld Donna Hay. Deze Engelstage app biedt een bundeling van de beste recepten uit verschillende boeken. Je krijgt een aantal gerechten gratis maar daarna kun je themapakketten aankopen zoals 'winter soups' of 'chicken winter'. Je kunt heel eenvoudig boodschappenlijstjes genereren, gerechten aan je favorieten toevoegen of gebruikmaken van de ingebakken timer. Ook handig is de converter om cups om te zetten naar milliliters en ounces naar grammen. Wij duiken onmiddellijk de keuken in om de gegrilde kip met miso en gember uit te proberen.

 

© PXimport

Chocolade Kookboek+

Prijs: € 3,59

Score: 4 / 5

Wil je niet alleen een voor- en hoofdgerecht maar ook een dessert serveren? Met chocolade scoor je altijd! Dankzij deze app krijg je meer dan zeventig tongstrelende chocoladegerechten voorgeschoteld. Van witte chocolade & mint milkshake en Café frappé met chocolade tot Stracciatella-mousse en Sticky chocolate mud cake. Je favoriete gerechten kun je met één tik markeren, je kunt notities aanmaken en boodschappenlijstjes naar jezelf mailen. Er is zelfs een functie aanwezig om vrienden uit te nodigen.

 

© PXimport

Healthy Desserts - by Green Kitchen

Prijs: € 2,69

Score: 4,5 / 5

Een feestdiner afsluiten doe je met iets zoets, maar wil je iets gezonders dan chocolade? Dan heb je iets aan Healthy Desserts. Je vindt hier muffins met kardemom of granola trifle bijvoorbeeld. De foto's bij elk recept doen je watertanden! Origineel is dat je elke stap in het stappenplan kunt afvinken. Bovendien geven de makers bij elk gerecht aan of het dessert geschikt is voor veganisten of mensen met glutenallergie. Met behulp van de slimme filters kun je zelfs niet-veganistische gerechten of recepten met gluten uit het aanbod laten verdwijnen. Mooie app tjokvol lekkere desserts.

 

© PXimport

Hello Vino

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Score: 3,5 / 5

Nog op zoek naar een goede fles wijn die perfect bij je feestdiner past? Dankzij je persoonlijke wijnassistent Hello Vino is dat een fluitje van een cent. Kies een gerecht en de app schotelt je een heleboel suggesties voor. Er zijn zelfs suggesties per type gelegenheid: een date, feestelijk diner, etentje met je baas enzovoort. Via de Wine Guide kun je nog snel je wijnkennis bijschaven en als je een eigen wijnkelder hebt, kun je via deze app zelfs je flessen beheren.

 

© PXimport

Martha Stewart Makes Cocktails

Prijs: € 1,79

Score: 4 / 5

Geen echt feestje zonder cocktails! In deze app serveert de populaire Amerikaanse kokkin Martha Stewart een selectie van de lekkerste cocktails. Naast de recepturen schotelt ze ook een heleboel tips voor en geeft ze uitleg bij de belangrijkste benodigdheden. De meeste cocktails zijn voorzien van foto's, maar hier en daar vind je ook nog extra informatie in een videofragment. Doe ons maar een Amaretto-Bourbon Punch en Pineapple-Berry Fizz! Alcoholvrije Mocktails? Ook die zijn ruimschoots aanwezig. Net zoals suggesties voor bijpassende appetizers.

 

© PXimport

Great Coffee App

Prijs: € 2,69

Score: 4 / 5

Hoe drink jij je koffie het liefst? Zwart? Cappuccino? Latte Macchiato? Of liever een Irish coffee? Deze app vertelt je op een fraaie manier welke ingrediënten je allemaal nodig hebt en geeft tips voor zoetigheden die bij deze koffiesoort passen. Heb je geen barrista-skills? Dan kun je via een kort maar duidelijk videofragment te weten komen hoe je je lievelingskoffie precies moet maken. Mooie app met originele navigatiemogelijkheden. Helaas nog niet beschikbaar in het Nederlands.

 

© PXimport

Het Fotokookboek - Cocktails

Prijs: € 3,59

Score: 4,5 / 5

De reeks Het Fotokookboek is waanzinnig populair en blijft groeien. In deze editie leer je als een echte bartender cocktails shaken. De drankjes zijn onderverdeeld in 'Klassiekers', 'Met wodka en gin', 'Met whisky en rum' en 'Bubbles & co'. Stap voor stap, aan de hand van foto's en duidelijke instructies, leer je onder andere een Klondike Cooler, Flirtini of Flying Grasshopper maken. Is er een ingrediënt bij dat je niet kent? Dan kun je met één tik extra informatie opvragen. Een verzamelexemplaar!

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000