4 handige apps voor een stedentrip

© PXimport

4 handige apps voor een stedentrip

Geplaatst: 26 september 2014 - 06:15

Aangepast: 24 november 2022 - 11:05

Kees Krick

Een stedentrip is vaak kort en krachtig. Je bezoekt enkele dagen een stad en daarna vervolg je je reis of keer je huiswaarts. Om in korte tijd alles uit je trip te halen, zijn er verschillende apps die je niet mag missen. Wij selecteerden de vier beste.

Tip 01: City Maps 2Go

Allereerst wil je natuurlijk alle topattracties bezoeken, of in ieder geval degene waar jouw interesse naar uitgaat. Gelukkig hoef je daar geen stapel reisgidsen meer voor mee te slepen. Met City Maps 2Go heb je alle relevante informatie op je handzame telefoon of tablet. In de app kies je een land en vervolgens kan het materiaal per stad of per regio worden gedownload. Je krijgt niet alleen een gedetailleerde plattegrond, maar ook uitgebreide informatie over bezienswaardigheden, restaurants, het uitgaansleven en noem maar op.

Dankzij de gps zie je alles wat er in je directe omgeving te beleven valt, of je kiest ervoor om alleen de topplekken van de stad te zien. Door bezienswaardigheden een kleurmarkering te geven, zie je op de kaart exact waar je allemaal nog naartoe wilt. Zo voorkom je dat je pas thuis ontdekt dat je de helft vergeten bent. City Maps 2Go van Ulmon bestaat in twee varianten. In de Pro-versie (iOS 2,69 euro, Android 1,99 euro) heb je levenslang en ongelimiteerd toegang tot actuele informatie en kaarten van alle bestemmingen die de app kent. Met de gratis versie mag je vijf bestemmingen raadplegen.

 

© PXimport

Tip 01 Bezienswaardigheden bij de hand met City Maps 2Go.

Tip 02: AroundMe

Trek je veel rond of weet je vooraf niet waar je allemaal terechtkomt deze vakantie? Met het gratis AroundMe zie je op elk moment wat er zich in je omgeving bevindt, zonder dat je eerst een hele stad of een regio hoeft te downloaden. Anders dan met City Maps 2Go heb je wel een dataverbinding nodig, want die informatie bevindt zich nog niet op je telefoon. Je kunt zoeken op onder andere banken, benzinestations, restaurants en supermarkten. Ook handig: op een kaartje krijg je te zien hoe je er komt. Deze app is eigenlijk het hele jaar door handig om te gebruiken als je veel op pad bent. AroundMe is gratis. Wil je van de reclames af, dan kan dat via een in-app-aankoop (2,69 euro).

 

© PXimport

Tip 02 Met AroundMe vind je winkels en dergelijke in je omgeving.

Tip 03: WeatherPro

Op vakantie is het weerbericht belangrijker dan ooit. Wat je wanneer doet, hangt immers sterk af van het te verwachten weer. WeatherPro (2,99 euro) voor iOS en Android toont je wereldwijd hoe het weer zich gedraagt. Verwachtingen zijn per dag, dagdeel en per uur in te zien. Er zitten ook allerlei kaarten in de app waarop je ziet hoe bewolking, buien, wind, temperatuur en onweer zich ontwikkelt. De app laat automatisch je huidige locatie zien, maar je kunt andere steden ook bekijken en eventueel als favoriet markeren, zodat je makkelijk en snel heen en weer springt. Extra functionaliteit ontsluit je via een in-app-aankoop.

 

© PXimport

Tip 03 Altijd en overal zicht op het weer met WeatherPro.

Tip 04: Metro 24

Wie een wereldstad zoals Londen of New York bezoekt, ontdekt al snel dat het vaak slimmer is om met de metro te reizen om snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid te komen. Alleen, waar zijn de stations en hoe kom je waar je wezen moet? Metro Navigator, ook wel Metro 24 (3 euro) wijst je feilloos de weg. Deze app kent alle lijnen en haltes van een heel stelletje wereldsteden. Elke stad is een aparte module die je makkelijk toevoegt of weer verwijdert.

Alle informatie bevindt zich op je telefoon, dus dataverkeer is niet per se nodig. De app toont je het complete stelsel, de dichtstbijzijnde stations en kan zelfs de optimale route naar je bestemming berekenen. Stations waar je moet overstappen en plekken waar je een stukje moet lopen worden netjes getoond. Je kunt ook op bezienswaardigheid zoeken, zodat je weet welke eindhalte je moet hebben. In sommige steden wijst de app zelfs het optimale treinstel aan om vlotjes over te stappen.

 

© PXimport

Tip 04 Maak optimaal gebruik van de ondergrondse met Metro 24.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten