9 tips om alles uit Netflix te halen

© PXimport

9 tips om alles uit Netflix te halen

Geplaatst: 9 maart 2015 - 06:02

Aangepast: 14 december 2022 - 15:44

Redactie ID.nl

De simplistische interface van Netflix mag dan wel goedbedoeld zijn, soms heb je krachtigere tools nodig om de beste films en tv-programma's te vinden.

Sinds Netflix haar publieke API heeft afgeschermd, is het aantal nuttige apps en sites om Netflix-video te doorzoeken afgenomen. Maar er zijn nog steeds verscheidene beproefde methodes om goede dingen te vinden, evenals een aantal tools en instellingen van Netflix die iedereen zou moeten kennen. Hier zijn 9 tips om het meeste uit je Netflix-abonnement te halen. Lees ook: Alternatieve videodiensten voor Netflix.

Gebruik betere tools

© PXimport

De catalogus met films en programma's van Netflix is enorm, maar met de basisapps en website krijg je waarschijnlijk slechts een klein percentage van het aanbod te zien. Als je echt naar iets op zoek bent, gebruik dan AllFlicks.net, waarmee je binnen specifieke genres kunt zoeken, films en tv-programma's kunt filteren, een periode kunt verfijnen en op waardering kunt sorteren. InstantWatcher heeft een soortgelijke tool met minder sorteeropties, maar het heeft wel een handige samenvattingsweergave.

Als je een snelle aanbeveling zoekt, probeer dan WhatIsOnNetflix.com. Het geeft een handjevol films die een hoge waardering op IMDB, Rotten Tomatoes en Metacritic hebben gekregen, en de "Random Pick"-tool is vooral handig voor besluiteloze mensen.

Gebruik extensies om controle te krijgen

© PXimport

In theorie zou het ingebouwde waarderingssysteem met sterren heel goed moeten werken, omdat het op jouw interesses gepersonaliseerd is. Maar soms wil je gewoon een trailer bekijken en zien wat de critici ervan vinden voordat je de boel gaat afspelen. De Netflix Enhancer-extensie voor Chrome kan helpen door IMDB-waarderingen, Rotten Tomaties-scores en een trailerknop te laten zien als je de cursor over een film beweegt.

Voor nog meer controle installeer je Lifehacker's Flix Plus-extensie, die een heleboel aanpassingsopties toevoegt, waaronder een "Darker Netflix"-thema en de mogelijkheid spoilers te verstoppen.

Krijg krachtige sorteeropties voor je wachtrij

© PXimport

Het sorteren van het "My List"-gedeelte van de site van Netflix kan onhandig worden als je een enorme lijst hebt opgebouwd met dingen die je nog moet bekijken. Gelukkig is er een gratis script met de naam Netflix Queue Sorter waarmee je je wachtrij onder controle kunt houden in Chrome, Firefox, Opera of Safari. Na de installatie kun je je wachtrij sorteren op waardering, genre, titel en meer. Er is ook een shuffle-functie voor als je dingen in een willekeurige volgorde wilt bekijken. Volg gewoon de instructies op Github voor je gewenste browser. Let op: je moet Manual Ordering inschakelen in de Netflix-instellingen om het script te laten draaien.

Kijken met je telefoon

© PXimport

De meeste Netflix-powertools staan op internet, maat dat is vervelend als je geen thuistheater of eenvoudige toegang tot een laptop hebt. Voor krachtige zoekmogelijkheden op je telefoon kun je eens kijken naar Upflix voor iOS of Android. Met deze gratis app kun je films en programma's sorteren op hun waardering op Netflix, IMDB, TMDB, Rotten Tomatoes of Flixster. Je kunt ook door tientallen genres browsen en een "roulettefunctie" gebruiken om spontane aanbevelingen te krijgen. Als je klaar bent om te gaan kijken, kun je zelf meteen de Netflix-app binnengaan om te beginnen met afspelen.

Zoek verder dan Netflix

© PXimport

Op Netflix zoeken kan zonde van je tijd zijn als je op zoek bent naar iets specifieks dat de dienst misschien helemaal niet heeft. In plaats daarvan kun je je zoektocht uitbreiden met WhereToWatch, een videozoekmachine die verschillende legale online bronnen gebruikt, waaronder Amazon, iTunes en Hulu. Je kunt op titel, acteur of regisseur zoeken, en hoewel het een aantal gaten heeft, zal het je de teleurstelling van het op Netflix met lege handen thuiskomen besparen.

Beheer je profiel

© PXimport

Als je wat teleurgesteld bent door de aanbevelingen van Netflix, kan dat komen doordat je de dienst niet van genoeg data voorzien hebt. Begin door naar het Edit Profiles-gedeelte van de Netflix-website te gaan, en zorg dat iedereen in je huishouden een eigen profiel heeft. Je kunt gratis een aantal verschillende profielen op één enkele account hebben.

Ga nu naar het Your Account-gedeelte van de website van Netflix, en klik op Taste Preferences, waar je kunt aangeven hoe veel (of hoe weinig) je van bepaalde genres houdt. Je kunt ook de Ratings Wizard gebruiken om sterbeoordelingen te geven aan de films en programma's die je al bekeken hebt. Het is een goede manier om ervoor te zorgen dat die banale direct-to-dvd-horrorfilms permanent uit je menu's verbannen worden.

Leer een aantal sneltoetsen

© PXimport

Netflix bekijken op een laptop is niet zo comfortabel als het achteroverleunen met een tv en afstandsbediening, maar het gebruik van sneltoetsen maakt het een stuk eenvoudiger. Een aantal van deze bedieningen werkt ook op andere videosites, zoals YouTube en Hulu, dus het is handig om ze te onthouden:

- Enter of Spatiebalk: Pauze/afspelen

- Pijl naar links: Terugspoelen

- Pijl naar rechts: Doorspoelen

- Pijl omhoog: Volume Omhoog

- Pijl omlaag: Volume Omlaag

- M: Geluid uit

- F11: Volledig Scherm (alleen Chrome)

Pas een aantal instellingen aan

© PXimport

Voor mensen die veel buitenlandse dingen bekijken, is het Subtitle Preferences-menu van Netflix de moeite van het bekijken waard. Je kunt de kleur, het formaat en het lettertype van alle ondertitels en bijschriften aanpassen. Het werkt op alle apparaten, behalve iOS-devices, die hun eigen instructies hebben. Kijk ook eens naar het Playback Settings-menu, waarmee je handmatig de videokwaliteit kunt aanpassen en het automatisch afspelen van de volgende video in een serie kunt uitschakelen. En als je je stoort aan het automatisch sorteren van je "MyList"-wachtrij, kun je Manual Ordering inschakelen om ze handmatig te sorteren.

Minimaliseer buffering

© PXimport

Als Netflix je blijft bombarderen met het gevreesde "buffering" icoon, kun je misschien de audio- en videokwaliteit opofferen voor een vloeiendere weergave. Houd tijdens het streamen Ctrl-Shift-Alt ingedrukt en druk op S om het bitrate-menu tevoorschijn te halen. Selecteer lagere getallen voor audio en video bitrate om de kans op vloeiendere streaming te vergroten, en klik op Override. Je kunt alles weer ongedaan maken door terug naar het menu te gaan en op Reset te klikken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten