Android 5.0 Lollipop zuigt smartphone-batterij leeg

© PXimport

Android 5.0 Lollipop zuigt smartphone-batterij leeg

Geplaatst: 6 november 2014 - 07:47

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Redactie ID.nl

Android 5.0 Lollipop, dat met project Volta juist zuiniger moet zijn, bevat een rare WiFi-bug die Nexus 5 toestellen leeg trekt. Waarschijnlijk reden voor uitstel van de uitrol.

Eigenaren van Nexus-toestellen zullen wat langer moeten wachten op de upgrade naar Android 5.0 (Lollipop). De meest voor de hand liggende reden is een serieuze bug in de software die de WiFi-antenne bestuurt, waardoor die constant opnieuw geactiveerd wordt, meldt Android Police.

Het euvel treft in elk geval de Nexus 5. Screenshots van developers die de laatste build draaien laten zien dat de batterij soms al na een paar uur leeg is.

 

© PXimport

Project Volta

Google-engineers bevestigen de bug, die nog niet is opgelost. De nieuwe Nexus-apparaten lijken niet getroffen door de accuzuigende bug.

Lollipop, de belangrijkste Android-upgrade in jaren belooft juist significant langere accuduur. Met Project Volta gebruikt niet alleen het OS minder energie, ook apps kunnen via nieuwe API's zuiniger worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000