Auslogics Browser Care - APK voor al je browsers

© PXimport

Auslogics Browser Care - APK voor al je browsers

Geplaatst: 6 oktober 2015 - 04:11

Aangepast: 14 december 2022 - 12:19

Redactie ID.nl

De instellingen van Chrome, Firefox en Internet Explorer (of het nieuwe Edge) zijn allemaal op een andere plek te vinden. Voorbeelden hiervan zijn toolbars, add-ons en schoonmaakroutines. Auslogics Browser Care regelt (bijna) alles wat met browseruitbreidingen te maken heeft vanuit één programma.

Sluit al je browservensters voordat je met Auslogics Browser Care aan de slag gaat. Het programma toont boven in beeld drie knoppen voor de bekendste browsers. Klik op een browserknop om te zien wat je allemaal kunt instellen. Dit begint boven in beeld met de startpagina. Naast de startpagina kun je de standaard zoekmachine bepalen, bijvoorbeeld die van Google, Bing of Yahoo. Lees ook: Welke browser heeft alles in huis?

Toolbars en add-ons

In het middelste gedeelte van Auslogics Browser Care zie je alle werkbalken (toolbars) en uitbreidingen. Per onderdeel heb je de keuze om het aan- of uit te schakelen. Met het prullenbakicoontje gooi je de uitbreiding of add-on weg. Gebruik de prullenbak alleen als je echt zeker weet wat je doet, anders is uitschakelen een betere keuze. Je kunt meerdere onderdelen aanvinken en bij Batch operation aangeven welke actie je wilt toepassen.

Links in beeld krijg je meldingen dat je systeem niet helemaal gezond is. Dit kun je negeren, het lijkt een promotie van een ander product van de programmamakers. Rechts in beeld kun je je tijdelijke bestanden laten opruimen. Klik op Show options om aan te geven welke onderdelen je wilt ruimen.

 

© PXimport

Auslogics Browser Care beheert de belangrijkste instellingen van je browser vanuit één overzicht.

Installatie

Wees alert tijdens de installatieprocedure van Auslogics Browser Care om ongewenste extra's te voorkomen! De makers hameren er op dat het product geen spyware, adware en toolbars bevat, maar ze proberen wel een ander eigen programma te installeren. Kies voor een geavanceerde installatie, dan kun je precies aangeven welke opties je wilt installeren.

Auslogics Browser Care ondersteunt Google Chrome, maar niet op het moment dat je bent ingelogd met je Google-account. Even uitloggen dus als je Auslogics Browser Care wilt gebruiken met Chrome.

Conclusie

We hadden Auslogics Browser Care graag vijf sterren gegeven, maar de perikelen tijdens het installeren zijn erg vervelend. Ondanks deze streken van de makers is Auslogics Browser Care een goed programma voor wie meerdere browsers naast elkaar gebruikt. Vooral de mogelijkheid om snel uitbreidingen uit te schakelen en toolbars te verwijderen werkt erg prettig.

 

© PXimport

Steeds meer programmamakers bundelen extra (eigen) software, oppassen dus tijdens de installatie!

Meer lezen?

Met een schone lei beginnen met een andere browser? Zo stap je over.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Instellingen snel gevonden

Gebruiksgemak

Ondersteunt alle populaire browsers

Automatisch herstelpunt

Minpunten

Uitloggen in Chrome noodzakelijk

Oppassen voor ongewenste extra's tijdens installatie

Conclusie

Auslogics Browser Care ---------------------- **Taal** Engels **OS** Windows Vista/7/8/10 **Website** [www.auslogics.com](http://www.auslogics.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten