avast! Pro Antivirus 6 en Internet Security

© PXimport

avast! Pro Antivirus 6 en Internet Security

Geplaatst: 7 december 2011 - 13:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:27

Joris Peterse

De beveiligingssoftware van avast! is er in drie varianten: de gratis Free Antivirus en de betaalde Pro Antivirus en Internet Security. We nemen de laatste twee onder de loep.

De gratis antivirussoftware van avast! is vooral populair onder gevorderde computergebruikers, maar is in feite een opstapje voor Pro Antivirus. Inmiddels zijn we aangekomen bij versie 6 van de software, die niet bijzonder veel nieuws biedt ten opzichte van versie 5. De Internet Security en Pro Antivirus zijn vooral geschikt voor gevorderde gebruikers. Dit is te danken aan de virtualisatiemogelijkheden. Zo hebt u een eigen virtuele omgeving om verdachte programma's in uit te proberen (sandbox) en ook is er een virtuele desktopomgeving ingericht waarin u bijvoorbeeld veilig kunt internetbankieren. Al deze functies stuurt u aan vanuit een mooie en overzichtelijke interface, aangekleed met veel statistieken. Bovendien is er voor gevorderde gebruikers in ieder menuonderdeel een knopje naar de expertinstellingen, om alle details naar wens te configureren.

© PXimport

Met de expertinstellingen kunt u veel configureren.

Browserplug-in

Ook in de browser nestelt avast! zich. Met een klein knopje in de linkerbovenhoek kunt u bekijken wat de reputatie van de website is die u nu bezoekt. In feite gaat het hier om een browserplug-in voor Internet Explorer, Firefox en Chrome. Hiermee zijn dus de drie grootste browsers vertegenwoordigd. Jammer is wel dat Safari en Opera (nog) ontbreken

Pro Antivirus is al behoorlijk uitgebreid. De Internet Security voegt hier ook een firewall en spamblokkering aan toe. Ook bij deze functies kunt u veel instellen en kunt u makkelijk een vinger aan de pols houden middels grafieken. Gebruikt u echter vooral webmail en volstaat de Windows Firewall voor u, dan kunt u wellicht beter gebruik maken van de goedkopere Pro Antivirus-variant. U betaalt namelijk tien euro voor de toevoegingen in de Internet Security-variant.

© PXimport

De interface is niet alleen mooi aangekleed, maar ook overzichtelijk.

Vooral voor gevorderde gebruikers is de beveiliging van avast! erg gunstig. Wilt u echter zelf weinig knutselen aan uw beveiligingssoftware of hebt u niet veel kaas gegeten van computerbeveiliging, dan bent u beter af met een ander product. Het feit dat de helptekst niet in het Nederlands beschikbaar is, draagt hier ook aan bij.

avast! Pro Antivirus 6

Prijs € 40,- (1 pc); € 49,99 (3 pc's) met 1 jaar updates

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download (76 MB)

Proefversie 30 dagen

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 128 MB geheugen, 250 MB harde-schijfruimte

Maker avast!

Oordeel 7/10

Pluspunten

Interface

Virtualisatie

URL-beoordeling in IE, Firefox en Chrome

Minpunten

Vraagt meer van gebruiker

Helptekst Engelstalig

Herstart na installatie

Avast! Internet Security 6

Prijs € 49,99 (1 pc); € 70,- (3 pc's) met 1 jaar updates

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download (79,9 MB)

Proefversie 30 dagen

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 256 MB geheugen, 380 MB harde-schijfruimte

Maker avast!

Oordeel 7/10

Pluspunten

Interface

Virtualisatie

URL-beoordeling in IE, Firefox en Chrome

Minpunten

Vraagt meer van gebruiker

Helptekst Engelstalig

Herstart na installatie

Prijzig

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten