'Binnenkort berichten markeren als ongelezen in WhatsApp'

© PXimport

'Binnenkort berichten markeren als ongelezen in WhatsApp'

Geplaatst: 6 juli 2015 - 09:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Het moet binnenkort mogelijk zijn om berichten als ongelezen te markeren in WhatsApp. Dat valt te lezen in het open vertaalplatform van de app.

Op het vertaalplatform van WhatsApp wordt de gebruikers gevraagd om te helpen met teksten te vertalen uit het Engels. De gebruikers kunnen vertalingen geven voor termen als 'Create new group' of 'Exit group' maar er wordt nu ook gevraagd de zinnen 'Mark as read' en 'Mark as unread' te vertalen. Dat zou er op kunnen wijzen dat we deze optie in de toekomst gaan zien in WhatsApp. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de functie gaat worden toegevoegd.

Markeer als ongelezen

De knop(pen) 'mark as read' en 'mark as unread' zouden verschijnen als je de lijst met chatberichten bekijkt in de app. Het lijkt op de functie die in e-mailprogramma's gebruikt wordt, want de vertalers wordt gevraagd om vergelijkbare woorden te gebruiken zoals we bij e-mail gewend zijn. Het zou een interessante optie zijn voor mensen die zich storen aan de blauwe vinkjes in WhatsApp, al is het nog niet helemaal duidelijk of deze optie ook echt effect heeft op de vinkjes.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000