7 apps om dit voetbalseizoen up-to-date te blijven

© PXimport

7 apps om dit voetbalseizoen up-to-date te blijven

Geplaatst: 31 juli 2015 - 04:27

Aangepast: 14 december 2022 - 12:23

Redactie ID.nl

Komend weekend gaat het voetbalseizoen weer van start in Nederland met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Om dit voetbalseizoen op de hoogte te blijven van de standen, uitslagen en het laatste voetbalnieuws in binnen- en buitenland hebben we zeven apps voor je op een rij gezet.

Om op de hoogte te blijven van de uitslagen, standen en het nieuws op voetbalgebied zijn er diverse apps beschikbaar. Zo zijn er apps die zich vooral richten op de live uitslagen en apps die vooral het laatste nieuws brengen. Lees ook: Ga fit de zomer in met deze 10 sport-apps.

Soccer Scores Pro - FotMob

Soccer Scores Pro - FotMob is een handige app als je op de hoogte wilt blijven van alle uitslagen en standen. De app biedt de stand, uitslagen, statistieken en nog veel meer van competities over de hele wereld. Je kunt bijvoorbeeld op de hoogte blijven van de Aziatische Champions League, de competitie in San Marino of gewoon de grote competities in Europa. Wil je juist niet alle competities zien, dan kun je de minder interessante landen er ook net zo makkelijk uitfilteren. Daarnaast kun je de competities en clubs die je juist wél interessant vindt toevoegen aan je favorieten. FotMob zet de wedstrijden en uitslagen van die competities en teams dan bovenaan en stuurt je tijdens de wedstrijden ook pushberichten als er wordt gescoord. Van de grootste wedstrijden wordt een live verslag gegeven in de vorm van een ticker. De app van FotMob is beschikbaar voor zowel iOS als Android en is gratis te gebruiken.

© PXimport

FotMob is vooral gericht op live wedstrijden en statistieken.

Onefootball

De Onefootball-app is, net als die van FotMob, vooral gericht op de live tussenstanden en statistieken en de app ziet er ook ongeveer hetzelfde uit. Het filteren werkt iets anders. Je kunt je favorieten kiezen en in het live score-gedeelte kun je er dan voor kiezen om alleen je favorieten te laten zien zodat je niet alle competities hoeft te zien. De app van Onefootball stuurt je verder ook pushberichten van de belangrijke gebeurtenissen in de wedstrijden van je favorieten. Een leuke toevoeging aan de app is dat er meer ruimte is voor nieuws en de app ook pushberichten stuurt van het belangrijkste voetbalnieuws. Vooral in de transferperiodes wil je natuurlijk op de hoogte blijven van wie er naar welke club vertrekt, en de Onefootball-app stuurt je in ieder geval berichten van de belangrijkste gebeurtenissen. De Onefootball-app is gratis te downloaden voor iOS en Android. Er is zelfs een Apple Watch-app beschikbaar.

© PXimport

Onefootball brengt ook het laatste nieuws.

Forza Voetbal

Forza Voetbal is een andere app waarmee je op de hoogte blijft van alle live tussenstanden, uitslagen en standen. Net als de al eerder genoemde apps heeft Forza een groot aanbod aan competities van over de hele wereld en je kunt er handig al je favorieten uitfilteren. Het verschil met de andere twee apps zit hem vooral in de live verslaggeving. Tijdens de wedstrijden krijg je niet alleen pushberichten van de doelpunten maar ook van rode kaarten en gemiste strafschoppen. Daarnaast laat de app het voorafgaand aan de wedstrijd weten als de opstellingen bekend zijn. Een leuke toevoeging aan de Forza-app is dat die ook korte fragmenten van de doelpunten biedt als die beschikbaar zijn. Zeker van de grote wedstrijden worden de fragmenten vrij snel toegevoegd, waardoor je ook zonder televisie de doelpunten kunt zien. Net als de bovenstaande apps is de Forza-app gratis en beschikbaar voor zowel iOS als Android. Mocht je het leuk vinden dan kun je de layout van Forza ook veranderen. Er zijn ook layouts te koop die per stuk € 0,99 kosten.

© PXimport

Forza voetbal biedt videofragmenten van doelpunten.

Voetbal.nl

De Voetbal.nl-app is compleet gericht op het Nederlandse voetbal en biedt dan ook uitslagen en standen van de profcompetities tot aan de laagste amateurcompetities. De app wordt uitgegeven door de KNVB en je blijft daardoor op de hoogte van alle uitslagen en meldingen. Als je je als speler aanmeldt voor jouw amateurteam kun je pushberichten krijgen van de belangrijkste mededelingen als je wedstrijd bijvoorbeeld is afgelast. Zelfs van teams uit de achtste klasse zijn de resultaten, standen en mededelingen gewoon beschikbaar en je kunt daarnaast het programma van jouw team toevoegen aan je agenda. De Voetbal.nl-app is gratis en beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers. De Voetbal.nl-app is overigens de enige app die niet op een tablet te gebruiken is.

© PXimport

Voetbal.nl is volledig gericht op Nederlands voetbal.

VI

De app van Voetbal International (VI) biedt vooral veel voetbalnieuws en wedstrijdverslagen. De app van VI heeft naast het nieuws ook video- en audio-fragmenten. Zo heeft het bijvoorbeeld een samenwerking met Sport1 waardoor je veel samenvattingen krijgt van de buitenlandse competities die Sport1 uitzendt. Daarnaast heeft de app ook een Matchcenter waarin de tussenstanden van de live wedstrijden van dat moment worden getoond. Je kunt daarin ook wedstrijden aanmelden voor pushberichten. Je moet dit echter wel steeds opnieuw doen per wedstrijd omdat je geen favoriete teams of competities kunt aanvinken. De VI-app is beschikbaar voor iOS en Android en is voor het grootste deel gratis. Een aantal artikelen zijn ook alleen beschikbaar als je een VI Premium-abonnement hebt. Tegen € 4,99 per maand krijg je meer artikelen en rubrieken, maar dat is niet nodig als je alleen uit bent op het laatste voetbalnieuws.

 

© PXimport

De VI-app biedt naast nieuws ook een matchcenter.

Voetbalzone

Ook de app van Voetbalzone is vooral gericht op het brengen van het laatste voetbalnieuws en wedstrijdverslagen. De app komt voort uit de gelijknamige website en al het nieuws en de verslagen die je op de site tegenkomt zie je daarom ook terug in de app. De app biedt daarnaast ook video's van grappige momenten of juist mooie doelpunten. Naast het nieuws en de video's kun je de statistieken opvragen van een groot aantal competities. De app biedt dan wel geen live matchcenter maar je kunt na afloop wel snel een wedstrijdverslag verwachten uit de belangrijkste competities. De Voetbalzone-app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

 

© PXimport

Voetbalzone brengt vooral veel voetbalnieuws.

Eurosport

Ook de app van Eurosport is erg nuttig als je op zoek bent naar het laatste voetbalnieuws. De app is in het Engels en biedt ook nieuws van andere sporten zoals tennis en wielrennen. Er is echter een apart voetbal-gedeelte waar al het voetbalnieuws bij elkaar wordt gezet. In het voetbalgedeelte kun je naast het nieuws ook actuele tussenstanden en uitslagen zien door naar links te vegen en door verder te swipen kun je ook video's bekijken van Eurosport zelf. Het belangrijkste nieuws en transfers krijg je daarnaast via een pushbericht op je device. Het filteren van de uitslagen en live tussenstanden is echter wat beperkt. Je krijgt gewoon alles te zien en je kunt alleen van de grootste competities en teams uit Europa pushberichten krijgen. De app van Eurosport is volledig gratis en te gebruiken op zowel iOS- als Android-devices.

 

© PXimport

De Eurosport-app is in het Engels.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000