Cashflow Manager 4.3: Alle inkomsten en uitgaven op een rijtje

© PXimport

Cashflow Manager 4.3: Alle inkomsten en uitgaven op een rijtje

Geplaatst: 13 april 2014 - 05:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Maikel Dijkhuizen

Dankzij het programma Cashflow Manager van BankingTools krijg je gemakkelijk inzicht in je financiële huishouding. Je ziet precies op welke uitgaven je kunt besparen, zodat je meer geld voor jezelf overhoudt.

Het is de bedoeling dat je transactiegegevens van je bankrekening in Cashflow Manager laadt. Dit kan op twee manieren. Je maakt rechtstreeks online verbinding via internetbankieren of je importeert handmatig een bestand met transactiegegevens. Nadat alles is ingelezen, verdeelt Cashflow Manager de uitgaven en inkomsten over verschillende rubrieken. Dit maakt de boel erg overzichtelijk. Je ziet bijvoorbeeld meteen hoeveel geld je in een bepaalde periode kwijt bent aan abonnementen en kleding. Handig is dat de software een functie biedt om bepaalde transacties aan zelfgemaakte rubrieken toe te wijzen. Overigens kijkt het programma niet alleen naar het verleden, want je kunt ook alvast budgetten opstellen. In Cashflow Manager is het mogelijk om meerdere administraties bij te houden.

 

© PXimport

Vanuit Cashflow Manager haal je bij de bank rechtstreeks af- en bijschrijvingen op.

IBAN-ondersteuning

De ontwikkelaars hebben de software volledig afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de financiële wereld. Zo leest je nu probleemloos gegevens in die afkomstig zijn van IBAN-rekeningnummers. Eventuele updates op het gebied van IBAN haalt de software automatisch op vanaf internet, zodat je geen foutmeldingen krijgt bij het inlezen van transactiebestanden. Meer vernieuwing is er in deze verse editie van het programma helaas niet te vinden. BankingTools heeft een aantal verstandige veiligheidsmaatregelen genomen om je privacy te beschermen. Zo stelt je optioneel een wachtwoord in. Daarnaast bewaart het programma alle gegevens met encryptie op je pc.

 

© PXimport

Analyseer transactiegegevens aan de hand van allerlei grafieken.

Conclusie

Als je je bestedingspatroon in kaart wilt brengen, kun je prima met dit gebruiksvriendelijke programma uit de voeten. Fijn is dat de interface geen onnodige poespas bevat, zodat je gemakkelijk alle aandacht houdt bij je financiële huishouding. Hoewel Cashflow Manager best lekker werkt, vinden we de aanschafprijs van 39,95 euro wel wat aan de hoge kant. Wil je uitsluitend transactiegegevens analyseren, dan kun je ook de goedkopere alternatieven Cashflow Assistant (19,95 euro) of Cashflow Viewer (9,95 euro) overwegen.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Simpel bankgegevens inlezen

Ondersteuning voor IBAN

Duidelijke grafieken

Minpunten

Weinig ver­nieuwing

Relatief duur

Conclusie

**Prijs:** € 39,95 **Taal:** Nederlands **OS:** Windows XP/Vista/7/8...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000