De 10 beste Android apps van maart

© PXimport

De 10 beste Android apps van maart

Geplaatst: 9 maart 2015 - 15:31

Aangepast: 14 december 2022 - 15:45

Joris Peterse

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van maart!

Outlook Preview

De naam Outlook staat synoniem voor Microsoft's e-mailprogramma. Maar in appvorm heeft Outlook net als andere Office-programma's zijn plek nu ook gevonden in de Play Store van Google. Er wordt nog gesleuteld aan de app, maar hij is inmiddels goed genoeg om je mail in binnen te laten lopen. Je kunt je Hotmail synchroniseren, Office 365, Gmail, iCloud, iMap en Exchange, niet alleen qua e-mail, maar met je agenda. Gebruik je Dropbox, Box of OneDrive, dan kun je deze cloudopslagdiensten ook inzetten om je bijlages in op te slaan. Maar vooral om je mailtjes in te beheren is Outlook Preview een gebruiksvriendelijke app, alles wordt overzichtelijk getoond en door mailtjes naar links te schuiven (inplannen voor later) of naar rechts (archiveren) kun je efficiënt aan de slag.

 

© PXimport

Seene

De app Seene is een leuke manier om creatief met je camera om te gaan. Met Seene maak je foto's met een soort 3D-effect. Wanneer je je toestel beweegt draait de foto als het ware een stukje mee. In de app kun je natuurlijk zelf creatief aan de slag om dit soort foto's te maken, maar je kunt ook zien wat voor 3D-foto's anderen delen. In verschillende categorieën, portretten, architectuur, eten, natuur, enzovoort. Dat maakt Seene ook een beetje vergelijkbaar met Instagram, maar in plaats van suffe vintage-filters geef je je foto diepte. Natuurlijk is het ook mogelijk om je eigen foto's te delen in Seene. Buiten de app blijven je foto's echter plat.

 

© PXimport

HERE

Microsoft heeft niet heel Nokia ingelijfd, het Nokia dat achterblijft heeft nog de kaartendienst HERE in handen en de Finnen richten hun pijlen meteen op Android. Met HERE hoef je geen gebruik meer te maken van Google Maps. Op de één of andere manier heeft Google offline gebruik van de kaartendienst nooit praktisch gekregen. In HERE is dat wél mogelijk. Je kiest gewoon een land of continent en je downloadt meteen de kaarten direct naar je toestel. Dit maakt HERE de ideale kaartenapp in het buitenland, maar ook als navigatie-app. Want ook routebegeleiding is aanwezig. In de auto, maar ook als je te voet of met het openbaar vervoer bent. Weg dat Google Maps, weg die TomTom. Hallo HERE!

 

© PXimport

Valet

Een handig parkeerhulpje is Valet. Wanneer je een plekje voor je auto hebt gevonden open je de app en kies je Auto Parkeren. Het exacte adres wordt opgeslagen en op de meter nauwkeurig op een kaartje getoond. Eventueel voeg je zelf nog een aantekening toe, de resterende parkeertijd zodat er een wekkertje afgaat wanneer de tijd verloopt en een fotootje als extra geheugensteuntje. Zo weet je altijd je bolide op tijd terug te vinden.

 

© PXimport

AIDA64

Wellicht heb je de naam AIDA64 eerder gehoord, de gelijknamige app bestaat ook al vele jaren als handige tool voor de pc om allerlei systeeminformatie op te duiken. Dat is ook precies wat AIDA64 als app op Android doet. Werkelijk alle systeeminfo is te vinden. Over exacte toestelspecificaties, maar ook over beschikbare codecs, systeemtemperatuur, geinstalleerde apps en veel, heel veel meer.

 

© PXimport

Wi-Fi Privacy Police

Er zijn een hoop veiligheidsmankementen aan draadloze netwerken. Zo zendt je toestel altijd alle onthouden wifi-netwerken uit wanneer hij op zoek is naar beschikbare netwerken. Ook kunnen valse-wifi hotspots worden nagebootst met dezelfde naam en wachtwoord, zodat toestellen er automatisch verbinding mee maken, waarna veel persoonsgegevens buitgemaakt kunnen worden. Wi-Fi Privacy Police is een app die ontwikkeld is door de universiteit van Hasselt en beschermt je tegen deze twee gevaren. Je wordt om een bevestiging gevraagd als je mogelijk met een imitatie-netwerk verbindt en wanneer je toestel op zoek gaat naar wifi-netwerken, dan worden de onthouden netwerken niet meegezonden. Een handig beveiligings-extraatje.

 

© PXimport

Now Gesture Tweaks Free

Wanneer je een Androidtoestel hebt met digitale knoppen onder je scherm, dan hoef je alleen het middelste circkeltje (of home-knopje) ingedrukt te houden en omhoog te vegen om in Google Now. Maar als je Google Now niet gebruikt, dan is het fijner om er een andere actie aan te hangen, dat kan met Now Gesture Tweaks Free. Zo kun je ervoor kiezen dat deze veegbeweging een specifieke app opent, het notificatiescherm toont of het app-overzicht laat zien. De betaalde versie (€ 0,61) geeft meer opties, zoals Wifi en Bluetooth in- of uitschakelen, de camera openen, scherm uitzetten, etc.

 

© PXimport

CaastMe

Soms stuit je op je Android wel eens op een site die je graag eens op je pc terugleest, of gewoonweg op het grote scherm wilt zien. Dan komt CaastMe van pas. Wanneer je een site tegenkomt die je op je pc wilt openen, open je eerst de website www.caast.me in je browser van je pc. Deze site laat een qr-code zien. Ga vervolgens naar je mobiele browser, kies delen en vervolgens CaastMe. Een scanner verschijnt in beeld om de qr-code van je pc-scherm te lezen. Nadat de code is gelezen verschijnt de webpagina in beeld. CaastMe is een handige manier om snel een pagina te delen, maar ChromeToPhone werkt net even wat makkelijker, alleen zit je hiervoor vast aan de Chrome-browser. CaastMe niet.

 

© PXimport

LibreOffice Viewer Beta

Steeds meer Office-varianten die we uit de pc-wereld kennen vinden hun weg naar Android, dus kan LibreOffice niet achterblijven. LibreOffice Viewer Beta is echter geen volwaardige Office-suite, waarin je documenten, spreadsheets en presentaties maakt. Nee LibreOffice is een lichtgewicht appje om juist dit soort documenten eens rustig door te lezen. Wanneer je de app start kom je in een verkenner terecht, waarin je naar je documenten navigeert, of alle beschikbare documenten oplijst. Wil je toch liever ook documenten bewerken, dan ben je beter af met Polaris Office of de Microsoft Office-apps.

 

© PXimport

NexMusic

Ben je op zoek naar een simpele, razendsnelle muziekspeler, probeer dan NexMusic uit. De app heeft geen streaming-mogelijkheden, alleen muziek die op je toestel staat kan worden afgespeeld. NexMusic downloadt automatisch albumhoezen wanneer je muziek afspeelt en is qua uiterlijk helemaal naar wens aan te passen met thema's. De ingebouwde equalizer zorgt ervoor dat alles ook naar wens klinkt. Maar het is toch echt het overzichtelijke uiterlijk en de vlotte werking die van NexMusic een onmisbare app maken, mits je je muziekbestanden lokaal afspeelt.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten