De 10 beste apps om te winkelen op je iPad

© PXimport

De 10 beste apps om te winkelen op je iPad

Geplaatst: 14 mei 2015 - 04:07

Aangepast: 14 december 2022 - 15:35

Martin Gijzemijter

Winkelen op de iPad is niet alleen heel nuttig, het is ook nog eens heel leuk! Via al deze apps kun je gemakkelijk je online aankopen doen.

Apple Store *****

Prijs: Gratis

Omvang: 25,3 MB

Ergens is het natuurlijk niet zo gek dat de winkel-app van Apple zelf een prominente plek heeft in dit lijstje. Niet alleen is de interface superstrak, maar het is ook daadwerkelijk makkelijker om iets te bestellen via de app dan via de website, zoals het hoort. Alle categorieën met producten overzichtelijk bovenin, en binnen de app eenvoudig toegang tot je eerdere aankopen en facturen. Lekker groot beeld en alles precies in de stijl en opmaak die je van Apple gewend bent. Gewoon een fijne ervaring dus.

 

© PXimport

Marktplaats ***

Prijs: Gratis

Omvang: 16,7 MB

Hoewel we van de interface van Marktplaats nog altijd niet kapot zijn (zowel die van de website, als die van de app), is het wel goed om te weten dat de app een stuk prettiger navigeert dan de website. De app wordt voornamelijk gedreven door beeld, en dat is toch wat uiteindelijk je interesse wekt. Het navigeert allemaal net wat makkelijker door het aanbod heen en ook als je zelf iets wilt verkopen is dat makkelijker, want er zit immers al een camera in je iPad ingebouwd. Enige minpunt is nog dat wanneer je wilt bieden, de app je naar een webpagina binnen de app brengt, maar dat is ongetwijfeld een kwestie van tijd.

Zoek en Scan-app ****

Prijs: Gratis

Omvang: 6,4 MB

Hoewel Zoek en Scan-app stiekem niet de officiële app van Bol.com is, is het wél een app die is ontwikkeld met goedkeuring van het online warenhuis. Wanneer je de app opent, kun je je afvragen wat er zo prettig aan is, immers, je hebt niet eens een fijne lijst met categorieën om doorheen te bladeren. Dat klopt, maar in plaats daarvan kun je wél streepjescodes scannen van producten die je elders in winkels vindt, om te zien of ze wellicht bij Bol.com goedkoper zijn.

 

© PXimport

Etsy ****

Prijs: Gratis

Omvang: 27,1 MB

Etsy is een heerlijke omgeving om in te winkelen, met name omdat het zo'n grote verzameling is van winkels die gerund worden door creatieve mensen. De interface is prettig (en erg afbeelding-georiënteerd). Wat wij vooral leuk vinden is het tabblad Trending, waarmee je je totaal kunt laten verrassen door wat er op dit moment populair is, ongeacht de categorie. Zeg maar de Twitter-manier van navigeren, maar dan met een winkelwagen.

iBooks ****

Prijs: Gratis

Omvang: 31 MB

Ha, nog een app van Apple. Deze verdient een vermelding omdat de iBook Store niet alleen eigenhandig de markt voor e-books een flinke boost heeft gegeven, maar ook omdat er geen makkelijkere manier is om even een boek uit te zoeken en te kopen. Waar je ook bent. Deze app zou vijf sterren hebben gehad als Apple het mogelijk had gemaakt om boeken voor eigen gebruik te exporteren.

 

© PXimport

Thuisbezorgd.nl *****

Prijs: Gratis

Omvang: 38,1 MB

Tja, je zou het bijna vergeten, maar eten kopen is natuurlijk ook gewoon een vorm van winkelen. Wat we zo prettig vinden aan Thuisbezorgd.nl: je geeft een postcode in, en de app toont je direct welke restaurants er in de buurt open zijn. Je ziet ook direct bij welke restaurants er een mooie actie is, zodat je je keus kunt laten bepalen door je lekkere trek óf door de ruimte in je portemonnee. De Food Tracker is grappig, hiermee kun je precies zien wat de status van je bestelling is.

 

© PXimport

Amazon *****

Prijs: Gratis

Omvang: 34,7 MB

We moeten het in Nederland nog altijd met de Britse of Amerikaanse versie van Amazon doen (er is sinds kort een Nederlandstalige Amazon maar alleen nog voor boeken). Maar eigenlijk is dat helemaal geen probleem, omdat we Amazon in Nederland toch voornamelijk gebruiken voor juweeltjes uit het buitenland. De interface is even wennen, maar kent hetzelfde gevaar als de webversie: je gaat voor iets van een tientje, en hebt er vervolgens nog twintig producten bij die Amazon je aanbeveelt. Een heerlijke winkelervaring.

Wehkamp for iPad *****

Prijs: Gratis

Omvang: 4,7 MB

Nog altijd iets minder hip dan Amazon, maar wél met een fantastische iPad-app. Iedere rubriekenpagina heeft een soort van voorpagina met uitgelichte items, zoals in de App Store van Apple (die overigens niet in deze lijst staat omdat iedereen die automatisch heeft en gebruikt). Zo kun je heel makkelijk het product vinden dat je zoekt, en je tegelijkertijd laten inspireren. Grafisch zéér aantrekkelijk en vooral heel gebruiksvriendelijk.

 

© PXimport

9straatjesonline *****

Prijs: Gratis

Omvang: 17,3 MB

Wát een slimme app is dit. Winkelen in de leukste winkels uit de befaamde 9 straatjes in Amsterdam, maar dan zonder de fysieke grenzen van winkels. Oftewel, je zoekt niet per winkel, maar gewoon op het product dat je leuk vindt, zonder dat je zelf met de specifieke winkel te maken hebt. De app zit zeer strak in elkaar.

Zalando ****

Prijs: Gratis

Omvang: 22,5 MB

Van de reclame mogen we dan gillend gek worden, de app van Zalando geeft ons allerminst reden tot gillen (wees gerust, óók niet als de Zalando-man er eenmaal is). Een oerdegelijke app met een heldere rubricering en ook fijne opties om bijvoorbeeld de verschillende kleurvariaties van een bepaald product te zien. We missen wel een optie voor gerelateerde producten (moeten we verdorie zélf op zoek naar die broek die bij dat overhemd past).

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten