De 5 beste iPad-games voor je kinderen

© PXimport

De 5 beste iPad-games voor je kinderen

Geplaatst: 3 juni 2015 - 12:34

Aangepast: 14 december 2022 - 15:31

Richard Borgman

Hoewel je met dit lekkere weer je kinderen steeds vaker naar buiten stuurt, ontkom je er niet aan dat ze 's avonds lekker op de bank hangen. Gezellig, maar je wilt eigenlijk ook in alle rust televisie kijken. Geen nood. Deze vijf spellen voor de iPad houden je kinderen wel even bezig.

Skylanders Trap Team *****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 1,29 GB

Voor ouders met Skylanders-fans in het gezin: Skylanders Trap Team is dezelfde versie als die op de spelcomputers. Naast de gratis app is er ook een winkelversie verkrijgbaar met een controller, Skylander-figuurtjes en een accessoire om de verzamelbare speelgoedfiguurtjes op te plaatsen zodat ze in de game verschijnen. De game is volledig Nederlandstalig, ziet er prachtig uit en kun je ook onderweg spelen. Skylander-fans zullen meer dan tevreden zijn.

 

© PXimport

The LEGO Movie Video Game ****

Prijs: € 4,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 1,16 GB

The LEGO Movie Video Game is zijn relatief hoge aanschafprijs meer dan waard: het is een uitgebreide, mooi uitgevoerde videogame met ontzettend veel te doen. Waren de LEGO-games eerder nog vrij karig uitgevoerd op iOS, deze game is net zo'n volwaardig product als de games die kinderen op de spelcomputers spelen. In dit platformspel los je puzzels op, vecht je met vijanden en bouw je constructies van LEGO. Een dikke aanrader.

Toca Kitchen 2 ****

Prijs: € 0,99

Omvang: 64,4 GB

De spellen van Toca Boca behoren tot de beste apps voor kinderen. Naast de gebruikersvriendelijkheid en de fraaie personages en omgevingen is het vooral het gevoel voor detail dat de titels zo sterk maakt. In Toca Kitchen 2 pak je ingrediënten uit de koelkast om er een vieze derrie van te maken. Maak bijvoorbeeld een sapje van garnalen en champignons en bak een stuk broccoli in de koekenpan. De kinderen smullen ervan.

 

© PXimport

Seabeard ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 98,7 MB

In dit avontuur probeer je als nakomeling van de legendarische zeerover Seabeard een geruïneerd eiland te herbouwen. Je bouwt een kleine economie op, huurt mensen in om bijvoorbeeld vis te vangen en verzamelt grondstoffen zoals hout. Dat klinkt allemaal veel ingewikkelder dan het is, want door de simpele besturing en de duidelijke vormgeving weet je altijd precies wat er van je verlangd wordt. De werelden en personages zien er ontzettend fraai uit en de afwisseling tussen het eiland herbouwen, minigames spelen en lekker ronddwalen, houdt lang je interesse vast.

Sago Mini Sprookjes ****

Prijs: € 2,99

Omvang: 78,6 MB

De spellen van Sago Sago zijn geschikt voor kleine kinderen, maar hebben zo veel charme dat iets oudere kinderen er ook wel om kunnen lachen. In Sago Mini Sprookjes sleep je Jinja de kat door een soort sprookjesbos, waarbij je interactie hebt met allerlei personages. Knijp bijvoorbeeld in de neus van een reus of maak muziek met kaboutertjes. Overal in het bos zijn grappige taferelen te ontdekken die eenvoudig te vinden zijn.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000