Versleutel je bestanden met deze 5 gratis programma's

© PXimport

Versleutel je bestanden met deze 5 gratis programma's

Geplaatst: 23 september 2014 - 07:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Joris Peterse

Versleutelprogramma TrueCrypt is ter ziele, BitLocker kwam ervoor in de plaats. BitLocker is echter niet voor iedere Windows-gebruiker beschikbaar en omdat het geen opensource-programma is, valt de veiligheid niet te verifiëren. De volgende vijf versleutelingsdiensten zijn wél opensource.

AxCrypt

Het versleutelprogrammaatje AxCrypt nestelt zich in je rechtermuisknopmenu om bestanden en mappen te versleutelen. Er is ook een portabele versie van en je kunt met zogenaamde sleutelbestanden weer in je bestandskluis.

 

© PXimport

7-Zip

Eigenlijk is 7-Zip een programmaatje om bestanden in en uit te pakken. Maar je kunt bestanden ook veilig verplaatsen naar een versleutelde container, waardoor je bestanden veilig achter je wachtwoord in een bestandskluis zitten.

 

© PXimport

AES Crypt

Met AES Crypt kun je individuele bestanden versleutelen. Kies een (aantal) bestand(en), via het rechtermuisknopmenu kun je ze versleuteld opslaan. Het programma kent verder geen interface en is dus alleen bedoeld voor versleutelen en ontsleutelen.

 

© PXimport

Gpg4win

Deze tool kun je niet alleen gebruiken om bestanden mee te versleutelen, ook kan e-mailverkeer worden versleuteld met het pgp-encryptieprotocol. Er zijn ook versies voor Linux en OS X.

 

© PXimport

TrueCrypt 7.1a

Is TrueCrypt onvervangbaar voor je en volstaan de alternatieven niet? Gebruik dan een oudere versie van het programma. Versie 7.1a is de laatste versie die alle uitgebreide functies nog aan boord heeft.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten