De meeste appontwikkelaars kunnen niet leven van apps

© PXimport

De meeste appontwikkelaars kunnen niet leven van apps

Geplaatst: 22 juli 2014 - 06:30

Aangepast: 14 december 2022 - 15:49

Redactie ID.nl

De meeste appdevelopers kunnen nauwelijks rondkomen. Onderzoek onder 10.000 developers wereldwijd laat zien dat 50 procent van de iOS-ontwikkelaars minder dan 500 dollar per maand verdient. Bij Android is het nog erger, daar is het percentage 64 procent.

Binnen de appcommunity is nauwelijks sprake van een middenklasse. De meeste appdevelopers hebben moeite een fatsoenlijk bedrag binnen te schrapen, terwijl slechts 1,6 procent echt succesvol genoemd mag worden. Zij verdienen meer dan 500.000 dollar per maand en slokken hiermee 98,4 procent van de totale markt op, becijferde VisionMobile. Klik hier voor het volledige rapport - registratie vereist.

De meeste mobiele developers richten zich op de ontwikkeling van games. Daar wordt veruit het meeste mee verdiend binnen de applicatiewinkels; 80 procent van alle opbrengsten. Toch leveren deze weinig op; 57 procent van alle games brengt minder dan 500 dollar per maand in het laatje.

Zakelijke focus loont

Slechts 16 procent van de ontwikkelaars richt zich op zakelijk gebruik. Dit is tevens de meeste lucratieve markt waarop developers zich kunnen richten - zakelijke ontwikkelaars hebben een twee keer zo grote kans om meer dan 5.000 dollar per app per maand te verdienen en zelfs een drie keer zo grote kans op meer dan 25.000 dollar per app.

Vooral iOS scoort hierin goed; steeds meer zakelijke ontwikkelaars keren zich af van Windows Mobile/Phone en BlackBerry om zich op het Apple besturingssysteem te richten. Er kiezen er ook voor Android, maar dat zijn er minder.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000