Dit menu onthult de verborgen visuele opties van Windows

© PXimport

Dit menu onthult de verborgen visuele opties van Windows

Geplaatst: 19 december 2014 - 05:14

Aangepast: 16 november 2022 - 09:53

Redactie ID.nl

De meeste mensen besteden niet veel aandacht aan het uiterlijk van Windows en hoe het zich gedraagt. We accepteren het gewoon en gaan verder met ons werk. Maar er zitten een heleboel kleine instellingen verborgen op je systeem waarmee je kunt veranderen hoe je pc zich gedraagt.

Ben je niet dol op al die vensteranimaties? Die kun je veranderen. Wil je een kleine schaduw onder je muiscursor hebben, of Peek uitschakelen? Geen probleem.

Deze tweaks waren oorspronkelijk ontworpen om de prestaties van minder krachtige systemen te helpen verbeteren, maar er is geen reden waarom je ze niet zou kunnen gebruiken om Windows aan je persoonlijke smaak aan te passen.

De schatkamer van visuele opties

Open het Windows Control Panel en klik op System. (Selecteer de Large Icons of Small Icons weergave instelling als je System niet in het Control Panel ziet staan - een andere optie dan System and Security.) Selecteer nu Advanced system settings in het linker navigatiepaneel. Er wordt vervolgens een kleiner venster geopend met de naam System Properties waarbij het tabblab Advanced is geselecteerd. Onder Performance, klik op de Settings... knop.

 

© PXimport

En eindelijk zijn we aangekomen op de plek waar het allemaal gebeurt: het Performance Options venster. Alles waar we naar willen kijken bevindt zich onder het tabblad Visual Effects.

Standaard is het keuzerondje bij Let Windows choose what's best for my computer geselecteerd. Klik op Custom om je eigen voorkeuren te kiezen.

Een populaire keuze is het uitschakelen van animaties wanneer je een venster minimaliseert of maximaliseert. Als je dit uitschakelt zullen je applicatievensters verschijnen en verdwijnen wanneer je ze maximaliseert of minimaliseert, zonder de standaard animaties die ze doen uitzetten of krimpen.

Je kunt ook de Show Desktop functie uitzetten die getriggerd wordt wanneer je de kleine lege ruimte helemaal rechts van de taakbalk aanklikt of er met de cursor overheen beweegt. Om dit te doen, haal het vinkje weg bij Enable Peek-ON.

Er zijn een heleboel kleine dingen die je kunt aanpassen met betrekking tot hoe je desktop zich gedraagt, en de meeste items in de lijst spreken voor zich.

Net als met elke Windows functie, moet je op de Apply of OK knop drukken voordat je veranderingen plaats zullen vinden. Onthoud dat als je op OK klikt, de veranderingen worden opgeslagen en het venster gesloten wordt, terwijl het klikken op Apply ervoor zorgt dat het venster open blijft zodat je meer veranderingen kunt aanbrengen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000