DxO ViewPoint 2 - Eenvoudig al je foto's perfectioneren

© PXimport

DxO ViewPoint 2 - Eenvoudig al je foto's perfectioneren

Geplaatst: 22 juli 2014 - 10:20

Aangepast: 24 november 2022 - 11:01

Evi Maquoi

Voor professionele landschapsfoto's en architectuurbeelden heb je een statief met waterpas en eventueel zelfs een tilt-shiftobjectief nodig. Tenzij je de horizon en gevels achteraf wilt corrigeren, dan heb je voldoende aan een fotobewerkingsprogramma zoals DxO ViewPoint 2.

DxO ViewPoint 2 is ideaal voor iedereen die vaak met een groothoeklens fotografeert. De software kan namelijk perspectieven verbeteren. Helemaal handig is dat het programma geschikt is voor Windows en Mac. Bovendien kun je DxO ViewPoint 2 niet enkel als zelfstandig programma gebruiken, maar ook als plug-in voor Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop CS, Lightroom en Aperture.

Complex

Wanneer je DxO ViewPoint 2 voor het eerst start, krijg je vier foto's te zien waarmee je de belangrijkste functionaliteiten aan de hand van een stappenplan kunt aanleren. Eén van de grootste troeven is dat je perspectiefcorrecties aan de hand van acht ankerpunten kunt realiseren. Dat betekent dat je in één keer horizontale en verticale lijnen kunt aanpakken.

 

© PXimport

Het programma kan zelfstandig of als plug-in worden gebruikt.

Let wel, om een live preview te zien, moet je de beeldmodus wijzigen naar Before & After. Je kiest 2, 4 of 8 punten en dat kan heel nauwkeurig dankzij de loepfunctie. Een voordeel is wel dat DxO ViewPoint 2 automatisch de beste uitsnijdmogelijkheden voorstelt, waardoor je zo weinig mogelijk informatie van je foto verliest. Naast de horizon- en perspectiefcorrecties kun je het programma ook gebruiken voor lenscorrecties. Let op, DxO ViewPoint 2 biedt (nog) geen ondersteuning voor raw-beelden.

 

© PXimport

Dankzij de korte tutorial krijg je de belangrijkste functionaliteiten in enkele minuten onder de knie.

Conclusie

Wie professionele architectuurfoto's wil maken en niet wil investeren in een duur tilt-shiftobjectief, kan maar beter kiezen voor DxO ViewPoint 2. Het programma is eenvoudig in gebruik en de resultaten zijn fantastisch. Zeker de mogelijkheid om met acht verschillende ankerpunten te werken is een sterke troef.

Het ontbreken van raw-compatibiliteit is dan weer een groot gemis. Wij vinden DxO ViewPoint 2 een aanrader voor semi-pro's die geen licentie hebben op Adobe Photoshop CS. Wie dat professionele Adobe-pakket wel al gebruikt, heeft DxO ViewPoint 2 eigenlijk niet meer nodig.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Gratis probeerversie

Zelfstandig of plug-in

Acht ankerpunten

Minpunten

Photoshop functies

Preview via Before & After-modus

Niet voor raw

Conclusie

DxO ViewPoint 2 --------------- **Prijs**: € 79,- **Taal**: Engels **OS**: Windows Vista/7/8; Mac OS X 10.6 en hoger **Website**: [www.dxo.com](http://www.dxo.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000