Easy Duplicate Finder 3.1.1.19

© PXimport

Easy Duplicate Finder 3.1.1.19

Geplaatst: 21 oktober 2010 - 12:23

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Kees Krick

Door bestanden die meerdere keren op schijf staan op te ruimen, kunt u waarschijnlijk aardig wat schijfruimte terugwinnen. Om niets kostbaars kwijt te raken, moet u dan wel heel zeker weten dat het ook echt om exact dezelfde bestanden gaat. Easy Duplicate Finder kan u die zekerheid bieden.

Bestanden met dezelfde naam, aanmaakdatum en bestandsgrootte hoeven niet per se dezelfde inhoud te hebben. Kortom, het kunnen nog steeds verschillende bestanden zijn. Andersom kunnen bestanden met verschillende namen wel degelijk dezelfde inhoud hebben. Dit alles maakt het erg lastig om dubbele bestanden doeltreffend op te sporen.

Hierbij schiet het programma Easy Duplicate Finder te hulp. U wijst aan waar op doublures gezocht moet worden en dan gaat het programma voor u aan de slag. Er wordt nu wel nadrukkelijk naar de inhoud gekeken. De resultaten worden in een lijst getoond en dan kunt u beslissen of en zo ja wat u wilt verplaatsen of verwijderen. Het programma kan zelf een voorstel doen (AutoSelect). Zo kunt u heel snel alle dubbele bestanden in een map kiezen, de oudste exemplaren, of muziek met de laagste kwaliteit.

© PXimport

Bestanden die anders heten kunnen alsnog hetzelfde zijn.

Conclusie

Het programma is vooral bedoeld om bestanden die u zelf op schijf hebt gezet te doorzoeken. Systeemmappen worden standaard dan ook niet meegenomen en het is verstandig dit zo te laten. Jammer is dat u er telkens aan herinnerd wordt de betaalde versie te kopen. Verder mag u vanuit het overzicht slechts tien bestanden selecteren om er wat mee te doen. Uiteindelijk blijkt dit dan ook meer een probeerversie te zijn dan een gratis ‘lite’-versie.

© PXimport

Easy Duplicate Finder 3.1.1.19

Freeware

Taal Engels

Medium 4 MB download

OS Windows 9x/Me/2000/XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 400MHz-processor, 128 MB geheugen, 5 MB harde-schijfruimte

Maker EasyDuplicateFinder.com

Oordeel 5/10

Pluspunten

Bestanden worden inhoudelijk vergeleken

Handmatig of automatisch doublures selecteren

Minpunten

Blijkt een proefversie met beperkte functionaliteit te zijn

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten