Facebook-foto's downloaden met Social Downloader

© PXimport

Facebook-foto's downloaden met Social Downloader

Geplaatst: 3 februari 2014 - 09:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Robbin Ooijevaar

Facebook vergeet (bijna) niets. Ook de foto's van 'dat ene feestje' kunnen jaren later ergens opduiken. Dit weten we als Facebook-gebruiker, maar er is een verschil tussen 'weten' en 'beseffen'. In dit artikel lees je hoe eenvoudig het is om foto's te downloaden. Handig, maar ook een beetje eng.

01. Social Downloader

Door alle mogelijkheden van Facebook wordt het lastig om snel te zien welke foto's je in het verleden hebt gedeeld of waar je op staat. Social Downloader richt zich juist hierop en maakt het mogelijk om foto's direct te downloaden. Dit kan bijvoorbeeld met je eigen albums, handig als je een back-up wil maken.

Ook kun je alle foto's en albums van vrienden binnenhalen en zelfs de Facebook-gezichtsherkenning/tag-functie gebruiken. Dit laatste maakt het mogelijk om bijvoorbeeld alle foto's waar je op staat te bekijken en downloaden. Dit kan ook met je vrienden als de foto-tagfunctie is ingeschakeld.

 

© PXimport

Facebook vergeet niets, dus ook niet de foto's waar je op voorkomt of die je ooit hebt gedeeld.

02. Koppelen

Download en installeer Social Downloader. Naast Facebook ondersteunt Social Downloader ook Instagram en Twitter. Voor gebruik dien je Social Downloader via Add Facebook account toegang te geven tot je Facebook-profiel. Zonder deze toegang kan Social Downloader niet bij de foto's.

Als je in de toekomst Social Downloader niet meer gebruikt, kun je deze toegang eenvoudig intrekken. Open je Facebook-account en ga naar Accountinstellingen / Apps. Bekijk welke rechten Social Downloader heeft en pas deze eventueel aan.

 

© PXimport

Klik op Add Facebook Account en geef Social Downloader toegang.

03. Bekijken en downloaden

De structuur en werking van Social Downloader is eenvoudig opgezet. Het programma toont je naam met hieronder de kopjes Photos en Friends (je vrienden). Onder Photos vind je Tagged (de foto's waar je op voorkomt) en Albums (je eigen fotoalbums). De onderverdeling Tagged/Albums is ook te gebruiken bij Friends. Blader door de foto's, dubbelklik voor een vergroting of haal een album/selectie in één keer binnen met Download all of Download selected.

De foto's belanden automatisch in Mijn Afbeeldingen / Facebook. Voor wie Facebook-foto's wil downloaden zonder software te installeren, kan ook aan de slag met Picknzip. Dit programma werkt minder gebruiksvriendelijker en trager, maar draait volledig in je webbrowser.

 

© PXimport

Blader door je foto's en foto's van vrienden en haal de afbeeldingen binnen met de download-knoppen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten