Facebook Lite klaar voor tests in ontwikkelingslanden

© PXimport

Facebook Lite klaar voor tests in ontwikkelingslanden

Geplaatst: 27 januari 2015 - 07:53

Aangepast: 24 november 2022 - 11:12

Daan Doedens

Als je geen geld hebt voor een dure smartphone en toch onderweg wil Facebooken, had je tot nu toe weinig mogelijkheden. Facebook springt in op die behoefte met Facebook Lite, een versimpelde versie van de bekende app. Android 2.2 is al voldoende om de nieuwe app te kunnen draaien.

Daarmee richt Facebook zich vooral op ontwikkelingslanden in Afrika en Azië. De app is zonder al te veel ruchtbaarheid gelanceerd en het zou dus kunnen dat de stekker er al snel wordt uitgetrokken, maar Facebookers in landen als Nepal, Soedan en Bangladesh kunnen de app voorlopig in elk geval proberen op hun oudere smartphone.

De app is maar 252 kilobyte groot (ter vergelijking: de 'gewone' app voor de iPhone is bijna 100MB) en kan al werken op 2G-netwerken. Facebook Lite ondersteunt basiszaken als notificaties en het gebruik van de camera om foto's te kunnen uploaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000