How To

Favorieten synchroniseren in Google Chrome 4

Deel:

| 9 maart 2010, 09:43

Een van de nieuwigheden in Google Chrome 4 was dat u uw favorieten (bladwijzers) automatisch kunt laten back-uppen. Het enige dat u hiervoor nodig hebt, is een Gmail-account. Standaard staat de bladwijzersynchronisatie niet aan, u zult dit zelf even moeten activeren. Wij laten u zien hoe.

Naast het installeren van plug-ins, kunt u sinds Chrome versie 4 ook uw favorieten online opslaan. In Google Chrome worden favorieten overigens 'bladwijzers' genoemd.

Instellen bladwijzersynchronisatie

Het instellen van bladwijzersynchronisatie is eenvoudig en snel geregeld. Ga naar het instellingenscherm van Chrome (klik rechtsboven op het knopje met de Engelse sleutel) en klik op Bladwijzerbeheer. Om meteen in dit scherm te komen, kunt u ook de toetscombinatie Ctrl+Shift+B gebruiken. Klik bovenin op Mijn bladwijzers synchroniseren en log in het volgende scherm in met uw Gmail-accountgegevens. Na een paar seconden zijn uw bladwijzers gesynchroniseerd. Klik op OK om terug te gaan naar het scherm voor bladwijzerbeheer. Bovenin ziet u nu de melding Gesynchroniseerd met [uw Gmail-account]. Iedere keer als u nu een nieuwe bladwijzer aanmaakt in Chrome, wordt deze ook online opgeslagen. Op elke computer waar u Google Chrome's bladwijzersynchronisatie inschakelt, worden uw bladwijzers samengevoegd en gesynchroniseerd.

Klik op Mijn bladwijzers synchroniseren.

En log in met uw Gmail-accountgegevens om bladwijzersynchronisatie in te schakelen.

Google Chrome 4

Om bladwijzersynchronisatie te kunnen gebruiken, hebt u Google Chrome 4 nodig. Mocht u nog met een oudere versie werken, zorg dan eerst dat u uw browser bijwerkt naar de nieuwste versie. Dit doet u door rechtsbovenin Google Chrome te klikken op het knopje met de 'Engelse sleutel'. Klik vervolgens op Over Google Chrome. Als er een update beschikbaar is, wordt dit weergegeven in het scherm en hoeft u alleen nog op Nu bijwerken te klikken. De rest gaat automatisch.

Uw bladwijzers kunt u overigens ook online - dus ook met andere browsers - benaderen. Ze worden namelijk in Google Documenten opgeslagen, onder Mijn mappen / Google Chrome. Handig!

Uw bladwijzers worden opgeslagen in Google Documenten.

Synchronisatie stoppen

Wilt u de synchronisatie stoppen? Dan klikt u in het scherm voor bladwijzerbeheer (Ctrl+Shift+B) op Gesynchroniseerd met [uw Gmail-account]. In het volgende scherm klikt u vervolgens op Synchronisatie voor dit account stoppen. De reeds met uw Gmail-account gesynchroniseerde bladwijzers blijven dan overigens nog steeds online bewaard.

Gebruikt u Iron?

Ook als u gebruik maakt van SRWare Iron - de browser waaruit alle privacygevoelige eigenschappen van Chrome zijn verwijderd - kunt u sinds versie 4 gebruik maken van bladwijzersynchronisatie.

Deel:

Relevante Artikelen:

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...