© PXimport

File Governor 1.3

Geplaatst: 12 december 2011 - 13:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Robbin Ooijevaar

Tijdens het verplaatsen en verwijderen van bestanden of mappen kan Windows plotseling gaan bokken. Uit een vage melding blijkt dan dat het niet is toegestaan om de gewenste actie bij het betreffende bestand uit te voeren. Het herstarten van de computer biedt meestal uitkomst, zodat u het bestand alsnog kunt wissen of verplaatsen, maar een elegante oplossing is dat niet. Met File Governor krijgt u de touwtjes weer in handen.

Een verwijder/verplaats-proces wordt meestal tegengewerkt door een programma dat nog 'iets' met het bestand doet waarop u de actie wilt loslaten. File Governor geeft aan welk programma dit is. Vervolgens kunt u de bemoeial dwingen om uw bestand met rust te laten, door er met de rechtermuisknop op te klikken en voor Terminate process of Handle options / Unlock te kiezen. U dient File Governor na installatie één keer op te starten via het Startmenu-icoontje. Vervolgens werkt de freeware heel eenvoudig via de rechtermuisknop. U hoeft alleen met rechts op het bestand of de map te klikken die wordt geblokkeerd, waarna u voor filegovernor kunt kiezen. Let wel op: sommige bestanden mag u niet verwijderen, omdat ze nodig zijn voor de correcte werking van Windows of andere software. Laat bestanden in Windows-mappen zoals C:\Windows en C:\Program files met rust als u niet heel zeker weet wat u doet. Een veilige vuistregel luidt: verwijder of verplaats alleen bestanden en mappen die u zelf hebt aangemaakt.

© PXimport

File Governor zorgt ervoor dat u weer de baas kunt spelen over uw eigen bestanden!

© PXimport

File Governor 1.3

Freeware

Taal Engels

Download 711 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten