Foutcodes kopiëren in Windows 10 met Textify

© PXimport

Foutcodes kopiëren in Windows 10 met Textify

Geplaatst: 2 mei 2016 - 10:13

Aangepast: 14 december 2022 - 12:02

Redactie ID.nl

Hoe handig Windows 10 ook is, sommige functies, of gebrek daaraan, zijn lastig te verklaren. Zoals de foutcodes in Windows die niet te kopiëren zijn. Gelukkig is er een programma dat dit probleem oplost: Textify.

De foutcodes in Windows - oftewel die lange codes met onbegrijpelijke tekens die je op het scherm ziet verschijnen wanneer er iets mis gaat - zijn heel erg belangrijk, omdat ze je kunnen vertellen wat er precies mis is gegaan. Een hardwareprobleem kun je op deze manier eenvoudig identificeren. Het probleem is alleen dat deze codes voor de gewone gebruiker écht niet te ontcijferen zijn. Lees ook: Spoor in 10 stappen de problemen op in Windows.

Dat geeft niet, want zo'n code kun je gewoon googelen toch? Ja dat kan, het probleem is alleen dat de code die op het scherm staat niet te kopiëren is en dat is zowel onbegrijpelijk als heel irritant. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de versie informatie van Windows, wederom informatie die je af en toe op wilt zoeken in Google of moet gebruiken in een foutrapportage voor een softwarefabrikant.

 

© PXimport

Foutcodes die niet te kopiëren zijn, kopieer je toch met Textify

Foutcodes toch kopiëren

Daar zijn meer mensen het over eens, want het dreef de ontwikkelaar van Textify ertoe om een programma te ontwikkelen dat juist deze teksten selecteerbaar maakt. Het enige dat je hoeft te doen is het gratis programma te downloaden via www.rammichael.com/textify en te starten. In het programma geef je vervolgens aan met welke toetsencombinatie je de functionaliteit wilt activeren.

Nu is het lastig om even een foutcode te forceren, dus laten we de werking zien in een ander dialoogvenster. Open de Windows Verkenner en klik op Bestand > Help > Over Windows. Er verschijnt nu een venster met alle informatie over jouw versie van Windows. Gebruik nu de toetsencombinatie die je in Textify hebt ingesteld en de tekst wordt plotseling te selecteren. Nu kun je dus precies selecteren wat je nodig hebt en dat, bijvoorbeeld, plakken in Google.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten