Geheime borden gebruiken in Pinterest

© PXimport

Geheime borden gebruiken in Pinterest

Geplaatst: 14 april 2014 - 06:04

Aangepast: 24 november 2022 - 10:37

Martin Gijzemijter

Officieel is Pinterest natuurlijk bedoeld om je interesses met zoveel mogelijk mensen te delen. Veel mensen gebruiken de dienst echter ook voor dingen die ze voor zichzelf willen houden. Voorheen was dat niet mogelijk, maar met de introductie van verborgen borden is dat geen probleem meer.

Verborgen bord maken

Een verborgen bord op Pinterest is vrijwel identiek aan een gewoon bord, met als grote verschil dat het bord alleen zichtbaar is voor de persoon die het heeft aangemaakt. De eerste gedachte is wellicht: wat heb je te verbergen dan? Maar er zijn meer dan genoeg redenen om een verborgen bord aan te maken. Bijvoorbeeld als je een hobby hebt waar je je voor schaamt (google maar eens op Bronies), maar ook als je in het geheim dingen wilt verzamelen die je wilt gebruiken bij een huwelijksaanzoek.

Zo'n geheim bord is tegenwoordig prima mogelijk (Pinterest introduceerde de mogelijkheid al een jaar geleden, maar sinds zeer recent is het mogelijk om een onbeperkt aantal verborgen borden te maken). Om een verborgen bord aan te maken, klik je op het plusteken rechtsboven en vervolgens op Een bord maken. Vul nu de gegevens in zoals je dat altijd zou doen op Pinterest, maar kies onderin op Ja, bij Bord verbergen? Zodra je klikt op Bord maken, zal je bord worden aangemaakt, maar er is niemand die dat kan zien, behalve jijzelf.

 

© PXimport

Een verborgen bord aanmaken werkt op één optie na hetzelfde als een gewoon bord maken.

Verborgen bord openbaar maken

Het kan natuurlijk zijn dat je een bord aanvankelijk verborgen wilde houden, maar dat er iets verandert waardoor dat niet langer nodig is. Bijvoorbeeld omdat je het aanzoek hebt gedaan en je de voorbereiding wilt delen, of omdat je ontdekt dat alle mannen stiekem Bronies zijn en je je dus nergens voor hoeft te schamen. Dan is het goed om te weten dat je een verborgen bord heel eenvoudig openbaar kunt maken.

Om dit te doen, klik je in Pinterest bovenin op je profielnaam en op Jouw profiel en pins in het menu dat uitklapt. Vervolgens klik je op het verborgen bord en daarna op Bord bewerken. In de pop-up die verschijnt, kun je Ja, bij Bord verbergen? veranderen in Nee, waarna je bord direct zichtbaar zal zijn voor iedereen.

 

© PXimport

Eens verborgen hoeft niet altijd verborgen te zijn. Je kunt een bord altijd weer openbaar maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000