GemistDownloader 2.0

| 18 januari 2010, 15:06

UitzendingGemist.nl is een prachtige online dienst, maar soms is het handig om uitzendingen op te kunnen slaan op uw computer. Bijvoorbeeld om ze af te spelen op uw televisie of draagbare mediaspeler. Helaas biedt UitzendingGemist geen downloadmogelijkheid. En dan is het gratis programma GemistDownloader echt een uitkomst!

Met GemistDownloader kunt u televisie-uitzendingen die door Nederlandse omroepen online worden aangeboden, downloaden en meteen automatisch converteren naar diverse formaten. Naast streaming video’s van UitzendingGemist.nl (Nederland 1, 2 en 3) kunt u ook uitzendingen van RTLGemist.nl (RTL4, 5, 7 en 8) en SBSGemist (SBS6, NET5 en Veronica) downloaden. Tot slot zit er ook nog een optie in om gemakkelijk YouTube-video’s lokaal op te slaan.

Met GemistDownloader kunt u veel Nederlandse tv-uitzendingen downloaden.

Is dit wel legaal?

U vraagt zich wellicht af of het downloaden van video’s van bijvoorbeeld UitzendingGemist.nl wel is toegestaan? Ja, dit mag – mits u het alleen voor privédoeleinden gebruikt.

GemistDownloader is erg gemakkelijk in gebruik en alles wijst zich eigenlijk vanzelf. U kiest eerst van welke site u een video wilt downloaden. Vervolgens krijgt u een invoerveld te zien waarin u de link moet plakken naar de webpagina waarop de video te vinden is. Als u niet weet welke link bedoeld wordt, dan krijgt u door op het vraagteken te klikken uitgebreide en duidelijke uitleg. Als u een correcte link hebt ingevoerd, dan gaat u naar de volgende stap, waar u kunt kiezen in welk formaat u de video wilt opslaan. U hebt hier de keuze uit een aantal videoformaten (wmv, mpeg-2, mpeg-4, divx, xvid en flv), maar als u alleen de audio wilt opslaan, dan kan dat ook (in mp3-formaat). Hierna hoeft u alleen nog maar de locatie aan te geven waar u het bestand wilt opslaan en een (logische) naam te kiezen. Met een druk op de knop Start downloaden gaat GemistDownloader vervolgens aan de slag.

Kopieer en plak de link naar de pagina met de gewenste video in GemistDownloader.

In feite wordt de videostream lokaal opgeslagen. Omdat het downloaden met dezelfde snelheid gaat als de videostream, kan dit dus wel een tijdje duren. Hoe lang het duurt is afhankelijk van de lengte van de uitzending en het zou dan ook mooi zijn als een volgende versie meerdere gelijktijdige threads zou ondersteunen.
Is het downloaden eenmaal voltooid, dan kunt u het bestand afspelen met uw favoriete mediaspeler, bijvoorbeeld Windows Media Player of VLC Media Player.

Het downloaden neemt wel wat tijd in beslag.

Conclusie

GemistDownloader is een gebruiksvriendelijk en eenvoudig programma waarmee u online video’s van onder meer UitzendingGemist.nl, RTLGemist.nl, SBSGemist.nl en YouTube kunt downloaden. Helaas duurt het downloaden wel lang en het zou dan ook mooi zijn als een volgende versie meerdere gelijktijdige threads zou ondersteunen.

GemistDownloader 2.0

Freeware
Taal Nederlands
Medium 6,2 MB download
OS Windows XP/Vista/7
Systeemeisen Internetaansluiting, .NET Framework 2.0 of hoger
Maker Wietze Beukema
Oordeel 9/10

Pluspunten
Erg handig en gemakkelijk
Goede uitleg in het programma
Ondersteuning van diverse videoformaten
Opslaan als mp3
Minpunten
Downloaden gaat niet heel snel

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...