Google gebruiken als rekenmachine

© PXimport

Google gebruiken als rekenmachine

Geplaatst: 16 april 2014 - 08:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Martin Gijzemijter

Google is een handige tool voor het uitvoeren van zoekopdrachten op internet, maar de zoekmachine kan nog veel meer. Wist je bijvoorbeeld dat je allerlei rekensommen kunt laten uitvoeren door de zoekmachine?

Die rekenfunctionaliteit van Google, varieert van heel eenvoudig, tot heel complex. Zo kun je Google laten uitrekenen wat twee plus twee is, door in het zoekveld simpelweg 2+2 in te typen. Zodra je op enter drukt komt het antwoord in beeld. Zo'n kleine zoekopdracht is niet indrukwekkend. Maar stel dat je wilt weten wat 18 procent van 94 is, om maar eens een willekeurig voorbeeld te noemen, dan kun je dat ook laten uitrekenen door google, door 18% of 94 in te typen in het zoekveld.

Handig is ook dat, samen met het resultaat, een eenvoudige rekenmachine in beeld komt, waarmee je nog andere berekeningen kunt laten uitvoeren zonder dat je dat in het tekstveld hoeft te doen.

 

© PXimport

Je kunt Google van alles laten uitrekenen, bijvoorbeeld percentages.

Maar het kan nog veel complexer. Google weet namelijk ook heel goed in wat voor volgorde het de getallen in een berekening moet interpreteren. Stel je wilt de uitkomst van 34 x 14 optellen bij de uitkomst van 16 x 99 en dat resultaat wil je delen door vier (wederom volstrekt willekeurig voorbeeld). Dan vul je netjes in (34*14)+(16*99) / 4. Binnen een fractie van een seconde komt Google met een antwoord, alsof het niets is.

Maar je kunt Google ook gebruiken als conversietool. Stel je gaat naar Amerika en wilt graag weten hoeveel dollars je krijgt voor 50 euro. Typ in Google 50 euro in dollars en je hebt direct het antwoord. Op dezelfde manier kun je temperaturen omrekenen (20 degrees celsius in fahrenheit), kilo's omrekenen in grammen, meters in centimeters en ga zo maar door. Experimenteer er eens mee, Google is wat dit betreft veel krachtiger dan je denkt.

 

© PXimport

Google is ook uitermate handig als conversietool.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000