Camerafunctie Google Translate ondersteunt Nederlands

© PXimport

Camerafunctie Google Translate ondersteunt Nederlands

Geplaatst: 30 juli 2015 - 08:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Jeroen Kuiper

Google Translate werd dit jaar uitgebreid met een camerafunctie waarmee je teksten realtime kon laten vertalen. Sinds deze week is ook het Nederlands toegevoegd.

Google voegde de camerafunctie dit jaar toe aan de vertaal-app om het vertalen nog makkelijker te maken. Door je smartphone-camera op een tekst te richten wordt deze tekst realtime vertaald naar de taal die je hebt geselecteerd. Tot nu toe was de functie alleen beschikbaar in talen als Engels en Spaans. Google voegde er deze week twintig aan toe, waaronder ook de Nederlandse taal en talen als Deens, Turks en Indonesisch. Om de nieuwe talen te gebruiken hoef je Google Translate niet te updaten want de talen zijn al direct beschikbaar.

Zo werkt de camerafunctie

De camerafunctie werkt erg makkelijk. Als je de app hebt opgestart kies je bovenin de taal waarin de tekst staat en de taal waarin de tekst moet worden vertaald. Daarna tik je op het camera-icoontje en kun je de camera richten op de tekst die je wilt laten vertalen. De tekst wordt al realtime vertaald als je de camera richt op de tekst. Als je echter een foto maakt van de tekst kun je met je vinger de gewenste tekst selecteren. Handig als je maar een gedeelte van de tekst wilt vertalen.

Het kan ook zijn dat je een tekst wilt vertalen die je een tijd terug op een foto zag staan. Geen probleem, want je kunt ook een oude foto selecteren en de tekst laten vertalen door Google Translate. Verder slaat de app ook al je vertaalopdrachten op zodat je ze later nog eens kunt teruglezen als dat nodig is. In de video hieronder zie je hoe de camera-functie precies werkt.

[youtube]06olHmcJjS0[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000