Grooveshark

| 29 december 2008, 11:13

Review

Wilt u tijdens het werken of surfen naar uw favoriete muziek luisteren? Dan moet u zeker de smartradio Grooveshark eens proberen. Net als bij Deezer, Last.fm en Pandora kunt u hier terecht om duizenden nummers te beluisteren, afspeellijsten aan te maken of nieuwe nummers en artiesten te ontdekken. Grooveshark gaat zelfs nog een stapje verder...

Luister online naar uw favoriete muziek

Wilt u tijdens het werken of surfen naar uw favoriete muziek luisteren? Dan moet u zeker de smartradio Grooveshark eens proberen. Net als bij Deezer, Last.fm en Pandora kunt u hier terecht om duizenden nummers te beluisteren, afspeellijsten aan te maken of nieuwe nummers en artiesten te ontdekken. Grooveshark gaat zelfs nog een stapje verder… U kunt uw eigen mp3’s online opslaan, zodat u ze op elke computer kunt beluisteren.
Als u naar de Grooveshark-website surft, kunt u direct naar uw favoriete muziek luisteren. U hoeft geen account aan te maken, het volstaat om de naam van uw favoriete artiest in te voeren en vervolgens een nummer te kiezen. U kunt een nummer onmiddellijk afspelen of met één druk op de knop toevoegen aan een tracklist. Extra informatie opvragen over het nummer of de artiest kan ook. Bovendien krijgt u bij elk nummer dat u opvraagt een lijst te zien met liedjes van verschillende artiesten in hetzelfde genre. Zo brengt een nummer van Coldplay u bijvoorbeeld ook bij brouwsels van R.E.M., Keane, Snow Patrol en The Fray. Dankzij deze functie kunt u nieuwe artiesten leren kennen. De database van Grooveshark is ontzettend uitgebreid en beschikt over artiesten uit uiteenlopende genres. Van Frans Bauer en Tracy Chapman tot Pantera en 50 Cent.

Met één druk op de knop kunt u een nummer aan een afspeellijst toevoegen.

Extra’s voor geregistreerden

Omdat u niet hoeft in te loggen om naar een nummer te luisteren, heeft Grooveshark een erg lage instapdrempel. Om persoonlijke afspeellijsten aan te maken én te bewaren – zodat u ze op elke moment en op elke computer kunt opvragen - hebt u wel een (gratis) account nodig. Naast het bewaren van uw favoriete nummers en het opslaan van afspeellijsten, kunt u als geregistreerd gebruiker ook uw muziek uploaden. Hierdoor wordt de database van Grooveshark niet alleen groter, u kunt uw eigen muziek ook op eender welke computer met internetverbinding beluisteren. Het enige wat u moet doen is de Grooveshark Music Uploader downloaden en installeren. Vervolgens kunt u één of meerdere mappen met mp3-bestanden selecteren en uploaden. Enkele ogenblikken later kunt u uw bestanden op de Grooveshark-website vinden, onder de knop My Music.


U kunt uw volledige muziekcollectie uploaden naar de website, zodat u overal uw favoriete songs kunt beluisteren.

Conclusie

Dankzij Grooveshark kunt u onmiddellijk naar uw favoriete muziek luisteren. De site beschikt over een uitgebreide database en de interface is niet enkel erg netjes, maar ook gebruiksvriendelijk. Ook de functie om uw eigen nummers te uploaden, zodat u ze overal kunt beluisteren is een pluspunt. Het enige minpuntje is dat u geen nummers kunt downloaden, ook niet tegen betaling.

Grooveshark
Prijs Gratis online dienst
Taal Engels
Maker Escape Media Group
Oordeel 8/10

Pluspunten
Inloggen is niet nodig om gewoon te luisteren
Overzichtelijk
Gebruiksvriendelijk
Uitgebreide database
Minpunten
Engelstalig
U kunt geen nummers aankopen

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...