9 apps om alles uit de gezellige kerstdagen te halen

© PXimport

9 apps om alles uit de gezellige kerstdagen te halen

Geplaatst: 11 december 2014 - 09:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:53

Evi Maquoi

De drukke, maar o zo gezellige kerstdagen staan weer voor de deur! Het vergt vaak een hoop gedoe. Gelukkig bestaan er heel wat apps voor iOS en Android die je het werk uit handen nemen. Deze negen apps maken de feestdagen niet alleen een stuk makkelijker maar ook heel wat leuker.

1. AppLock Theme Xmas & New Year

Prijs: Gratis

Je kunt je toegangsscherm van Android wel beveiligen, maar als je dat niet voldoende vindt, kun je met AppLock nog een stapje verder. Hiermee kun je een ontgrendelmodus met wachtwoord of patroon instellen voor specifieke apps of instellingen. Nadat je twee keer een wachtwoord hebt ingevoerd, kun je aangeven welke toepassingen wel en niet achter slot en grendel moeten. Zo is het bijvoorbeeld aangeraden om de Play Store en Instellingen te vergrendelen met een wachtwoord. Ook handig is de zogenoemde fotokluis voor privéafbeeldingen. In deze versie krijgt je ontgrendelscherm een fraai kerstjasje.

 

© PXimport

Beveilig bepaalde apps in ware kerststijl met AppLock.

2. Tiny kerst

Prijs: € 2,69

Als je je dochter wilt voorbereiden op kerstmis, kun je haar ongetwijfeld een groot plezier doen met het kerstverhaal van Tiny. Er is een voorleesmodus (met overigens wat vervelende stemmen) maar kinderen vanaf pakweg zeven jaar kunnen ook zelf aan de slag. De illustraties zijn statisch maar er zitten wel leuke achtergrondgeluiden in het boek verwerkt. Ook handig is dat sommige moeilijke woorden voorzien zijn van extra uitleg. Als kers op de taart zit er ook nog een memoryspel met drie moeilijkheidsniveaus in het spel. Bovendien is er ook nog een quiz met vragen over het kerstverhaal. Leuk voor meisjes van 3 tot 8 jaar.

 

© PXimport

Niets is voor jonge meiden zo gezellig als een avondje op de bank met een verhaal van Tiny.

3. Chicken Invaders 3 Xmas

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Heimwee naar een simpel spelletje zoals Space Invaders? Dan moet je Chicken Invaders 3: Revenge of the Yolk Christmas Edition (ook wel kortweg Xmas) eens proberen, dat ook voor Android-toestellen beschikbaar is. Een uitzinnige bende intergalactische kippen met kerstmutsen probeert het heelal te veroveren en het is jouw missie om daar een stokje voor te steken. Vuur je munitie af en verander de kippen in chickenburgers en ovenverse kippenbillen. Grappig en behoorlijk verslavend spelletje voor jong en oud. De eerste levels zijn volledig gratis, daarna kun je het volledige spel aanschaffen via een eenmalige in-app-aankoop. Enig minpuntje dat wij ondervonden is dat de game nog niet aangepast is voor iPhone 6.

 

© PXimport

Kerstkippen! Aanvallen!

4. Shave Santa

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

De kerstman draagt veel zorg voor zijn baard. Kun jij 'm helpen met scheren, knippen en trimmen? Kies één van de vele scheerinstrumenten en leef je lekker uit. Wel voorzichtig zijn want anders begint die kin te bloeden. Dit spelletje (ook voor Android) biedt leuke visualisaties en geluidseffecten en zal door heel wat kinderen gewaardeerd worden. Standaard kun je kiezen tussen de enige echte kerstman en Rudolph het rendier, maar via in-app-aankopen kruipen ook de sneeuwman, elf, Bobo de ijsbeer en Scrooge in je barbierstoel. Voor iOS heb je ook nog het gelijkaardige Toca Hair Salon - Christmas Gift.

 

© PXimport

Vind je de baard van de kerstman niet zo verzorgd? Duw 'm in de kappersstoel en leef je uit.

5. ElfYourself by OfficeMax

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Zin in rarigheid als digitaal kerstkaartje? Maak een portretfoto of gebruik een bestaand plaatje en laat ElfYourself (Android) de rest doen. Het resultaat? Een hilarisch videobestandje waarin jij (en je collega's of vrienden) een waanzinnig dansje doen ... in elfenkostuum! Standaard krijg je de clip Office Party, maar via in-app-aankopen kun je ook schitteren in een clip terwijl je de Charleston danst, je beste hiphop-moves toont of je skills op de Honky Tonky prijsgeeft. Grappige app. Het resultaat kun je opslaan of delen op Facebook of YouTube.

 

© PXimport

Hilarische elfenfilmpjes? Check!

6. Christmas Live Wallpaper Full

Prijs: € 0,79

Ben je al aan het aftellen naar Kerstmis? Dat kan dankzij Christmas Live Wallpaper Full in stijl. Verfraai je Android-toestel met een live-wallpaper met fonkelende kerstboom, voeg desgewenst sneeuw of vuurwerk toe en kies ook een kleurenpallet. Je kunt meerdere achtergronden selecteren en deze laten afwisselen. Het is zelfs mogelijk om de hoeveelheid sneeuw en de kleur van de lucht in te stellen. Een aftelklok? Ja, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Nog niet helemaal overtuigd? Er is een beperkte gratis versie van deze app beschikbaar.

 

© PXimport

Ook je Android-toestel verdient wat kerstsfeer.

7. Jolly Jingle

Prijs: € 2,69

Instrumentaal, een kinderkoor, vrouwelijke solo of gewoon pianomuziek? Jij kiest. Nadat je één van de verschillende Engelstalige kerstnummers gekozen hebt, krijg je vrolijke, interactieve illustraties te zien. Wil je zelf ook meezingen? Met één tik kun je de songtekst tevoorschijn halen. In de app zitten onder andere de meezingers Frosty The Snowman, Jingle Bells en We Wish You a Merry Christmas. Er is ook een gratis versie van de app waar je de mogelijkheden alvast kunt proeven met het nummer van Rudolph The Red Nosed Reindeer. Voor Android is Christmas Songs for Kids een goed alternatief.

 

© PXimport

En dan nu uit volle borst ...

8. Christmas Photo Frames

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Je hebt helemaal geen speciaal kerstdecor nodig om leuke foto's te maken. Dankzij Xmas Photo Frames geef je elk plaatje de nodige kerstsfeer. Kies één van de vele sjablonen en gebruik vervolgens een portretfoto van jezelf, je kinderen of je partner uit de filmrol. Je kunt ook een nieuwe foto maken door de camera te openen of een afbeelding importeren vanuit Facebook of Instagram. Tevreden met het resultaat? Dan kun je de kerstplaat opslaan op je toestel of delen via sociale netwerken. Wil je nog meer fotokaders en een advertentievrije app? Dat kan via een in-app-aankoop.

 

© PXimport

Maak van die ene saaie foto in een handomdraai een leuk kerstkiekje.

9. Santa Wall

Prijs: Gratis

Wie zijn iPhone of iPad wil oppoetsen met een kerstachtergrond heeft deze app nodig. Santa Wall bundelt meer dan honderdvijftig mooie wallpapers voor je iOS-apparaat. Grasduin in het aanbod, maak je keuze, sla de afbeelding op en stel 'm vervolgens in als achtergrond. De makers hebben de afbeeldingen netjes in verschillende categorieën gestopt, zodat je snel iets naar je zin kunt vinden. De resolutie is goed genoeg maar de advertenties zijn soms wel storend. Helaas kun je deze niet verwijderen via in-app-aankopen. Een gemiste kans.

 

© PXimport

Dankzij Santa Wall is je iOS-apparaat helemaal klaar voor de feestdagen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000