Hoe voorkom je dat vreemden je een DM sturen op Twitter?

© PXimport

Hoe voorkom je dat vreemden je een DM sturen op Twitter?

Geplaatst: 24 juli 2015 - 04:07

Aangepast: 14 december 2022 - 15:22

Martin Gijzemijter

Twitter is een fijne manier van communiceren. Toch kleven er ook een paar nadelen aan het sociale netwerk. Bijvoorbeeld het feit dat iedereen je zomaar ineens berichten kan sturen! Hoe voorkom je deze DM-spam?

Het was lange tijd een gouden regel op Twitter: alleen mensen die je volgt, kunnen jou een persoonlijk bericht (direct message, DM) sturen. Enige tijd geleden heeft Twitter een verandering doorgevoerd in dat beleid. Nu kan iedereen die daar zin in heeft jou een bericht sturen. Lees ook: Mensen negeren op Twitter doe je zo.

Waarom Twitter die beslissing destijds heeft genomen is ons nog altijd een raadsel, want het werkt eigenlijk alleen maar spamberichten in de hand. Gelukkig kun je de situatie zelf weer eenvoudig herstellen naar hoe het ooit was.

Massa DM uitschakelen

Log in op je Twitter-pagina en klik rechtsboven op je profielafbeelding en vervolgens op Instellingen in het menu dat uitklapt. Klik vervolgens op het tabblad Beveiliging en privacy in het linkerdeelvenster en scrol helemaal naar beneden tot je de optie Privéberichten ziet.

 

© PXimport

Je kunt eenvoudig voorkomen dat zomaar iedereen je berichten kan sturen.

Daar verwijder je het vinkje bij Privéberichten ontvangen van iedereen. Je kunt nu uiteraard nog steeds privéberichten ontvangen, maar - net als vroeger - alleen van de mensen die je daadwerkelijk volgt. Dat maakt Twitter een stuk prettiger in het gebruik.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000